صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

یکسری ساختمان بی‌استفاده به دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی واگذار می‌شود

  • کد خبر: ۲۱۱۹۲۸
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۴
قرار است بخشی از ساختمان‌های بی‌استفاده استان در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز اواسط مهرماه امسال بود که سیدامیر شوشتری، مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی، از کمبود ۳۰ هزار معلم در استان خبر داد و تصریح کرد که ۲ هزارو ۵۰۰ کلاس بدون معلم در استان وجود دارد. جبران این خلأ بزرگ هم با استخدام نیرو‌های جدید در جریان است، اما بدون شک، دانشگاه فرهنگیان به‌عنوان بازوی پرورش و تربیت نیروی انسانی، بار اصلی تأمین معلم آموزش‎دیده را بر دوش دارد.

براین‌اساس، رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور در گفتگو با شهرآرا از جزئیات برنامه‌ریزی‌های جدید این سازمان برای جذب معلم خبر داد و گفت: سابقه دانشگاه فرهنگیان به زمانی بازمی‌گردد که این نهاد به‌عنوان تربیت‌معلم شناخته می‌شد.

همین فعالیت ریشه دار هم به‌موازات اهمیتی که دارد، باعث شده است بخش قابل‌توجهی از زیرساخت‌ها و ساختمان‌های مورداستفاده آن قدمت تاریخی داشته باشند و اکنون بسیاری از این بنا‌ها از اساس فرسوده محسوب شوند. همه این موارد باعث شده است ظرفیت موجود و درحال‌استفاده در وضعیت کنونی، حدود یک‎سوم فضای استاندارد باشد و با وجود ظرفیت تحصیل برای حدود ۵۰ هزار دانشجو، در بنا‌های یادشده افزون بر ۹۸ هزار دانشجومعلم در کشور مشغول تحصیل باشند.

سعید غیاثی‌ندوشن ادامه داد: مهارت‎آموزان دوره‌های تربیت‌معلم نیز بخشی از این اضافه‎ظرفیت هستند و تحصیل آن‌دسته از افرادی که باید طبق قانون به‌مدت یک سال در دانشگاه فرهنگیان تحصیل کنند و دوره‌های آموزشی را بگذرانند، بر مشکلات موجود افزوده است.

کمبود معلم و زیرساخت در خراسان‌رضوی

وی ادامه داد: کمبود در حوزه معلمان و زیرساخت‌های مختلف، حقیقتی انکارناپذیر در خراسان‌رضوی است، اما به‌طور خاص در زمینه تأمین معلمان که برعهده دانشگاه فرهنگیان است، هیچ راهی به‌جز افزایش ظرفیت وجود ندارد. افزایش ظرفیت نیز به‌معنای آن است که فضا‌های فیزیکی، رفاهی، خوابگاهی، آموزشی و حتی نیروی انسانی پشتیبان به‌صورت متوازن گسترش پیدا کند تا بتوان تکلیف قانونی ۲۵ درصد افزایش پذیرش دانشجو در هر سال را اجرا کرد.

وی بیان کرد: بنا نداریم ساختمان‎های موجود را تخریب کنیم و دوباره بسازیم، بلکه باور ما این است که از مجرای مولدسازی می‌توان فضا‌های مازاد را در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار داد. براین‌اساس، در خراسان‌رضوی به ویژه شهر مشهد، فضا‌های ساخته و آماده‎شده‎ای را شناسایی کرده‌ایم که دولت می‌تواند آن‌ها را در اختیار دانشگاه قرار دهد تا به نیاز‌های مختلف به فضا‌های آموزشی و حتی رفاهی مانند خوابگاه‎های موردنیاز دانشجویان پاسخ داده شود.

رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور این را هم گفت که پیشنهاد رسمی اجرای این طرح در مشهد به سازمان برنامه و بودجه فرستاده شده و دولت مصمم است ضمن پرداخت هزینه برای دراختیارگرفتن این املاک به سازمان‎های مالک، بر ظرفیت دانشگاه فرهنگیان بیفزاید.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.