صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

هند اولین کشوری شد که با موفقیت یک فضاپیما را در قطب جنوب ماه فرود می‌آورد + عکس و فیلم

  • کد خبر: ۱۸۰۶۹۲
  • ۰۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۰
هند اولین کشوری است که با موفقیت یک فضاپیما را در قطب جنوب ماه فرود می‌آورد.

شهرآرانیوز - هند که سال ۲۰۱۹ در فرودآوردن یک فضاپیما روی قطب جنوبی ماه ناموفق بود، حالا اولین کشوری است که یک فضاپیما را در قطب جنوبی ماه فرود می‌آورد.

فرودگر Vikram در مأموریت Chandrayaan-3، با موفقیت روی سطح ماه فرود آمد تا دستاوردی بزرگ برای هند رقم بخورد. «چاندرایان ۳» (Chandrayaan-۳) به اولین فضاپیمایی تبدیل شد که در قطب جنوب ماه فرود می‌آید، منطقه‌ای از ماه که گمان می‌رود حاوی دهانه‌های عمیق با یخ آب است.

چند روز قبل روسیه با مأموریت Luna-۲۵ سعی داشت زودتر از هند در قطب جنوب ماه فرود بیاید، اما ماه‌نشین آن‌ها در قمر زمین سقوط کرد.

کارکنان سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) فرود موفقیت‌آمیز فضاپیمای Chandrayaan-۳ بر روی ماه را جشن گرفتند.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند، برای تماشای فرود به یک کنفرانس تلفنی در مرکز فضایی ملحق شد و پرچم کوچک هند را هنگام فرود فضاپیما به اهتزاز درآورد.

وی در سخنرانی پیروزمندانه‌ای در سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) گفت: «این ضربان قلب ۱.۴ میلیارد انسان است. این هند جدید، شروع جدید، تفکر جدید و تلاش‌های جدید است. این یکی از نشانه‌های درخشش هند است. ما قول دادیم و آن را در سطح ماه محقق کردیم. این یک لحظه تاریخی است و همه هندی‌ها به آن افتخار می‌کنند.»

او در ادامه گفت: «این ماموریت موفق در ماه فقط مربوط به هند نیست. همه ما می‌توانیم آرزوی ماه و فراتر از آن را داشته باشیم. هند اکنون به دنبال فرستادن فضاپیمای سرنشین‌دار به ماه خواهد بود.»

این فیلم از سطح ماه توسط دوربین فضاپیمای Chandrayaan-۳ در ۲۰ اوت ثبت شده است.

هزاران نفر در سرتاسر هند در دفاتر، مغازه ها، خانه‌ها و رستوران‌ها جمع شده بودند و مشتاقانه منتظر نتیجه ماموریت بودند.

قطب جنوبی ماه، سرزمینی ناشناخته است که دانشمندان معتقدند می‌تواند ذخایر مهمی از آب یخ‌زده و عناصر گرانبها را در خود جای داده باشد. 

«چانداریان ۳» پس از فرود موفقیت‌آمیز به مدت دو هفته فعال می‌ماند و در طی آن یک سری آزمایش برای تعیین ترکیب معدنی سطح ماه انجام می‌دهد. بیشتر کار اکتشاف را یک مریخ‌نورد انجام خواهد داد.

دانشمندان علاقه خاصی به یخ آب دارند، زیرا می‌توان از آن برای سوخت، اکسیژن و آب آشامیدنی استفاده کرد. این مأموریت زمینه را برای یک پایگاه دائمی بالقوه فراهم می‌کند.

تام کلارک، سردبیر علم و فناوری اسکای‌نیوز درباره این اتفاق گفته است: «این یک دستاورد بزرگ است. آن‌ها فرود را انجام دادند، اما دانشمندان اتاق کنترل فقط با دریافت داده‌های فضاپیما خوشحال خواهند شد.»

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.