ریحانه ایزدی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز، درخصوص برنامه های روز دختر و دهه کرامت اظهار کرد: جامعه هدف ما متشکل از بانوان فرهنگی و دختران دانش آموز است.شصت درصد از همکاران ما در آموزش و پرورش خراسان رضوی بانوان تشکیل میدهند و نیمی از دانش آموزان ما در استان دختر نیز هستند لذا بر اساس یک رویکرد علمی این جامعه هدف را از نظر آسیبهای اجتماعی و برخورداری از امکانات، پتانسیل و چالشها رصد میکنیم و برای اجرای طرح و برنامهها این شرایط را لحاظ خواهیم کرد.
وی افزود: استان خراسان رضوی به لحاظ جغرافیایی و اجتماعی مجموعهای از انواع و اقسام چالشها و مشکلات را در خود جای داده است. مسائل حاشیه شهر، مناطق مرزی، اتباع، اختلاط قومیتی از جمله چیزهایی است که باید به فراخور مکان، طرحها صورت پذیرد.مهمترین اقدام ما در امور بانوان، مخاطب شناسی در آموزش و پرورش بوده است که بر حسب هر منطقه نیاز مخاطب و ضعیت و جغرافیایی ملاک است موردی که در این مخاطب شناسی به نتیجه رسیدیم این است که همکاران آموزش و پرورش نیاز به بروز رسانی دارند، زیرا دانش آموزان به واسطه فضای مجازی سطح شان بسیار تغییر پیدا کرده است ولی ممکن است برخی از معلمان در همان سطوح آموزش های گذشته باقی مانده باشند که این خود یک معضل است که باعث شکاف نسلها میشود.
مشاور مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در امور بانوان ادامه داد: یکی از طرحهای ما طرح حامی است که قشر آسیب پذیر را از جامعه هدف جدا کردیم. دختران آسیب پذیر شامل دختران بد سرپرست و دختران مقیم در خوابگاهها هستند و یا بانوان فرهنگی که سرپرست خانوارند و یا بیماری صعب العلاج دارند که ۷ هزار و ۶۰۰ نفر هستند بنابراین تمام ادارات موظف اند به این افراد آسیب پذیر خدمات مشاوره رایگان و فضای رفاهی رایگان و سهمیه وام صندوق تعاون تعلق گرفته شود.
ایزدی بیان کرد:طرح بعدی تشکیل شورای سازش است طبق اعلام دادگستری به دلیل افزایش آمار طلاق در استان ادارات موظفند برای اینگونه طلاقها وساطتت داشته باشند و در حوزه آموزش و پرورش این طرح به عهده امور بانوان اموزش و پرورش گذاشته شده است لذا شورایی را تشکیل دادیم که به صورت تخصصی خانواده در معرض طلاق را به سازش دعوت کنند.
وی افزود:طرح کنشگران سواد رسانه طرح دیگری است که به لحاظ فرهنگی سواد رسانه ای را در دسترس دانش آموزان قرار دادیم ما درگیر معضلات فرهنگی در فضای مجازی هستیم؛ بنابراین نهضت کنشگران سواد رسانه را راه اندازی کردیم دورههای حضوری و مجازی را برگزار کردیم.
در حوزه سلامت بانوان ازآنجایی که سرطان ویژه زنان رو به گسترش است یکی از اقدامات آموزش های برای قبل از پیشگیری است لذا با آموزش دادن موضوعاتی در دوران بلوغ، پیشگیری از بیماریها را انجام می دهیم. طرح بلوغ دختران قابل اهمیت است در این طرح ۱۹۵ خوابگاه دختران ،۷ هزار دانش آموز در دوره متوسطه دوم در خوابگاه و ۵ هزار نفر در مقطع اول که نیاز به خود مراقبتی دارند بستههای ویژه دختران بلوغ که شامل ۱۵ قلم وسیله بهداشتی ویژه دختران که شامل:کیف،ماسک،شامپو،پد بهداشتی،لباس زیر،صابون مایع،مسواک،جوراب،ژل ضد عفونی دست،خمیردندان،حوله،لیوان،برس و لیف است تهیه دیدیم را به مناسبت روز دختران به خوابگاه شبانه ریزی به دختران اهدا میکنیم.