صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آشنایی با انواع سایز‌های تیرآهن و کاربرد هر سایز

  • کد خبر: ۱۷۵۴۱۲
  • ۳۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۴
انواع سایزهای تیرآهن نقش مهمی در ساخت و ساز دارند و به‌عنوان پشتیبان سازه عمل کرده و استحکام و پایداری انواع مختلف سازه‌ها را فراهم می‌آورند.

 گزارش آگهی

انواع سایز‌های تیرآهن نقش مهمی در ساخت و ساز دارند و به‌عنوان پشتیبان سازه عمل کرده و استحکام و پایداری انواع مختلف سازه‌ها را فراهم می‌آورند. این فرآورده‌های فلزی به‌طور گسترده در پروژه‌های مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده شده و به یکپارچگی و دوام کلی ساختمان‌ها، پل‌ها و سایر انواع دیگر سازه‌ها کمک می‌کنند.

تیرآهن به‌ظرفیت تحمل بار زیاد و تطبیق‌پذیری مشهور است و برای مقاومت در برابر بار‌های سنگین و توزیع مؤثر وزن طراحی شده و در کاربرد‌های ساختمانی که در آن استحکام و پایداری بسیار مهم است، ضروری هستند.  

تیرآهن‌ها در طیف گسترده‌ای از اندازه‌ها و انواع مختلف برای مطابقت با نیاز‌های مختلف ساخت و ساز در دسترس‌اند. انتخاب اندازه تیر مناسب به‌عواملی مانند بار مورد نیاز برای تحمل، طول دهانه و مشخصات طراحی سازه بستگی دارد. برای انتخاب مناسب‌ترین گزینه برای یک پروژه ساختمانی، درک اندازه‌ها و انواع مختلف تیرآهن‌ها ضروری است. همچنین برای اطلاع از هزینه‌های ساخت و  اطلاع از انواع مختلف تیرآهن با بهترین کیفیت، مانند قیمت تیراهن ۱۶ اصفهان، الزامی است.  

استاندارد‌های تیرآهن

شناخت انواع استاندارد‌ها و انواع سایز‌های تیرآهن، برای انتخاب بهترین نوع و استفاده از آن الزامی است. در ادامه به‌بررسی انواع استاندارد‌های تیرآهن‌ها می‌پردازیم.  

تیرآهن IPE

از مهمترین استاندارد‌های تیرآهن، استاندارد IPE است که در کشور‌های اروپایی و ایران، بیشترین کاربرد را دارد. این تیرآهن، بال‌هایی با ضخامت یکسان در ابتدا و انتها دارد. معمولا سایز این تیرآهن، با عنوان کردن اندازه جان آن به میلی‌متر در کنار عبارت IPE نشان داده می‌شود. IPE ۸۰، تیرآهن سایز ۸ است که طول جان آن برابر با ۸۰ میلی‌متر است. پرکاربردترین این انواع را در ادامه توضیح داده‌ایم:

IPE ۸۰: این تیرآهن معمولاً در پروژه‌های ساختمانی در مقیاس کوچکتر از جمله ساختمان‌های مسکونی و سازه‌های تجاری سبک وزن استفاده می‌شود.

IPE ۱۰۰: این تیرآهن ظرفیت تحمل بار را افزایش می‌دهد و اغلب در پروژه‌های تجاری و صنعتی با اندازه متوسط مورد استفاده قرار می‌گیرد.  

IPE ۱۲۰: این تیرآهن نوع I، معمولاً در کاربرد‌های ساختمانی تجاری و صنعتی در مقیاس بزرگتر، که در آن بار قابل توجهی به سازه وارد است، استفاده می‌شود. 

تیرآهن IPE ۱۴۰: استحکام بیشتری دارد و برای پروژه‌های ساختمانی سنگین مانند پل‌ها، ساختمان‌های بلند و سازه‌های با دهانه بزرگ مناسب است.  

IPE ۱۶۰: معمولاً در تأسیسات صنعتی، انبار‌ها و پروژه‌های زیربنایی که نیاز به قابلیت‌های باربری قوی دارند، استفاده می‌شود.

IPE ۱۸۰: در تحمل بار‌های فوق‌العاده سنگین عالی است و آن را برای کاربرد‌های صنعتی و توسعه زیرساخت‌های بزرگ مقیاس مناسب می‌کند.  

به طور کلی این تیرآهن در سایز‌های ۸ تا ۶۰ قابل تولید است که متداول‌ترین آن‌ها را می‌توان سایز‌های ۱۲ تا ۳۰ دانست.  

تیرآهن IPN

این نوع تیرآهن، از نظر ظاهر با تیر IPE تفاوت دارد و تفاوت آن، ضخامت باله ابتدایی آن است. در حقیقت، ضخامت در طول بال ثابت نیست و از ابتدای بال تا انتها به تدریج افزایش می‌یابد. در صورتی که به شکل این تیرآهن نگاهی بیندازید، متوجه شیب ملایم آن در طول بال‌ها خواهید شد. گفتنیست که لبه‌های بال‌ها در این تیرآهن گرد است. 

این تیرآهن که در سایز‌های مختلف ۶۰ تا ۸۰۰ میلی‌متری تولید می‌گردد، کاربرد نسبتا پایینی در کشور داشته و عمده مصرف آن در ستون اسکلت‌های فلزی خواهد بود.  

تیرآهن H

تیر‌های H یا هاش که تیرآهن IPB نیز نام دارند، تیر‌های سازه‌ای با شکل سطح مقطع "H" هستند. در این تیرآهن، بال‌ها با جان برابر یا از آن بلندتر است. این تیرآهن، بال‌های پهن‌تر و وزن بیشتری نسبت به تیرآهن ipe دارند که به همین دلیل، تحمل بار آن‌ها نیز بالاتر است.

انواع سایز‌های تیرآهن هاش به دلیل ظرفیت باربری بالا و توانایی مقاومت در برابر نیرو‌های خمشی و برشی به طور گسترده در ساخت و ساز استفاده می‌شوند. تیر‌های H به ویژه برای کاربرد‌هایی که به دهانه‌های بزرگ و بار‌های سنگین نیاز دارند مناسب هستند.

ارتفاع این تیرآهن بال پهن، از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی‌متر می‌تواند تغییر کند. سایز هاش را با عبارت‌هایی شبیه به H۱۰۰x۱۰۰ نشان می‌دهند که منظور، تیرآهن هاش با بال و جان ۱۰۰ میلی‌متر است. کاربرد انواع سایز تیرآهن پرکاربرد را در ادامه توضیح خواهیم داد:

H۱۰۰x۱۰۰
ابعاد این تیرآهن آن را به گزینه‌ای همه کاره برای پروژه‌های مختلف ساختمانی تبدیل می‌کند. از این تیرآهن معمولاً در کاربرد‌های مسکونی و تجاری سبک در مقیاس کوچکتر مانند سازه‌های پشتیبان سقف، سیستم‌های کف و نیم طبقه استفاده می‌شود.

H۱۲۵x۱۲۵
این نوع تیرآهن استحکام و ظرفیت باربری بیشتری را در مقایسه با نوع قبل ارائه می‌دهد و اغلب در پروژه‌های تجاری و صنعتی متوسط از جمله ساخت انبار‌ها، کارخانه‌ها و ساختمان‌های مسکونی بزرگتر استفاده می‌شود.

H۱۵۰x۱۵۰
این نوع سایز تیرآهن هاش، پایداری و قابلیت‌های تحمل بار را افزایش می‌دهد. برای طیف وسیعی از کاربرد‌ها، از جمله ساخت و ساز‌های مسکونی سنگین، ساختمان‌های تجاری و پروژه‌های زیربنایی که نیاز به پشتیبانی سازه‌ای بالاتر دارند، مناسب است.

H۱۷۵x۱۷۵
تیرآهن H۱۷۵x۱۷۵ با ابعاد ۱۷۵×۱۷۵ میلی‌متر، برای پروژه‌های ساختمانی بسیار مناسب است. استحکام و ظرفیت تحمل بار را افزایش می‌دهد و برای کاربرد‌هایی مانند سقف‌های با دهانه بزرگ، پل‌ها و ساختمان‌های بلند مناسب است.

H۲۰۰x۲۰۰
معمولاً در ساخت و ساز‌های صنعتی و تجاری سنگین استفاده می‌شود و قادر به تحمل بار‌های قابل توجه است و اغلب در ایجاد پروژه‌های زیرساختی در مقیاس بزرگ مانند استادیوم‌ها، مراکز خرید و تأسیسات صنعتی استفاده می‌شود.

H۲۵۰x۲۵۰
تیرآهن مذکور یکی از انواع مصالح سنگین وزن است که به دلیل ظرفیت تحمل بار استثنایی خود شناخته می‌شود و در پروژه‌های ساختمانی که نیاز به پشتیبانی ساختاری قابل توجهی دارند، مانند پل‌های مقیاس بزرگ، ساختمان‌های صنعتی و توسعه‌های زیرساختی استفاده می‌شود.

تیرآهن لانه زنبوری

تیرآهن لانه زنبوری یا CPE را به سادگی می‌توان از دیگر تیرآهن‌ها متمایز کرد چرا که ظاهر کاملا متفاوتی نسبت به سایرین دارد. تیرآهن لانه زنبوری را از برش و جوش دادن تیرآهن IPE به یکدیگر می‌سازند که در نهایت به شکل لانه زنبور درمی‌آید. این تیرآهن وزن کمتر و در عین حال ممان اینرسی و مقاومت خمشی بالاتری دارد و از آن در پل سازی و ساختمان سازی استفاده می‌شود.

ارتفاع این نوع تیرآهن معمولا ۱.۵ برابر تیرآهن معمولی است. تیرآهن لانه زنبوری به طور معمول در سایز‌های ۱۴، ۱۶ و ۱۸ تولید شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عواملی که در انتخاب نوع و اندازه تیرآهن باید در نظر گرفته شود

انتخاب اندازه تیر مناسب در میان انواع سایز‌های تیرآهن، برای اطمینان از یکپارچگی سازه و ایمنی پروژه ساختمانی بسیار مهم است. در فرآیند انتخاب باید چندین فاکتور در نظر گرفته شود:

۱. ظرفیت تحمل بار

ظرفیت باربری تیرآهن یکی از نکات اولیه است. تیرآهن، باید بتواند بار‌های مورد انتظار، از جمله بار‌های مرده (وزن سازه) و بار‌های زنده را تحمل کند. مهندسان سازه ظرفیت باربری مورد نیاز را بر اساس محاسبات و آیین‌نامه‌های ساختمانی تعیین می‌کنند. 

۲. طول دهانه

طول دهانه یا فاصله بین تکیه‌گاه‌ها بر انتخاب اندازه تیر تأثیر می‌گذارد. دهانه‌های طولانی‌تر به تیر‌هایی با قابلیت تحمل بار افزایش یافته نیاز دارند تا از انحراف یا افتادگی بیش از حد جلوگیری شود. مهندسان طول دهانه و بار‌های پیش‌بینی شده را برای تعیین اندازه و فاصله مناسب تیر‌ها در نظر می‌گیرند. 

۳. ملاحظات هزینه‌ای

هزینه یکی دیگر از عوامل مهم در انتخاب اندازه تیر‌ها است. اندازه‌های مختلف تیر‌ها هزینه‌های مواد و پیچیدگی‌های ساخت متفاوتی دارند. مهندسان تلاش می‌کنند تا تعادلی بین الزامات سازه‌ای و مقرون به صرفه بودن پیدا کنند و اندازه تیر‌هایی را انتخاب کنند که هم معیار‌های عملکرد و هم محدودیت‌های بودجه را برآورده کند.

قیمت انواع تیرآهن در بازار به عوامل مختلفی بستگی دارد و می‌توان با انتخاب درست از تامین‌کنندگان مناسب، بهترین کیفیت تیرآهن را با قیمت مناسب پیدا کرد. مثلا برای اطلاع از قیمت تیرآهن ۱۴ کرمانشاه‌ می‌توانید به آیرومارت مراجعه نمایید.  

با در نظر گرفتن دقیق این عوامل، متخصصان ساخت و ساز می‌توانند اندازه تیر‌های مناسب را انتخاب کنند که نیاز‌های خاص هر پروژه را برآورده می‌کند و از یکپارچگی سازه، ایمنی و بهینه بودن هزینه اطمینان حاصل داشته باشند. مهندسان سازه نقشی حیاتی در ارزیابی و تعیین اندازه‌های بهینه تیر بر اساس الزامات منحصر به فرد هر تلاش ساخت و ساز ایفا می‌کنند.  

سخن پایانی

همانطور که دانستیم، تیرآهن‌ها در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند و به دلیل استحکام و قابلیت تحمل بار در ساخت‌وساز به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع سایز‌های تیرآهن‌های مختلف ipe، ipn، هاش و لانه زنبوری برای کاربرد‌های مختلف و نیاز‌های بار متفاوت قابل استفاده هستند.

انتخاب سایز و استاندارد تیرآهن مناسب برای اطمینان از یکپارچگی سازه، ایمنی و عملکرد پروژه‌های ساختمانی بسیار مهم است. تجزیه و تحلیل بار، مقاومت مورد نیاز، ملاحظات مهندسی سازه، و مشاوره با متخصصان به تعیین اندازه تیر مناسب برای هر کاربرد خاص کمک می‌کند.  

توصیه می‌شود، از مشاوره تخصصی، مانند مشاوره با مهندسان سازه یا معماران، پیش از خرید، کمک گرفته شود. تخصص و دانش آن‌ها در تجزیه و تحلیل بار، مهندسی سازه و اندازه تیرآهن می‌تواند تضمین‌کننده محاسبات دقیق، انتخاب بهینه و اجرای موفقیت‌آمیز تیرآهن در پروژه‌های ساختمانی باشد.  

آیرومارت، بازرگانی فروش اقلام مختلف فولادی، مسی، برنجی، آلومینیوم و سایر انواع آهن آلات است که با بهترین قیمت رقابتی می‌تواند طیف گسترده‌ای از مقاطع فولادی و کالا‌های مختلف را تأمین نماید.

آیرومارت با بهترین قیمت بازار، خدمات مختلفی مثل رزوه‌دار کردن میلگرد، خمکاری و پانچ و ... را نیز ارائه می‌دهد. با توجه به نوسانات قیمت اقلام فولادی، در سایت آیرومارت به آدرس iromart.com قیمت روز تمامی محصولات در اختیار شماست و می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ثبت سفارش و ارسال و تحویل بار را انجام دهید.

در صورت نیاز به هر نوع مشاوره می‌توانید با کارشناسان این مجموعه با شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید. آیرومارت سالهاست که بر شعار خود، "آیرومارت یک کلیک تا خرید آهن" پایبند است و تلاش می‌کند نیاز مشتریان را در سریع‌ترین زمان ممکن رفع کند.  

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.