به گزارش شهرآرانیوز از زمان ابلاغ طرحهای تفصیلی و قانون درآمدهای پایدار، سال ۱۴۰۲ یکی از پرکارترین سالهای مدیریت شهری درراستای حل چالشهای شهرسازی بود؛ بهطوریکه از زمان ابلاغ طرحهای تفصیلی، درخواستهای مختلفی ازسوی مدیریت شهری در قالب لایحه به کمیته فنی و کمیسیون ماده ۵ ارسال شد و با تعامل سازنده و در اقدامی بیسابقه بالغ بر ۲۴۰ مورد موضوع در کمیسیون ماده ۵ رسیدگی شد و این موضوعات با گرفتن مصوبات لازم در این کمیسیون یا ابلاغ شدهاند یا منتظر ابلاغ هستند.
درهمینزمینه معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا اظهار کرد: شهرداری مشهد بهعنوان یکی از اعضای اصلی دارای حق رأی این کمیسیون، تمام درخواستهای شهروندان یا معاونتها و سازمانهای مدیریت شهری یا مواردی را که با تشخیص مناطق، مشاوران و سایر بهرهبرداران طرحهای تفصیلی و موضعی نیازمند اصلاح و تکمیل و تغییر است، بههمراه مدارک توجیهی، دلایل و ضرورتها و جمعبندی به دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ که در ادارهکل راهوشهرسازی استان مستقر است، ارسال میکند و پس از اخذ تأییدیه کمیسیون ماده ۵ و تصویب و ابلاغ قانونی، پیادهسازی و اجرا میشود.
جواد اصغری ادامه داد: این تعامل سازنده در سال گذشته سبب شد تا باوجود حجم بالای درخواستهای جاری کمیسیون ماده ۵، بیشترین میزان مصوبات در طول سالیان گذشته را از این مرجع داشته باشیم؛ بهنحویکه ۲۴۰ مورد از درخواستهای ارسالی با مالکیت اشخاص حقیقی، شهرداریهای مناطق، دستگاههای اجرایی و خدماترسان، سازمان زمین و مسکن، معاونت اقتصادی و سازمان بازآفرینی، در کمیته فنی و کمیسیون ماده ۵ تعیینتکلیف شده است و اکنون دیگرپروندههای ارسالی در دست رسیدگی در کمیته فنی کمیسیون ماده ۵ است که بهزودی تعیینتکلیف خواهند شد.
وی ادامه داد: اهم مصوبات کمیسیون ماده ۵ شامل اصلاح و تدقیق شبکه معابر طرح تفصیلی، اصلاح و تدقیق و تکمیل ضوابط طرح تفصیلی ازجمله ضوابط محورهای تجاری، ضوابط کاربریهای خاص همانند اقامتی، صنعتی و تاریخی، اصلاح مقیاس معابر، درخواستهای تغییر تراکم و سطح اشغال و کاربری در پلاکهای با تشخیص ضرورت یا حقوق مکتسبه و تصویب طرحهای موضوعی و موضعی ویژه است.
اصغری با اشاره به تشکیل گروه تنظیم لوایح و پیگیری مصوبات کمیسیون ماده ۵ در معاونت شهرسازی گفت: یکی از موضوعات مهم کمیسیون ماده ۵ در سال گذشته مربوط به نحوه پاسخگویی به تقاضاهای با مالکیت آستان قدس رضوی بوده است که در جلسه هفدهم مهرماه سال گذشته این کمیسیون، موضوعات مربوط به این موضوع مطرح و تصویب شد.
تعیینتکلیف موضوعات مرتبط با آستان قدس رضوی در طرح میانی غربی با هدف رفع ابهامات موجود در این طرح و مصوبه مربوط به درخواست آستان قدس رضوی برای اصلاح طرح تفصیلی اراضی موقوفه این آستان در حوزه جنوب غرب و جنوب شرق، دیگرمصوبات کمیسیون ماده ۵ استانداری در سال ۱۴۰۲ بود که معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد به آن اشاره کرد.
وی افزود: همچنین موضوع پادگان در مصوبات سال گذشته کمیسیون ماده ۵ با هدف تثبیت کاربریهای خدماتی متناسب با موضوعات فرهنگی و ورزشی مطرح شده بود و این موضوع نیز به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسیده است.
اصغری ادامه داد: یکی از موضوعات مهم مطرحشده کمیسیون ماده ۵ در سال گذشته مربوط به اراضی باغ عاملزاده در منطقه ۱۲ بود که خوشبختانه این کمیسیون، مصوبه لازم برای این اراضی با هدف اجرای طرحهای یکپارچه موضعی را اعلام و ابلاغ کرده است.
وی گفت: همچنین در مصوبات سال گذشته این کمیسیون استانی به موضوعات مربوط به بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی در منطقه ثامن از جمله پروژههای حقوق مکتسبه بافت پیرامون حرم مطهر رضوی، اصلاح دفترچه ضوابط و مقررات حریم رضوی و رسیدگی به سایر تقاضاهای اشخاص میتوان اشاره کرد. خوشبختانه این مصوبات در بهبود پاسخگویی به شهروندان راهگشا بوده است.
وی تأکید کرد: همچنین مصوبات مربوط به برخی دیگر از طرحهای موضوعی ازجمله رفع نواقص طرح شهرک شهید باهنر، طرح موضعی قرقی و مهرگان و اصلاحات مربوط به پهنههای بازآفرینی دیگردستاوردهای کمیسیون ماده ۵ در سال گذشته بوده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد با بیان اینکه هدف و رویکرد کمیسیون ماده ۵ و شهرداری مشهد اولویت و تسریع در اخذ مصوباتی است که بهصورت پهنهای، موضعی و یکپارچه منجر به ایجاد ظرفیت پاسخگویی یا حل مسائل در تعداد زیادی از پلاکها میشود، ادامه داد: البته در بین مصوبات سال گذشته این کمیسیون، موضوعات مردمی نیز از قلم نیفتاده و از بین حجم بالای مصوبات سال گذشته کمیسیون ماده ۵ برخی از آنها مربوط به درخواستهایی بوده که شهروندان به شهرداری مشهد اعلام کرده بودند که این موضوعات نیز بهصورت موردی در این کمیسیون مطرح و درراستای پاسخگویی مناسب به شهروندان، مصوبات لازم اخذ شده است.