به گزارش شهرآرانیوز، ۴۷.۹ درصد از مردم معتقدند وضعیت مالی صندوقهای بازنشستگی بد و بحرانی است.
۲۳.۷ درصد از این افراد اعتقاد دارند که علت وضعیت بد مالی صندوقها، مدیریت ناکارآمد صندوقهاست. ۲۲ درصد فساد مالی، ۲۰.۴ درصد بیثباتی اقتصادی در کشور، ۱۹ درصد عملکرد نامناسب دولت و ۴.۴ درصد افزایش تعداد بازنشستگان را علت وضعیت بد مالی صندوقهای بازشستگی میدانند.
در سالهای اخیر، مشکلات و چالشهای صندوقهای بازنشستگی در کشور به یکی از چالشهای جدی نظام حکمرانی تبدیل شده است به طوری که بسیاری از کارشناسان و مسئولان مربوطه نسبت به پیامدهای این بحران هشدار داده اند.
دولت نیز در سند برنامه هفتم توسعه و همینطور در بخش احکام با قابلیت دائمی شدن در قانون برنامه و بودجه سال ۱۴۰۲ اصلاحاتی را در خصوص افزایش سن بازنشستگی و همینطور تغییر در شیوه محاسبه حقوق بازنشستگی پیش بینی کرده است.
با این حال مرکز پژوهشهای مجلس نیز در اقدام جدید نسبت به افکارسنجی از مردم برای ارزیابی دیدگاه عمومی در خصوص بازنشستگی اقدام کرده است که در ابتدای گزارش به بررسی بخشی از یافتههای این پژوهش پرداختیم.
لازم به ذکر است که این افکار سنجی از ۱۷ تا ۲۷ دی ماه سال ۱۴۰۱ انجام شده است. جامعه آماری این پیمایش شامل ۱۲۰۰ نفر از افراد ۱۸ سال به بالا از کل کشور بوده است.
نکته قابل تامل این است که مرکز پژوهشهای مجلس تنها بخش ناچیزی از یافتههای این پژوهش را منتشر کرده است. به عنوان مثال درباره میزان تحصیلات، تعداد افراد بازنشسته، جنسیت آنها و ... در گزارش عمومی مرکز صحبتی نشده است.
برای دریافت فایل کامل یافتههای این پژوهش اینجا کلیک کنید.