معاون وزیر نیرو گفته است که امسال خاموشی نخواهیم داشت. خواستیم این خبر خوش را به تمام مشترکان برق و وسایل برقی آنها تبریک و تهنیت بگوییم ولی یکی از فلاسفه که خواست نامش فاش نشود نامهای به دست ما داد که خاموشی آنقدرها هم خوب نیست. دلایل وی را با هم میخوانیم:
فایده اول: از آنجا که جواب ابلهان خاموشی است، اگر ما خاموشی نداشته باشیم برای ابلهان جواب نداریم. آن وقت آنها فکر میکنند، چون حرف حساب جواب ندارد حرف آنها هم حساب است و این خیلی بد است، چون باعث میشود حرفهای ابلهانه بیشتری بزنند.
فایده دوم: خوشبختانه بابت ساعات خاموشی پولی از مشترکان گرفته نمیشود و این باعث پسانداز غیرمستقیم و کمک به اقتصاد خانوار است، اما اگر خاموشی نداشته باشیم این فرصت ناب اقتصادی از دستمان میرود و ممکن است خانواده در معرض رفتن به زیر خط فقر قرار بگیرد.
فایده سوم: اگر خاموشی نداشته باشیم کسی به شماره تلفن ۱۲۱ زنگ نمیزند تا بگوید ما برقمان قطع شده است. اپراتورهای این شرکت در مدت حضور در محل کارشان هم کار خاصی انجام نمیدهند. برای اقتصاد سالم ما هم که هر کارمند و مدیری دقیقا به میزان کار خود حقوق میگیرد خیلی افت دارد که یک نفر حقوق بگیرد ولی کاری انجام ندهد.
فایده چهارم: اگر خاموشی نداشته باشیم مردم توقعشان بالا میرود و آنوقت توقع دارند همانطور که برق قطع نمیشود، اینترنتشان هم قطع نشود. آنوقت برای برآورده شدن توقعات مردم وزیر نیرو را که بلد است چهکار کند که چیزی قطع نشود به وزارت ارتباطات منصوب میکنند. شما دوست دارید توی این اوضاع که فرصتهای شغلی خیلی کم است وزیر ارتباطاتمان بیکار شود؟
فایده پنجم: نام باب چهارم کتاب گلستان سعدی این است: «در فواید خاموشی» بنابراین اگر ما خاموشی نداشته باشیم فایده خاموشی را زیر سؤال بردهایم. کسی هم که فایده خاموشی را زیر سؤال ببرد یعنی باب چهارم گلستان را زیر سؤال برده است و اگر کسی باب چهارم را زیر سؤال ببرد انگار بقیه بابهای کتاب سعدی را زیر سؤال برده است و کسی که کتاب سعدی را زیر سؤال ببرد مانند آن است که خود سعدی را زیر سؤال ببرد و کسی هم که خود سعدی را زیر سؤال ببرد معلمم است دیگر یعنی اینکه کل ادبیات و زبان شیرین پارسی را زیر سؤال برده است؛ بنابراین اگر به خاطر ادبیات شیرین سرزمینمان هم که شده است شرکت توزیع برق باید گاهی یک خاموشی حتی چند ثانیهای را رقم بزند.