مریم قربان زاده در گفتگو با شهرآرانیوز در حاشیه رویداد رسانه ای شهربانو، اظهار کرد: نویسندهها و مستند سازها ظرفیت بومی خود را اگر بشناسند در ساخت بافت و هویت تاریخی ایران از جمله هویت زنان ایرانی موثر است.
قربان زاده در خصوص نگاه به زن در رسانهها بیان کرد: آنچه که هست شاید پررنگ شدن نگاهی مرکزی به شهرهای بزرگ و پایتختی به مسائل مختلف به ویژه موضوع زنان و خانواده است. مثلاً رسانه ما زنی در تهران را نشان میدهد و این تصویر را به مسئله کل زنان بسط میدهد بدون اینکه بدانند آیا این مسئله خواسته و نیاز زنی غیر تهرانی هست یا خیر؟!
وی افزود: بخشی از این نگاه برساخته از رسانه و نگاه سیاسی حاکم در پایتخت است که گروهی گمان میکنند این موضوع مربوط به زن است و گروهی دیگر فکر میکنند نیست و بعد مخاطب فکر میکند مسئله زنان همانی است که به او نشان داده اند.
این نویسنده مشهدی ابراز کرد: اینکه ما از جنبه شهری و بومی مشخص مانند مشهد به مسئله زن و خانواده نگاه کنیم این ظرفیت را در اختیار ما قرار میدهد که مسائل زنان و خانواده که مطرح میکنیم در هر شهری متفاوت از دیگری است و همه آنها مشترک و عمومی نیست.
قربان زاده خاطرنشان کرد: لازمه ایجاد چنین نگاهی تخصصی و بومی به زن این است که از برگزاری رویدادهایی شهری مانند روایت شهر شروع شود و نیاز زن مشهدی را نشان دهیم. اینکه بدانیم چه چیزهایی هویت او را میسازد و چه مسائلی این هویت را خراب میکند. تاریخ شکل گیری هویت زن مشهدی چگونه بوده و چه آسیبهایی متوجه اوست؟
وی تشریح کرد: مشهد را میتوان به دلیل حضور قومیتهای مختلف یک ایران کوچک در نظر گرفت و این یکی از موضوعات زنان مشهدی است که میتوان به آن پرداخت.
قربان زاده تاکید کرد: وقتی به صورت جزئی، به زنان مشهدی بپردازیم و از زوایای مختلف به آنها بپردازیم متوجه خواهیم شد که مشهد چه ظرفیت عظیمی در خود دارد و ما تا کنون به آنها توجه نکردیم یا نکاتی که برای زنان آسیب است، ولی ما آنها را آسیب نمیدانستیم.
رویداد شهربانو که توسط موسسه فرهنگی شهرآرا برگزار میشود، رویدادی با هدف شناساندن سوژههای مرتبط با حوزه بانوان شهر مشهد به بانوان فعال عرصه آثار تصویری در تولید فیلمنامه است.