صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

در طرح پایش محیط کسب وکار همچون دوره‌های گذشته ۲۸ مانع اصلی در محیط کسب وکار مورد سنجش قرار گرفت که باتوجه به گزارش پایش ملی محیط کسب وکار ایران در بهار ۱۴۰۲ که از سوی اتاق ایران منتشر شده است، خراسان رضوی با شش پله نزول نسبت به زمستان ۱۴۰۱ و کسب نمره شاخص ۶.۲۳ در رتبه بیست وهفتم استان‌های کشور قرار گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ درحالی مسئولان استانی از بهبود وضعیت شاخص‌های اقتصادی استان خبر می‌دهند که رتبه خراسان رضوی در پایش ملی محیط کسب وکار ایران در بهار ۱۴۰۲، باز هم روند نزولی را تجربه کرد و این بار با شش پله اُفت (نسبت به زمستان ۱۴۰۱) در جایگاه بیست و هفتم قرار گرفته است.

پیش از این ابوالفضل چمندی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی، در نشست خبری خود در ۵ تیرماه با اشاره به رشد اقتصادی استان در یک سال گذشته مانند کاهش نرخ بیکاری ۱۴۰۱ به ۷.۳ درصد و کسب رتبه اول اشتغال خالص در کشور از شاخص کسب وکار خراسان رضوی انتقاد کرده بود.

به گزارش شهرآرا، در طرح پایش محیط کسب وکار همچون دوره‌های گذشته ۲۸ مانع اصلی در محیط کسب وکار مورد سنجش قرار گرفت که باتوجه به گزارش پایش ملی محیط کسب وکار ایران در بهار ۱۴۰۲ که از سوی اتاق ایران منتشر شده است، خراسان رضوی با شش پله نزول نسبت به زمستان ۱۴۰۱ و کسب نمره شاخص ۶.۲۳ در رتبه بیست وهفتم استان‌های کشور قرار گرفت. این نمره، پایین‌ترین نمره استان طی ۲۷ دوره گذشته این طرح (از پاییز ۹۵) محسوب می‌شود. (هرچه نمره به ۱۰ نزدیک‌تر شود، فضای کسب وکار بدتر می‌شود.)

۳۲۶ فعال اقتصادی از خراسان رضوی که در این طرح شرکت کرده اند، «پیش بینی ناپذیر بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «دشواری تأمین مالی از بانک ها» و «بی ثباتی سیاست ها، قوانین، مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب وکار» را نامناسب‌ترین مؤلفه‌هایی دانسته اند که بر محیط کسب وکار استان تأثیر گذاشته است.

مؤلفه‌های مناسب در محیط کسب و کار استان در فصل یادشده نیز بنا به ارزیابی فعالان اقتصادی استان، «نحوه استقبال مشتریان از نوآوری»، «ابتکار در ارائه خدمات و محصول» و «سطح دسترسی به آب و حامل‌های انرژی» بوده است. نکته درخور توجه اینجاست که از ۲۸ مؤلفه طرح پایش محیط کسب وکار، طبق نظر شرکت کنندگان در طرح، تنها چهار مؤلفه نسبت به دوره پیشین، بهبود را تجربه کرده و ۲۴ مؤلفه دیگر نمره کمتری نسبت به زمستان ۱۴۰۱ کسب کرده اند.

نیاز به راستی آزمایی دارد

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه آمار و ارقام داده شده نیازمند راستی آزمایی است، گفت: اتاق بازرگانی استان در جریان بررسی شاخص کسب وکار استان نیست و این داده‌ها به طور مستقیم توسط تهران منتشر می‌شود. همچنین اتاق استان اطلاعی از افرادی که با آن‌ها در حوزه کسب وکار استان گفتگو می‌شود، ندارد.

احمد اثنی عشری با بیان اینکه مسئولان استانی با اشاره به داده‌های رشد اقتصادی نسبت به رتبه اعلامی فضای کسب وکار استان انتقاد دارند، گفت: اتاق خراسان رضوی هم این مسئله را بررسی می‌کند که این شاخص‌ها چگونه در استان استخراج شده است و ملاک انتخاب افرادی که با آن‌ها گفتگو شده چه بوده است. محمدامین بابایی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی، هم در گفتگو با شهرآرا اظهارنظر درباره رتبه کسب وکار خراسان رضوی را به بعد از بررسی شاخص‌های بیان شده موکول کرد.

رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی هم در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه آمار فضای کسب‌وکار را قبول ندارم، گفت: این آمار در استان و مشهد و در سطح کشور درست نیست. محمدحسین روشنک افزود: روش فعلی که در آن با فعالان اقتصادی نامشخص، تماس گرفته و نظر آن‌ها را درباره محیط کسب‌وکار می‌پرسند، درست نیست و اگر قرار است شاخص محیط کسب‌وکار بررسی شود، باید این‌کار به روش علمی انجام شود.

وی بیان کرد: یک‌سری انتقاد‌هایی در حوزه کسب‌وکار در استان، مانند کمبود واگن صادراتی وجود دارد؛ اما به این منزله نیست که بیاییم و مدعی شویم، فضای کسب‌و‌کار خراسان رضوی نسبت‌به سایر استان‌ها بسیار بد است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.