صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

استاندار خراسان رضوی گفت: خط ریلی خواف-هرات با ظرفیت جابجایی ۶میلیون تن کالا میان دو کشور ایران و افغانستان راه اندازی شد.

یعقوبعلی نظری در گفتگو با شهرآرانیوز در خصوص افتتاح مسیر ریلی ایران از خواف تا "روزنک" ولایت هرات کشور افغانستان که عصر امروز سه‌شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ صورت گرفت، اظهار کرد: سفر ما به هرات با همراهی مسئولان افغانستانی و در ارتباط با راه اندازی مسیر ریلی خواف-هرات انجام گرفت که در کنار آن توافق نامه‌هایی که با والی هرات در این حوزه داشتیم مورد بازنگری قرار گرفت.

نظری با ذکر این مطلب که ظرفیت خوب و گسترده‌ای جهت صادرات از خراسان رضوی به افغانستان وجود دارد، اظهار کرد: صادرکنندگان و تولیدکنندگان قوی، کارآمد و باتجربه‌ای در استان داریم که می‌توانند نیازمندی‌های کشور‌های همسایه افعانستان را تامین و از این زیرساخت جهت صادرات استفاده کنند.

وی ادامه داد: لذا ما همه اقلامی که در استان تولید می‌شود و منع صادراتی ندارد و مورد نیاز کشور افغانستان است را می‌توانیم در برنامه صادراتی خود قرار دهیم.

استاندار خراسان رضوی در خصوص راه اندازی خط ریلی خواف-هرات که امروز افتتاح شد گفت: عملیات اجرایی این خط ریلی که سال ۹۹ کار خود را آغاز کرد به دلیل مشکلات و تحولات داخلی افغانستان قطع شده بود که با پیگیری‌های انجام شده و درخواست کشور افغانستان، مجدد عملیات آن در سال ۱۴۰۱ آغاز شد.

یعقوبعلی نظری ادامه داد: ما امروز اولین قطار با محموله باری را شاهد بودیم که وارد ایستگاه روزنک شد و به عنوان شروع عملیات ریلی جهت صادرات و ترانزیت کلید خورد.

نظری در خصوص کاربری قطار این خط ریلی گفت: در مرحله اول حمل محصولات ترانزیتی توسط قطار‌های باری در دستور کار قراردارد، اما بنا به نیاز در آینده قطار مسافری نیز می‌تواند در دستور کار قرار بگیرد که مسئولان مربوطه در این رابطه در حال رایزنی هستند که به محض تایید آن، اعلام خواهد شد.

وی اظهار کرد: این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

استاندار ظرفیت‌های این خط ریلی را برشمرد و بیان کرد: خط ریلی خواف-هرات، ترانزیت بین کشور افغانستان و آب‌های آزاد را از طریق ایران سرعت می‌بخشد. همچنین دسترسی افغانستان را به ترکیه از طریق راه آهن غرب و کشور‌های غربی برقرار می‌کند.

نظری ادامه داد: با توجه به برنامه‌های تکمیلی که با کشور افغانستان داریم امیدواریم جهش خوبی در زمینه ترانزیت ریلی از طریق افغانستان به کشور چین و آسیای مرکزی داشته باشیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.