شهرآرانیوز؛ فروش چند النگوی طلای یک مادر خانه دار برای ثبت نام پسرش در کلاسهای تئاتر کانون پرورش فکری کودکان، ستارهای را به جامعه هنر بازیگری ایران تقدیم کرد که سالها بعد، بسیار بیشتر از ارزش آن چند لنگه النگو، به اعتبار سینما و تلویزیون ایران افزود. اکبر عبدی پس از دل سوزی مادر و پشتکار خود، موفق شد در سال ۵۹ با یک تله تئاتر به نام «سنجاب ها»، به چشم اهالی تلویزیون بیاید.
آغاز مسیر حرفهای او مرهون نگاه رضا ژیان بود که با مجموعه «مثل آباد»، او را به دیگر کارگردانان معرفی کرد و پس از آن در سال ۶۳ با ایفای نقشی محـــبـــوب در مجموعه «باز مدرسم دیر شد»، به مقبولیت ویژهای در میان کودکان، نوجوانان و بزرگ سالان دست یافت. او در همین سال بود که موفق شد با فیلم «جنجال بزرگ» به سینما وارد شود و با ژانر کمدی، راه خود را ادامه دهد.
طولی نکشید تا با فیلم «اجاره نشین ها» و «گراندسینما»، هم بازی ستارگان سینمای آن ایام شد و با ایفای نقش زنی به نام درنا در فیلم «آدم برفی»، علاوه بر دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر، نبوغ بازیگری خود را در این حرفه اثبات کرد و بعدها با فیلم «خواب زده ها» و «خوابم میاد»، قابلیت خود را در اجرای نقشهای زنانه تکرار کرد.
مسیر رشد و درخشش عبدی در دهه ۶۰ با نقش غلامرضا در فیلم «مادر» به اوج رسید و نخستین سیمرغ بلورین خود را در رشته بهترین بازیگر مکمل مرد، دریافت کرد. قابلیت اجرای گریمهای گوناگون بر چهره او با ترکیب نبوغ ذاتی اش در بازیگری، او را به یکی از پول سازترین بازیگران دهه ۸۰ بدل کرد تا آنجا که سه گانه اخراجیهای ۱ و ۲ و ۳ نیز در همین ایام تولید شد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
با مرور اجمالی بر کارنامه هنری اکبر عبدی، میتوان به دهها فیلم سینمایی، مجموعه تلویزیونی و نمایش صحنهای اشاره کرد. هرچند در این میان، آثار بسیاری در درجه بالای کیفی قرار ندارند و ناچار به جهت گذران امورات زندگی پذیرفته شده اند، اما با نگاه به آثار ماندگار او در همکاری با کارگردانان مؤلف و جریان سازی همچون داریوش مهرجویی، داود میرباقری، کیومرث پوراحمد، محمدرضا هنرمند و... میتوان کیفیت آثار ماندگار او را بر کمیت آثار متفرقه او نادیده گرفت و به احترام بیش از چهار دهه فعالیت هنری مستمر و محبوبیت ویژه اش در میان ایرانیان، کلاه از سر برداشت و از او به عنوان مرد هزار چهره سینمای ایران یاد کرد.
چهارمین ساخته سینمایی مسعود ده نمکی است که در ژانر درام/کمدی در سال ۹۱ با مضمون امر به معروف و نهی از منکر به پرده سینماها رفت. اکبر عبدی در نقش حاج یوسف در قامت یک روحانی ظاهر میشود که به اقتضای داستان، برابر دختری زیبارو قرارمیگیرد و مسیر زندگی اش عوض میشود. رهبر معظم انقلاب نیز با نگاهی ویژه در جهت اظهار نظر به این فیلم، از نقش آفرینی اکبر عبدی به عنوان یک روحانی تقدیر کردند و طی دستخطی به اکبر عبدی فرمودند: «در این ۳۵ سال هیچ بازیگری نقش یک روحانی را آنقدر خوب بازی نکرده بود».
فیلمی به کارگردانی و نویسندگی مجتبی راعی محصول سال ۱۳۷۷ است و داستان آن درباره ناصرالدین شاه با بازی اکبر عبدی و گلین خانم همسر شاه است که با توطئه انگلیسیها و درباریان نزدیک شاه آغاز میشود و در جریان داستان به سمت اثبات وفاداری سوگلی شاه و رسوایی خائنان درباری ادامه مییابد. اکبر عبدی با این نقش برای بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فیلم فجر، نامزد سیمرغ بلورین شد.