به گزارش شهرآرانیوز، روغن شحم گاو روغنی لطیف است که در دمای پایین خیلی دیر سفت میشود و با اندک حرارتی به راحتی آب میشود. این روغن با ارزش بدون بو بوده و به نوعی درمان عمومی بیماریها و یا پیشگیری از ابتلا به بیماری است. طبع روغن شحم گاو گرم میباشد.
در اطراف قسمتهای مختلف بدن گاو چربیهای خاصی شکل می گیرد که به آنها پیه گفته می شود. شحم گاو به چربی اطراف قلوه گاه گاو اطلاق شده و علیرغم حرام بودن آن در آیین یهود در دین اسلام حلال و در احادیث و قرآن از آن به عنوان طیبات نام برده شده است. در طب سنتی ایران و در طب اسلامی به خواص خوردن روغنهای حیوانی مانند روغن دنبه سفارش شده است و در میان پیهها، پیه قلوهگاه، چون از لطافت بیشتری برخوردار است، مطلوبتر بوده و از خواص بیشتری برخوردار است.
آب کردن چربیهای شکم
تقویت و افزایش رشد عضلات
کاهنده فشار خون
تناسب اندام
بهترین منبع تولید انرژی مورد نیاز بدن
تقویت کننده سیستم دفاعی بدن
پاکسازی کبد
درمان کبد چرب
کاهش چربی خون
کاهش دردهای مزمن ناشی از التهاب در بیماریهایی مانند استئوآرتریت، روماتیسم و …
تقویت استخوانها
شاداب و سفید کننده پوست
درمان غلظت و کلسترول خون
روایت معروفی از پیامبر (ص) و آیه ۱۴۶ سوره مبارکه انعام، شحم و روغن شحم گاو به عنوان دارو بیان شده است. (گوشتش مرض، شیرش شفا و شحم آن دوا میباشد. طب النبی صفحه ۲۷).
مصرف آن در افراد سالمند و بالای ۵۰ سال ممنوع میباشد.
به کسانی که بیماری چربی خون وفشار خون دارند و از فعالیت و تحرک کمی برخوردارند، مصرف این روغن خیلی پیشنهاد نمیشود.
زیاده روی در مصرف این روغن ممکن است سبب بروز مشکلات در برخی از افراد شود.
در صورت ابتلا به بیماری و مصرف دارویی خاص قبل از مصرف این روغن حتما با پزشکتان مشورت نمایید.
بعد از تمیز کردن شحم و خرد کردن آن، مواد زائدی که درون آن هست را جدا نموده و چند ساعتی در آب، نمک و کمی سرکه طبیعی خیسانده و سپس آن را بشویید.
اکنون برای تهیه این روغن ۵ کیلو شحم گاو را با نیم کیلو ماست مخلوط نموده و سپس با یک لیوان آب لیموی تازه ترکیب نمایید. سپس ترکیب به دست آمده را با سه عدد سیب خورد شده، سه عدد پیاز خورد شده، دو عدد سیر خورد شده و مقدار کمی گل محمدی، میخک و هل و زعفران به خوبی مخلوط نمایید. سپس این ترکیب را درون ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
هرچه روغن از آن خارج شد به ظرف دیگری منتقل کنید و بعد از آب شدن، روغن را از صافی بگذرانید و در یخچال نگهداری نمایید.
نکاتی برای تهیه این روغن
برای تهیه این روغن از حرارت دادن زیاد آن خودداری کنید.
روغن خارج شده را به صورت تدریجی جدا کنید و از خارج کردن تمام روغن و برداشت یکباره آن جدا خودداری نمایند.
استفاده از پیاز، هل و …به منظور گرفتن بوی بد این روغن میباشد.