Google Photos به زودی می‌تواند کیفیت ویدیوهایتان را بهبود دهد ویدئو | سگ رباتیک «بوستون داینامیکس» در لباس خزدار! ویدئو | اضافه‌شدن بچه غول به کلش آو کلنز! رایتل، تنها اپراتوری که سرعت اینترنت ۴G را افزایش داده است مرورگر محبوب Arc بالاخره برای ویندوز هم منتشر شد الگوریتم جدید اینستاگرام به محتواهای دست اول اهمیت می‌دهد هوش مصنوعی آرتروز را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد | التهاب محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز گذری بر خدمات ارزنده پروفسور علی اکبر جلالی ملقب به «پدر فناوری اطلاعات ایران» | سرعت به وقت خدمت ویژگی جدید Community Game Help برای پلی‌استیشن ۵ منتشر شد | راهنمای ویدئویی بازی‌ها رباتی که برای یادگیری رفتار انسان فقط به ۲۴ ساعت زمان نیاز دارد! + ویدئو معرفی بازی «مردم پنهان» Hidden Folks (اندروید، IOS) + دانلود نسخۀ جدید ناتینگ فون ۲a رونمایی شد + مشخصات و قیمت سرانجام گوگل پلی می‌تواند دو برنامه را به طور همزمان دانلود کند بسیاری از اپلیکیشن‌های پیش‌فرض در iOS ۱۸ به‌روز می‌شوند سامسونگ اولین گوشی اندرویدی‌اش را ۱۵ سال پیش رونمایی کرد کدام مناطق و محلات مشهد دارای اینترنت فیبر نوری هستند؟ جزئیاتی تازه از قابلیت AI Explorer در ویندوز ۱۱ تریلر نسخه Early Access بازی No Rest for the Wicked اندازه نینتندو سوییچ ۲ احتمالا با نسل قبلش متفاوت باشد ویدئویی از ربات انسان‌نمای S1 که سرعت و دقتی حیرت‌انگیز دارد رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
سرخط خبرها

ادعای جدید دانشمندان درباره عمر جهان

  • کد خبر: ۱۷۴۰۷۱
  • ۲۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۷
ادعای جدید دانشمندان درباره عمر جهان
به تازگی گروهی از محققان دانشگاه اتاوای کانادا با مدل‌های کنونی درباره عمر جهان را زیرسؤال برده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز - بسیاری از دانشمندان باور دارند که عمر جهان ما از لحظه مه‌بانگ تاکنون به حدود ۱۳.۷ میلیارد سال می‌رسد. اما حالا گروهی از محققان دانشگاه اتاوای کانادا با زیر سؤال بردن مدل‌های کنونی، عمر جهان را در حدود دو برابر مقدار فعلی یعنی ۲۶.۷ میلیارد سال پیش‌بینی کرده‌اند تا برخی از مشکلات موجود در نظریه جهان ۱۳.۷ میلیارد ساله را برطرف کنند.

سال‌هاست که اخترشناسان و فیزیک‌دانان عمر جهان را با اندازه‌گیری زمان سپری‌شده از مه‌بانگ یا بیگ‌بنگ و بررسی عمر کهن‌ترین ستارگان محاسبه می‌کنند. عمر جهان در سال ۲۰۲۱ با استفاده از تکنیک‌ها و فناوری‌های پیشرفته و مدل Lambda-CDM در حدود ۱۳.۷۹۷ میلیارد تخمین زده شد. ولی حالا دانشمندان دانشگاه اتاوا نظر دیگری را مطرح کرده‌اند.

در مدل جهان ۱۳.۷ میلیارد ساله، وجود ستاره‌هایی مثل «متوشالح» بسیار عجیب است، چون سن آن‌ها بیشتر از سن جهان به‌نظر می‌رسد. از طرف دیگر، تلسکوپ فضایی جیمز وب کهکشان‌هایی را پیدا کرده است که در مراحل بسیار پیشرفته تکاملی قرار دارد و اندازه آن‌ها به‌طرز شگفت‌آوری کوچک است.

نظریه «نور خسته» از «فریتز زوئینکی» می‌گوید سرخ‌گرایی نور کهکشان‌های دوردست به‌خاطر ازدست‌رفتن تدریجی انرژی فوتون‌ها در طی فواصل بسیار طولانی در کیهان حاصل می‌شود. ولی این نظریه با مشاهدات ما تفاوت دارد.

«راجندرا گوپتا»، استادیار فیزیک دانشکده علوم دانشگاه اتاوا که محقق اصلی این پژوهش بوده، دریافته است که اگر اجازه هم‌زیستی نظریه نور خسته با جهان درحال انبساط را بدهیم، پذیرش مجدد سرخ‌گرایی به‌عنوان یک پدیده هیبریدی و نه پدیده‌ای محض که بر اثر انبساط به‌وجود آمده، ممکن می‌شود.

گوپتا همچنین از ایده «ثابت جفت‌سازی» صحبت می‌کند که فرضیه آن توسط «پل دیراک» مطرح شده است. ثابت‌های جفت‌سازی ازجمله ثابت‌های بنیادی علم فیزیک هستند که بر برهم‌کنش‌های میان ذرات حکم‌فرمایی می‌کنند.

به گفته دیراک، این ثابت‌ها می‌توانند در طول زمان متفاوت باشند. اگر اجازه تکامل آن‌ها را بدهیم، پنجره زمانی برای تشکیل کهکشان‌های اولیه‌ای که با سرخ‌گرایی بالا توسط تلسکوپ جیمز وب دیده شده‌اند، از چند صد میلیون سال به چند میلیارد سال قابل افزایش است. در این حالت، راحت‌تر می‌توان سطح پیشرفت و اندازه کوچک این کهکشان‌ها را توضیح داد.

به‌علاوه، گوپتا می‌گوید تفسیر سنتی «ثابت کیهانی» که به اثر انرژی تاریک بر انبساط جهان اشاره می‌کند نیز نیازمند اصلاح است. اعمال این تغییرات در مدل کیهانی به ما کمک می‌کند تا معمای کهکشان‌های کوچک در ابتدای جهان را حل کنیم و رصد‌های دقیق‌تری داشته باشیم.

نتایج پژوهش حاضر به‌صورت مقاله‌ای در ژورنال Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->