حمله هکری که ظهر روز شنبه ۱۹ بهمن ماه علیه زیرساختهای کشور اتفاق افتاد، به صورت کامل متوقف شد و دسترسی به اینترنت هم اکنون در حالت کاملا عادی است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ با بیان اینکه در حمله سایبری صورت گرفته، هکرها میلیونها مبدا و مقصد را هدف گرفتند و به دنبال اختلال سراسری در شبکه اینترنت کشور بودند، گفت: ساعت ۸:۴۰ روز گذشته (یکشنبه) این حملات به صورت کامل متوقف و جلوی خسارت به زیرساختهای ارتباطی گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه اوضاع دسترسی به اینترنت هم اکنون در حالت کاملاً عادی قرار دارد، افزود: به دلیل مقابله صورت گرفته با این حملات از بعدازظهر روز شنبه سعی کردیم اختلال در شبکه را به حداقل برسانیم و کاربران با مشکل مواجه نشوند. پس از دفع این حملات نیز، از روز گذشته توانستیم آن را متوقف کرده و وضعیت شبکه را به حالت کاملاً عادی برسانیم.
بنابی هدف از این حمله گسترده از سوی هکرهای اجارهای را، کاهش سطح دسترسی کاربران به اینترنت عنوان کرد و گفت: اینکه این حملات از سوی یک کشور و یا یک دولت اتفاق افتاده باشد، قابل اثبات نیست. چرا که معمولاً از این مدل «اتک ها» که از نوع دیداس (DDOS) است برای آنکه یک سایت از کار بیافتد استفاده میشود. اما زمانی که از این روش برای از کار انداختن کل رنج «آی پی»های ایران، استفاده میشود، ممکن است یک حکومت پشت آن باشد.
وی با اشاره به اینکه این هکرها در «دارک وب» اقدام به حمله میکنند و از این جهت، هدف آنها قابل اثبات نیست، گفت: هزینه این حملات زیاد است و به نظر میرسد غیر از دولتها، کسی نمیتواند این هزینه را پرداخت کند.
این مقام مسئول در شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه شناسایی و مقابله با این حملات از طریق سپر «دژفا» و سایر ابزارهای امنیت سایبری زیرساخت انجام شد، تاکید کرد: اختلالات کامل برطرف شده است و اگر کاربری همچنان با مشکل کندی سرعت و دسترسی مواجه است، ممکن است این اختلال مربوط به شبکه داخلی اپراتور سرویس دهنده باشد.
از ظهر روز شنبه ۱۹ بهمن ماه، کاربران بسیاری از بروز اختلال در دسترسی به اینترنت خبر دادند که شرکت ارتباطات زیرساخت این حمله را از نوع دیداس (حمله منع سرویس) اعلام کرد که از مبدا شرق آسیا و شمال آمریکا به ایران صورت گرفت و باعث افزایش بار ترافیک بالاتر از حد نرمال به تجهیزات شبکهای شد.
روز گذشته معاون وزیر ارتباطات گفت: هکرهای اجارهای گستردهترین حمله تجربه شده در تاریخ ایران را علیه زیرساختهای کشور اجرا کردند و با هدف قرار دادن بیش از ۱۸۰ میلیون آدرس IP، به دنبال اختلال سراسری در شبکه اینترنت هستند.
منبع: مهر