صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ویدئو| نگاهی به ترورهای سازمان مجاهدین خلق(منافقین) در مشهد

  • کد خبر: ۱۸۲۰۱۴
  • ۰۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۴
اعلام جنگ مسلحانه سازمان مجادهدین خلق علیه جمهوری اسلامی، اگرچه اقدام یک گروهک تروریستی علیه یک حاکمیت بود، اما خیلی زود ماهیت ضد ایرانی اش آشکار شد.

به گزار شهرآرانیوز، اگر از جمله جوانان و دانشجویان و دانش آموزان و کسبه دهه ۶۰ مشهد مقدس باشید و عمدتا گذرتان به سی متری احمدآباد، خیابان دانشگاه، سه راه ادبیات و دانشکده ادبیات معروف و... در آن دوران خورده باشد، حتما این شعار را به خاطر دارید: "تنها راه رهایی، جنگ مسلحانه است". اینک فکر میکنید این شعار مربوط به جنگ تحمیلی است؟ خیر؛ این شعار گروهک منافقین علیه مردم ایران و جمهوری اسلامی است. دقیقا گروهکی که نام "خلق" را یدک می کشیدند اما ضد خلق ترین تشکیلات سیاسی و نظامی معاصر ایران قلمداد می شوند.

سازمان مجاهدین خلق (منافقین) یکی از گروه‌هایی بود که از این فرصت بهره برد و به‌سرعت به بزرگ‌ترین سازمان سیاسی چپگرا در کشور بدل شد؛ این گروه که برای رسیدن به اهداف خود از هیچ جنایتی روی‌گردان نبود، در تمام کشور اعضا و گروه‌هایی داشت. مشهد به‌دلیل ویژگی‌های خاص، خود یکی از این کانون‌ها و مهم‌ترین بازوی شهرستانی این سازمان محسوب می‌شد که در وابستگی شدید با مرکزیت قرار داشت. این وابستگی در سال‌های اولیه پس از انقلاب مشهد را به کانون ترور‌های بسیاری تبدیل کرد.

مشهد به‌دلیل وجود شخصیت‌هایی مثل محمدتقی و علی‌شریعتی، آقای خامنه‌ای، هاشمی‌نژاد، طاهر احمدزاده، علی‌تهرانی و دیگر شخصیت‌ها از اهمیت ویژه برخوردار بود. همچنین کانون‌ها و شبکه‌های مذهبی بی‌شماری که در مشهد فعالیت می‌کردند، محل آمدوشد جوانانی بودند که سازمان مجاهدین (منافقین) روی جذب آنان برای خودش برنامه‌ریزی کرد.

مسعود رجوی سر دسته گروهک تروریستی منافقین، متولد مشهد بود و سخنرانی هایی در دانشکده ادبیات این شهر برای تهییج طرفداران این گروه انجام می داد و طبعا با توجه به شکست آنها در نفوذ حداکثری به جریان انقلاب جوان و پویای اسلامی، اینک برای ساماندهی ترورهای مختلف و عمدتا کور در مشهد برنامه ریزی می کرد.

خیابان هایی مانند احمدآباد و دانشگاه هم دارای جذابیت زیادی برای ترور بود و هم خانه های تیمی منافقین در این خیابان ها وجود داشت. از سوی دیگر، عمده دانشجویان مشهدی بیشتر در این خیابان ها ساکن یا رفت و آمد داشتند و این منطقه به ویژه از دهه ۴۰ به بعد، پر تردد و مدرن تلقی می شد.

ضربات منافقین به مردم نه از روی مطالعه و جستن سوژه ای انقلابی، بلکه براساس ظواهر بود؛ اگر شما ریش می داشتبد و اوورکت سبز بر تن می کردید و با دوچرخه هرکول تردد می نمودید، یکی از اهداف بالقوه آنان برای ترور محسوب می شدید؛ چرا که در سیستم ناقص ارزیابی این تروریست ها، این شمایل یک نیروی انقلابی و طرفدار نظام جدید است. 

منافقین ضمن ترور شخصیت های مهم نظام در سراسر ایران و مشهد، بیش از ۴۲۸ نفر را به صورت ترورهای کور به شهادت رساندند و بیش از ۷۰۰ نفر در سراسر خراسان رضوی امروز را به خاک و  خون کشیدند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.