صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

معاون آموزش متوسطه آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی میزان پوشش تحصیلی استان را ۷۶‌درصد اعلام کرد.

به گزارش شهرآرانیوز معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی معتقد است که در سال‌های گذشته، ۳۵‌هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در استان داشته‌ایم که در جذب آن‌ها چندان موفق نبوده‌ایم و علت آن هم موازی‌کاری میان دستگاه‌ها بوده است. اهمیت جذب بازماندگان از تحصیل در این است که بازماندن از تحصیل بستری برای افزایش آسیب‌های اجتماعی فراهم می‌کند و همین مسئله هم سبب شده است ستاد پوشش تحصیلی در استان تشکیل شود.

محمود رضایی در گفتگو با خبرنگار روزنامه شهرآرا در توضیح این موازی‌کاری میان دستگاه‌ها بیان کرد: باید دستگاه‌ها کار را به حوزه مربوط یعنی آموزش‌و‌پرورش بسپارند؛ ضمن اینکه حمایت و نظارت داشته باشند. به‌قدری کار پیچیده است که نیازمند کمک از حوزه‌های فراسازمانی هستیم.

او پوشش تحصیلی در خراسان‌رضوی را یک زخم کهنه دانست و ادامه داد: پوشش تحصیلی دانش‌آموزان احتیاج به کمکی فراسازمانی دارد و باید بهزیستی، کمیته امداد، فرمانداری‌ها و‌... پای کار بیایند. میزان پوشش تحصیلی استان حدود ۷۶‌درصد است، در جدول کشوری نیز رده پوشش تحصیلی استان در رتبه ۲۶ یا ۲۷ است.

سامانه‌ای که دیر به متوسطه رسید

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و‌پرورش خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه ترک تحصیل دانش‌آموزان دلایل مختلفی از جمله مباحث اقتصادی، کار کودک، ازدواج و‌... دارد، درباره جزئیات فعالیت سامانه شهید محمودوند از سوی وزارت آموزش‌و‌پرورش برای دوره ابتدایی اظهار کرد: سامانه‌ای که برای پیگیری دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل تشکیل شده است، آماری در‌خصوص شمار آن‌ها به ما ارائه نمی‌کند.

سامانه شهید محمودوند از سوی وزارت آموزش‌و‌پرورش برای دوره ابتدایی طراحی و اقدامات مربوط به آن انجام شد، اما این سامانه برای دوره متوسطه دیر آماده شد و اوایل دی‌ماه پارسال به حوزه آموزش متوسطه اعلام شد. فعالیت این سامانه از این منظر که کار در آن به‌صورت سیستمی انجام می‌شود، خوب است، اما به‌دلیل اینکه کد‌ملی‌هایی که برای این دوره تعریف شده، گسترده است، چالشی برای ما ایجاد می‌کند که تشخیص نمی‌دهیم دانش‌آموز را در کدام مدرسه می‌توانیم پیدا کنیم.

هر ۱۰ دانش‌آموز، یک پیگیری‌کننده

رضایی بیان کرد: در اجرای این طرح مشخص شده است که باید برای هر ۱۰‌دانش‌آموز یک پیگیری‌کننده مشخص شود. برخی شهرستان‌ها که جمعیت بازمانده از تحصیلشان کمتر بود، این افراد را مشخص کرده‌اند. اما بعضی از شهرستان‌ها به‌دلیل اینکه ظرفیت دانش‌آموزان آن‌ها بیشتر از بازمانده‌ها بود، نتوانستند کار را پیش ببرند.

او پروژه مهر را یک ابر‌برنامه دانست و درباره برنامه بازگشایی مدارس گفت: دستورالعملی در‌این‌خصوص به همه نواحی آموزشی ارسال و ذیل آن شش کارگروه تعریف شده است. این پروژه از حدود دو ماه گذشته شروع شده است و در آن بر پوشش ثبت‌نام صد‌درصدی دانش‌آموزان اهتمام داریم.

رضایی همچنین با اشاره به تحصیل یک‌میلیون‌و‌۴۷۰‌هزار دانش‌آموز در سال تحصیلی گذشته در استان، با بیان اینکه خراسان‌رضوی از لحاظ گستردگی و حضور دانش‌آموزان اتباع وضعیت خوبی برای پوشش تحصیلی ندارد، گفت: در دوران کرونا برخی از دانش‌آموزان به‌دنبال کار رفتند که موجب دوری آن‌ها از فضای درس و مدرسه شد. برای اجرای کامل پوشش تحصیلی در سال گذشته، ستادی با عنوان پوشش تحصیلی تشکیل شده که مدیریت پوشش تحصیلی استان با معاون سوادآموزی آموزش‌و‌پرورش است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.