صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

عوامل ژنتیکی تأثیر بسزایی بر ابتلا به سرطان تخمدان دارد

  • کد خبر: ۲۲۶۴۸۳
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۱
عضو هیئت‌علمی گروه انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مسائل ژنتیکی، عادت ماهیانه زودرس، یائسگی دیررس، عدم‌ فرزند‌آوری و سن بالا ازجمله مهم‌ترین فاکتور‌های خطر ابتلا به سرطان تخمدان است. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر منصوره‌سادات گل‌محمدی با اشاره به اینکه فاکتور‌های خطرآفرین در سرطان تخمدان شامل سابقه خانوادگی، سن بالا، تاریخچه بیماری و بیماری چاقی بیش‌ازحد است، خاطرنشان کرد: سرطان تخمدان اگر در مراحل اولیه شناسایی شود، ۹۴ درصد احتمال زنده‌ماندن بیمار به‌مدت حداقل ۵ سال وجود دارد.

وی با بیان اینکه درد در ناحیه لگن، نفخ شکم، سوءهاضمه، تکرر ادرار و یبوست ازجمله علائم هشداردهنده این بیماری است، تصریح کرد: علائم سرطان تخمدان پیشرفته شامل حالت تهوع، کاهش وزن ناگهانی، تنفس با دشواری، خستگی مفرط و کم‌اشتهایی است. 

گل‌محمدی با اشاره به اینکه در صورتی که نفخ معده، فشار یا درد در شکم و لگن بیشتر از چند هفته به طول انجامید، باید با پزشک معالج مشورت‌های لازم را انجام دهند، اظهار کرد: بانوانی که مادر یا خواهر یا اقوام درجه‌یک آن‌ها سابقه ابتلا به سرطان تخمدان یا سرطان سینه دارند، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان هستند. 

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه آزمایش ژنتیکی برای تشخیص اینکه آیا فرد ژن مربوط به این سرطان را دارد، برای بانوانی که سابقه ژنتیک دارند انجام می‌شود، عنوان کرد: بیشتر سرطان‌های تخمدان بعد از یائسگی اتفاق می‌افتد و مخصوصاً در زنان بالای ۶۳ سال دیده شده است. 

وی اظهار کرد: بانوانی که تجربه یک یا دو بارداری کامل را به‌خصوص قبل از سن ۲۶سالگی داشته باشند، برای ابتلا به سرطان تخمدان درمعرض خطر کمتری هستند. 

گل‌محمدی بیان کرد: مصرف قرص‌های ضدبارداری برای ۳ تا ۶ ماه، خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش می‌دهد و هرچه بیشتر از این قرص‌ها استفاده شود، خطر ابتلا کاهش می‌یابد. علاوه بر این، تزریق هورمون ضدبارداری (DMPA) مخصوصاً برای سه سال یا بیشتر، از احتمال ابتلا به این سرطان می‌کاهد.

در پایان، وی تصریح کرد: برای درمان سرطان تخمدان در مراحل اولیه، با عمل جراحی توده خارج می‌شود؛ ولی در صورتی که بیماری پیشرفت کرده باشد، ابتدا کموتراپی تجویز می‌شود و بعد از کوچک‌شدن توده، عمل جراحی مورد نیاز انجام می‌شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.