صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی؛

اختلال طیف اوتیسم احتیاج به آگاه سازی عمومی دارد

  • کد خبر: ۲۲۸۲۸
  • ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۸
روز جهانی اتیسم فرصت و بهانه ای است برای آگاه سازی و اطلاع رسانی عمومی در مورد “ اختلال طیف اتیسم”.آگاه سازی همگانی میتواندفرصتی فراهم سازد برای بهره مندی این عزیزان از بدیهی ترین حقوق فردی و اجتماعیشان.
به گزارش شهرآرانیوز، چهاردهم فروردین هرسال، روز جهانی آگاهی از اوتیسم نامگذاری شده است. در مورد اهمیت شناخت این اختلال باید دانست که آینده زندگی کودکان دارای اختلال طیف اتیسم در گرو تشخیص ومداخله بهنگام میباشد و از طرف دیگر اهمیت برخورداری از حقوق شهروندی برای این کودکان ونوجوانان و خانواده هایشان است که هر دوی این‌ها جز در زیر چتر آگاه سازی و حساس سازی جامعه نسبت به این اختلال، ممکن نمیشود.

مسعود فیروزی، معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در مورد اهمیت بررسی اوتیسم در استان گفت: در مراکز اوتیسم بیش از ۳۰۰ کودک و نوجوان  ۲ تا ۱۸ سال اوتیسمی داریم که تحت پوشش آموزش امکانات توانبخشی هستند.

فیروزی ادامه داد: ۸ مرکز اوتیسم در سطح استان داریم که ۶ تا در مشهد و دو مرکز در شهرستان نیشابور و کاشمر فعال هستند. اما اوتیسم اختلالی ناشناخته است  و دسترسی‌ها در تمام استان وجود ندارد به همین دلیل شاید بسیاری از خانواده‌ها به مراکز اوتیسم مراجعه نکنند.

معاون امور توانبخشی عنوان کرد: البته اطلاع رسانی در سطح استان داریم، اما هستند افرادی که یا آگاهی نسبت به این بیماری و مراکز اوتیسم ندارند و یا تمایلی به مراجعه ندارند؛ بنابراین نمی‌توان آماری دقیقی از افراد دارای اختلال اوتیسم ارائه داد.
 


فیروزی افزود: افراد دارای اوتیسم می‌توانند در بهزیستی تشکیل پرونده بدهند و در کمیسیون تشخیص معلولیت به مراجع توانبخشی معرفی می‌شوند، اما اگر سن این افراد بالای ۱۸ سال باشد به مراکز حرفه آموزی و یا بیماران روانی معرفی می‌شوند، اما برای زیر ۱۸ سال خدمات آموزشی ویژه‌ای ارائه می‌شود و برنامه غربال اوتیسم به صورت دائم اجرا می‌شود و ویژه خانواده‌ها نیز آموزش‌هایی ارائه می‌شود.

وی افزود: اوتیسم یک اختلال رشدی عصبی است که بیشترین نمود آن در مهارت‌های ارتباطی و تعاملات اجتماعی است و افراد مبتلا نمی‌توانند ارتباط برقرار کنند.

معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی اظهارداشت:ما یک گروه ۲ تا ۵ سال داریم که الزاما باید از مراکز بهزیستی استفاده کنند و پس از آن از طریق سنجش آموزش و پرورش می‌توانند به مدارس استثنایی ویژه اتیسم معرفی شوند، اما افراد اتیسمی که سطح هوش پایین تری دارند و نمی‌توانند در مدارس استثنایی پذیرش شوند باید تا سن ۱۸ سال در مراکز آموزشی اتیسم بهزیستی مهارت‌های لازم را فرا بگیرند.

گفتنی ست اگر اوتیسم در سنین اولیه تشخیص داده شود و مداخلات به هنگام و آموزش و توانبخشی به موقع برای او انجام شود قطعا عوارض کمتری در آینده خواهد داشت و با مشکلات کمتری در بزرگسالی روبه رو خواهد بود.

منبع: روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.