از نگاه اسلام، رسالت اصلی پیامبران پیام رسانی و خبرگیری بود. پیامبران از سویی بشیر و نذیر و از سوی دیگر، مراقب و مواظب مردم برای پیمودن درست مسیر بودند. قرآن کاملترین رسانه توحیدی و پیامبر خاتم (ص) کاملترین انسان برای تبیین مسیر توحید است. بی تردید پیامبران الهی مسئولیتهای خطیری داشتند که ابلاغ خبر از مهمترین آنها بوده است. امروزه مسئله خبرنگاری فوق العاده مهم است.
خبرنگاری ترکیبی از خبر و نگاری است. منظور این است که خبر باید با دقت تنظیم، از جهات مختلف بررسی و سپس منتشر شود. خداوند در آیه۶ سوره حجرات میفرماید:ای کسانی که ایمان آورده اید، اگر خبری را شنیدید، بدون بررسی منتشر نکنید؛ مبادا از انتشار بی موقع خبر موجب خسارت به مردم شوید؛ اول از صحت خبر مطمئن شوید و سپس منتشر کنید.
بر اساس آموزههای وحیانی و عقلانی، خبرنگاری در ادبیات امروزی رکن رکین دمکراسی و دیده بانی از حقوق ملت محسوب میشود. چه خبرنگاران عزیزی که با رصد حقوق مردم، حکومتها را به چالش میکشانند و آنان را وادار به رعایت حقوق شهروندی و حقوق ذاتی میکنند. آری، خبرنگاری در جهان متلاطم، صیانت از شرافت و کرامت انسانی است. آزادی والاترین فضیلت انسانی و خبرنگاری صیانت از این فضیلت بی بدیل است.
مهمترین رسالت خبرنگار، بیداربودن و بیدارکردن است. تا خود بیدار نباشی، نمیتوانی دیگران را بیدار کنی. فضیلت مهم خبرنگاری در جامعه توحیدی، بیدارکردن کسانی است که به بیراهه افتاده اند. آیات ابتدایی سوره مدثر خطاب به پیامبر (ص) از حقیقت و اهمیت خبررسانی رونمایی میکند. خطاب «یا ایهاالمدثر قم فانذر و ربک فکبر و ثیابک فطهر و الرجز فاهجر»، ترسیمگر این حقیقت عرشی است.
از چنین منظری، خبرنگاری نوعی امربه معروف و نهی ازمنکر است. امید است در راهی که قدم گذاشته اید، ترسیمگر سعادت فردی و اجتماعی باشید. با قلبی آکنده از مهر، روز خبرنگار را به شما خبرنگاران بصیر و خبیری که با رصد مرزهای شرافت و کرامت، از حقوق ذاتی و شهروندی دفاع میکنید، تبریک میگویم و توفیقات همه خبرنگاران دغدغهمند و رسالت محور را در صیانت از قلههای شرافت و کرامت خواستارم.