صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس بنیاد مسکن استان گفت: ۴۲۲ واحد مسکونی شهری و ۴٧ واحد مسکونی روستایی بازسازی می‌شود و ٣۵٢ فقره کمک معیشتی تعمیر خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدخلیل منبتی در سی‌و‌سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهرستان مشهد مقدس با موضوع بررسی اقدامات درپی سیلاب اخیر، اظهار کرد: درپی سیلاب اخیر، خیابان‌های ۱۷ شهرستان و ۱۲ شهر و نیز تعداد ۱۱۷ بوستان خسارت‌ دیدند. بازدید‌های لازم انجام شد، ارزیابی‌ها صورت گرفت و گزارش‌ها از بابت احداث، تعمیر و معیشت تهیه شد.

وی با اشاره به این موضوع که احداث شهری در کل استان ۴٠ واحد است، افزود: در مشهد، ۴۶٣ واحد مسکونی و در استان، بیش‌از ۳۰۰ واحد مسکونی نیاز‌مند بازسازی وجود دارد. همچنین در حوزه کمک‌های معیشتی در مشهد، بیش‌از ۳۰۰ واحد و در روستا‌ها، بیش‌از ۴۰۰ واحد نیاز به کمک دارند.

رئیس بنیاد مسکن استان تأکید کرد: در برخی مناطق تا یک‌متر‌و‌هفتاد سانتی‌متر سطح آب بالا آمده و برخی منازل آپارتمانی یک‌طبقه، کاملاً دچار آب‌گرفتگی شده‌اند. باید گفت که در مشهد احداث شهری صفر و در روستا ۴ عدد بوده است.

منبتی تأکید کرد: در سیلاب اخیر، ۴٢٢ واحد مسکونی شهری و ۴٧ واحد مسکونی روستایی نیازمند بازسازی هستند و ٣۵٢ فقره کمک معیشتی نیاز است. 

وی با بیان این موضوع که سیل به‌مراتب بدتر از زلزله است، گفت: متأسفانه در مشهد هرجا برای بازدید رفتیم، ردپای انسان وجود داشت که معابر را در مسیر مسیل‌ها ساخته‌اند. وجود مطالعات در این امر مهم است، باید حواسمان به مسیل‌ها باشد.

رئیس بنیاد مسکن استان ادامه داد: دوران بازگشت سیل به ۱۵۰ سال قبل بازمی‌گردد. چندین سال است که می‌گویند اقلیم تغییر کرده است. اگر در سال زراعی قرار است در مشهد ۱۵۰ میلی‌متر بارش داشته باشیم، امکان دارد نیمی از آن یک‌جا باریده شود؛ کمااینکه در مشهد بیش از ۴۰ میلی‌متر در یک روز باران داشته‌ایم.

وی گفت: از دیگرموارد مهم این است که از چند سال پیش، باید بودجه پیشگیری به مدیریت‌بحران مشهد و استان تعلق می‌گرفت و با این بودجه و با اجرای پروژه‌های مانند ساخت دیوار ساحلی و کار‌های دیگر می‌توانستیم از مشکلات این‌چنینی جلوگیری کنیم.

منبتی ادامه داد: لایروبی رودخانه‌ها بحث مهم دیگری است که باید پیگیری شود. متأسفانه امروز سطح و کف رودخانه یکی شده است و این امر باعث شد روستا‌ها دچار سیل‌زدگی شوند. این موارد گفته‌شده اخطار و آلارم است که باید حواسمان باشد. این اتفاق تنها برای دو خیابان رخ داد و این‌گونه به‌هم‌ریختگی ایجاد کرد. حال اگر در یک‌سوم شهر این اتفاق می‌افتاد، کدام دستگاه پای کار بود. شهرداری چقدر می‌تواند تجهیزات و نیرو داشته باشد. همچنین برای تجمع آب زیرگذر‌ها نیز باید راه‌حلی پیدا کنیم.

وی در پایان این جلسه تأکید کرد: خواهشمندم برای مدیریت بحران فکری کنید که اگر اتفاقی رخ داد، شهر قفل نشود. همچنین مدیریت بحران به مسئله لایروبی توجه کرده و به صورت جدی به آن ورود کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.