صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

میانگین رشد مصرف انرژی در خراسان رضوی از میانگین کشوری بیشتر است

  • کد خبر: ۲۰۹۴۱۷
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۰
مدیرعامل برق منطقه‌ای خراسان گفت: میانگین رشد مصرف انرژی در خراسان رضوی خصوصاً شهر مشهد به دلیل رشد خدمات، صنایع و حمل‌و‌نقل ریلی از میانگین رشد کشور بیشتر است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین محمودی در همایش «مدیریت انرژی ۱۴۰۳» که امروز ۱۱ بهمن‌ماه در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: موضوع انرژی موضوع روز کشور و دنیا است. مدیریت انرژی اهمیت زیادی داشته و در دنیا مطرح است. ایران دیرتر از سایر کشور‌ها به حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر ورود پیدا کرده، اما اقدامات خوبی خصوصاً از ابتدای این دولت در این حوزه انجام شده است.

وی افزود: مبنای تمام تولیدات و محصولات در هفتاد سال گذشته انرژی‌های فسیلی بوده، اما این موضوع به مرور تغییر پیدا کرده و ما نیز باید با سرعت بیشتری به سمت انرژی‌های دیگر برویم.

مدیرعامل برق منطقه‌ای خراسان تصریح کرد: در ابتدای انقلاب کل ظرفیت منصوبه برق کشور ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هزار مگاوات بود و این عدد در حال حاضر بیش از ۹۰ هزار مگاوات است. رشد تولید برق در این مدت به شدت بالا بوده است.

محمودی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت منصوبه خراسان رضوی حدود ۵۰۰۰ مگاوات است و در حدود سه سال گذشته سه نیروگاه حرارتی جدید به مدار آمده‌اند. در کشور نیز به همین ترتیب بوده و در دو سال گذشته حدود ۸۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی به ظرفیت کشور اضافه شده است.

وی در خصوص وجود ناترازی‌های انرژی علی‌رغم افزایش ظرفیت منصوبه تولید برق در کشور عنوان کرد: در طی سال‌های گذشته مصرف انرژی رشد داشته و سالانه حدود ۵ تا ۶ درصد میانگین رشد مصرف انرژی داریم. میانگین رشد مصرف انرژی در خراسان رضوی خصوصاً شهر مشهد به دلیل رشد خدمات، صنایع و حمل‌و‌نقل ریلی از میانگین رشد کشور بیشتر است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای خراسان اضافه کرد: ما باید به عنوان دولت تولید انرژی را بهینه کنیم، یعنی تولید را با هزینه کمتر و متنوع‌تر انجام دهیم. در دنیا این اقدامات انجام شده و از انرژی‌های تجدید‌پذیر استفاده می‌شود. در دولت کنونی اقدامات خوبی انجام و ظرفیت‌های قانونی خوبی ایجاد شده است.

محمودی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ظرفیت‌های قانونی و حمایتی ارزشمندی برای توسعه انرژی‌های تجدید‌پذیر ایجاد شده است. هم اکنون نرخ خرید تضمینی انرژی تجدید‌پذیر حدود ۶.۳ تا ۶.۷ سنت بوده که عدد بسیار بالایی است. دولت در حال خرید تضمینی انرژی تجدید‌پذیر بوده و منابع خوبی برای آن پیش‌بینی شده است.

وی افزود: علاوه بر منابع عوارض برقی که برای خرید انرژی‌های تجدید‌پذیر پیش‌بینی شده، در سال جاری با تصویب کمیسیون‌های مجلس قرار بر این است که ۲۵ درصد از افزایش نرخ برق صنایع بابت خرید تضمینی انرژی تجدید‌پذیر باشد. همچنین قوانین تشویقی نیز گذاشته شده تا هر صنعت یک درصد از انرژی مصرفی خود را به سمت انرژی‌های تجدید‌پذیر ببرد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای خراسان بیان کرد: در بخش تولید بهینه باید به سمت انرژی‌های خورشیدی و تجدید‌پذیر رفت. در حال حاضر ایجاد شهرک‌های انرژی خورشیدی در دستور کار قرار گرفته است؛ علاوه بر آن می‌توان نیروگاه‌های خورشیدی جداگانه یا تجمیعی بزرگ ایجاد کرد. این شهرک‌ها و نیروگاه‌ها می‌تواند به صورت خود تامین یا با شرکت در مناقصات شرکت ساتبا باشد. در خراسان رضوی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ مگاوات برنده در این مناقصات داشتیم.

محمودی با بیان اینکه ناترازی انرژی وجود داشته و علی‌رغم سرمایه‌گذاری‌ها مشکلاتی داریم، گفت: ممکن است گاهی مجبور به اعمال برخی محدودیت‌ها شویم، اما این محدودیت‌ها شامل افرادی که از انرژی تجدید‌پذیر استفاده می‌کنند نخواهد شد.

وی افزود: در برنامه‌های دولت مناقصه ۴۵۰۰ مگاوات بوده که تقریبا برگزار شده و این میزان توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد. همچنین خود دولت از طریق خط اعتباری بین چین و ایران در حال سرمایه‌گذاری برای حدود ۱۰ هزار مگاوات در حوزه انرژی خورشیدی است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای خراسان اظهار کرد: شدت مصرف انرژی در ایران نسبت به جهان بسیار بالاتر بوده و این موضوع ناشی از بهینه نبودن تولیدات و راندمان پایین در بخش خانگی و کشاورزی است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.