صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تصاویر حیرت‌انگیز تلسکوپ فضایی جیمز وب از کهکشان مارپیچی «گرداب»

  • کد خبر: ۱۸۱۸۴۲
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۳
تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر حیرت‌آوری از یک کهکشان مارپیچی در فاصله ۲۷ میلیون سال نوری زمین ثبت کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز - کهکشان «گرداب» یا «مسیه ۵۱» یا NGC ۵۱۹۴ یکی از شناخته‌شده‌ترین کهکشان‌هاست. تصویر منتشرشده از این کهکشان با ترکیب داده‌های دو ابزار NIRCam و MIRI تلسکوپ فضایی جیمز وب تهیه شده و جزئیاتی خارق‌العاده را به‌همراه ویژگی‌های پنهان در بازو‌های این کهکشان نشان می‌دهد. این تصویر به‌خوبی تراکم غبار گرم در امتداد بازو‌های مارپیچی کهکشان گرداب را به تصویر کشیده است.

در مرکز تصویر پایینی نور‌هایی به رنگ سفید و آبی دیده می‌شود که از ستارگان و غبار به‌وجود آمده‌اند و بیشتر در مرکز این کهکشان متمرکز هستند. نواحی نارنجی و زرد نیز مناطقی از گاز یونیزه را نشان می‌دهند که از خوشه‌های ستاره‌ای جوان به‌وجود آمده‌اند. این تصویر توسط ابزار NIRCam تهیه شده است.

اما در تصویر زیر که توسط ابزار MIRI تهیه شده، اوضاع کمی متفاوت است. نواحی فشرده زردرنگ خوشه‌های ستاره‌ای جوان را نشان می‌دهد و رشته‌های درخشان موجود در تصویر، بازو‌های کهکشان هستند. دلیل تفاوت بزرگ این تصویر با تصویر NIRCam در این است که این ابزار از ذرات و مولکول‌های غبار نور خاصی را دریافت می‌کند.

این رصد‌ها به‌عنوان بخشی از مشاهدات برنامه «بازخورد خوشه‌های ستاره‌ایِ فراکهکشانیِ درحال‌ظهور» (FEAST) طراحی شده‌اند تا تعاملات میان بازخورد‌های ستاره‌ای و شکل‌گیری ستاره‌ها در محیط خارج از کهکشان ما را مشخص‌تر کنند.

سال‌ها پیش تلسکوپ فضایی هابل تصویری را از کهکشان مارپیچی مسیه ۵۱ منتشر کرده بود که آن را در بالا می‌بینید. از همان زمان، دانشمندان درحال برنامه‌ریزی برای تهیه تصاویر پرجزئیات‌تر از این کهکشان بودند تا درنهایت با تلسکوپ جیمز وب به این مهم دست یافتند.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.