صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پژمانفر: بانک‌ها به‌جای بنگاه‌داری، سرمایه را به سمت تولید هدایت کند

  • کد خبر: ۱۷۹۶۷۵
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۱
نماینده مردم در مشهد و کلات گفت: ماموریت اصلی بانک‌ها این است که سرمایه‌ها را جمع و به جای بنگاه‌داری به بخش‌های اولویت‌دار هدایت کند. اما امروز بانک‌ها در کشور ما مسیر خود را گم کرده‌است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر امروز ۲۶مرداد در همایش سرمایه‌گذاری و تامین مالی از بازار سرمایه که در محل سالن اجتماعات اتاق بازرگانی برگزار شد، تصریح کرد: امروز بین سرمایه و مسیری که سرمایه باید داشته باشد، فاصله وجود دارد. اگر سرمایه‌ها به سمت تولید هدایت می‌شد مشکلات کنونی را نداشتیم.

به گفته رئیس کمیسیون اصل ۹۰، ماموریت اصلی بانک‌ها این است که سرمایه‌ها را جمع و به جای بنگاه‌داری به بخش‌های اولویت‌دار هدایت کند. اما امروز بانک‌ها در کشور ما مسیر خود را گم کرده و خود تبدیل به جریانی شد که اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار داده است. ما باید از بنگاه‌داری بانک‌ها جلوگیری کنیم، اما هنوز این موضوع در قالب شعار باقی مانده و نتوانستیم آن را محقق کنیم.

تسهیلات بانک‌ها کجا می‌رود؟

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی  تاکید کرد: با توجه به ظرفیت بالای  کمیسیون اصل ۹۰، در سال ۱۴۰۰ تلاش کردیم بررسی کنیم تسهیلات بانک‌ها کجا می‌رود، اما نتوانستیم اطلاعات آن را به صورت دقیق به دست بیاوریم. تا اینکه در قانون بودجه سال۱۴۰۱ برای بانک‌ها و بانک مرکزی مقرر شد گزارش سه ماهه بدهد. مقاومت هم شد و گفتند قانون ابهام دارد، اما در نهایت اسفند سال گذشته گزارشی دادیم که وضعیت تسهیلات کلان در کشور ما کجاست. بانک‌ها به خودشان تسهیلات می‌دهند و همه در مسیر سفته‌بازی و برهم زدن نظام تولید در کشور مصرف می‌شود. در مقابل این قضیه ایستادیم و امسال نیز مقرر شد گزارش‌های بالای ۵۰میلیارد تومان را به کمیسیون بدهند.

پژمانفر با بیان اینکه یک راه مدیریت سرمایه این است که سرمایه را به مسیر تولید ببریم، گفت: اگر سرمایه در مسیر تولید باشد احساس امنیت ایجاد می‌شود، در غیر این صورت افراد احساس ناامنی می‌کنند. باید جراحی‌های بزرگی در نظام بانکی کشور اتفاق بیفتد. مسیر دیگر بازار سرمایه است. مردم باید بتوانند سرمایه‌های خود را بدون واسطه و به‌صورت مستقیم در حوزه تولید قراردهند.  

رشد ۱۸برابری بازار سرمایه در ۵سال گذشته

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ یادآورشد:  حجم سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه در ۵سال گذشته به ۱۸برابر رسیده که این پیام بزرگی است یعنی مردم مسیر اقتصادی خود را پیدا کردند و درست پیش می‌روند، اما باید مراقبت کنیم. برخی عوامل نمی‌خواهند اجازه دهند بازار سرمایه جدی کار کند که یکی از این عوامل بانک‌هاست. بانک باید وظیفه خود را انجام دهد و نتواند در مسائل دخالت کند.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید کمک کنیم مردم در این موضوع احساس امنیت داشته باشند. این همه ناامنی، نوسانات و مشکلات در فضای بازار سرمایه پیش آمد و مردم را نگران کرد، اما در ۵سال گذشته ۱۸برابر شد که نشان می‌دهد اگر امنیت را در بازار سرمایه بالاتر ببریم و موانع را مدیریت کنیم مسیر سرمایه به سمت تولید به معنای واقعی بدون واسطه‌گری رشد پیدا می‌کند.

ظرفیت معادن خراسان رضوی در غفلت

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: مسئله بعدی استفاده از ظرفیت‌های موجود است. سهم استان در بازار سرمایه باوجود ظرفیت‌هایی که در بازار وجود دارد ۱.۵درصد است. شرکت‌ها و مجموعه‌های بزرگی داریم که می‌توانند در بازار سرمایه ورود پیدا کنند. ما از ظرفیت معدن در خراسان رضوی رونمایی نکردیم و این ظرفیت بسیار موردغفلت واقع شده است در حالی که می‌تواند با ورود بازار سرمایه رشد کند. در گردشگری نیز ظرفیت‌های زیادی در مشهد داریم. ۵۲درصد هتل‌های کشور در مشهد قرار دارد که ظرفیت بسیار بالایی است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما در مجلس و همچنین دولت اعلام آمادگی می‌کنیم که می‌توانیم سرمایه‌های مردم را در فضای اقتصادی امن و مناسب جذب و پشتیبانی کنیم. مجموعه‌های زیادی داریم که اگر با یک سرمایه مختصر پشتیبانی شوند می‌توانند کار‌های رو به جلویی انجام دهند.  

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.