صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

جلسه آسیب‌شناسی سیلاب مشهد برگزار می‌شود

  • کد خبر: ۲۳۲۶۶۷
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۲
علت وقوع سیلاب در مشهد چه بود؟ اقدامات اشتباه یا ترک‌فعل کدام دستگاه باعث شد که خسارات ناشی از سیلاب بیشتر شود؟ این‌ها سؤالاتی است که از همان لحظات اول وقوع سیلاب، ذهن بسیاری از مردم را درگیر کرده است؛ سؤالاتی که باید به صورت کارشناسانه پاسخی برای آن‌ها پیدا کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، ۲۵‌روز از سیلاب کم‌سابقه در مشهد می‌گذرد؛ سیلابی که تصورش را نمی‌کردیم که به دل خیابان‌ها و خانه‌ها بزند و جانِ ۱۰ شهروند را بگیرد؛ هرچند از همان روز وقوع سیلاب، یعنی ۲۶ ‌اردیبهشت‌ماه، مسئولان شهری و استانی پای‌کار آمدند تا علاوه بر سامان‌دهی ارائه خدمت به شهروندان سیل‌زده، مانعی برای جلوگیری از بروز مجدد این خسارات جانی و مالی ایجاد کنند. حال به گفته سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران استانداری خراسان‌رضوی، قرار است به‌زودی در‌خصوص ایمنی بیشتر بعد از وقوع سیلاب اخیر، جلسه آسیب‌شناسی با دستگاه‌های مربوط برگزار شود.

سیدرضا عباسی نیشابوری در گفتگو با شهرآرا، علت این مسئله را که جلسه آسیب‌شناسی سیل هنوز برگزار نشده است، چنین بیان کرد: با‌توجه‌به‌اینکه درگیر بازسازی تخریب بعد از سیل، پرداخت وام‌های بلاعوض به خودرو‌ها و جمع‌بندی خسارات هستیم، هنوز فرصت برگزاری این جلسه به دست نیامده است؛ اما امیدواریم طی ۱۰‌روز آینده این جلسه با حضور همه دستگاه‌های مربوط، از جمله شهرداری مشهد، آب منطقه‌ای، شرکت برق و... برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه اقداماتی نظیر بازگشایی و تعیین حریم و بستر رودخانه‌ها، سامان‌دهی مسیل‌ها و‌... در خارج از شهر برعهده آب منطقه‌ای و در داخل شهر مربوط به شهرداری‌هاست، بیان کرد: البته اقدامات خوبی نیز طی سنوات گذشته صورت گرفته است؛ به‌طور نمونه سال‌های گذشته هر بارندگی‌ای که در مشهد داشتیم، در حدود دویست نقطه شهر آب‌گرفتگی ایجاد می‌شد، اما اکنون مشکل بیشتر این نقاط برطرف شده و محدود به چند‌نقطه خاص شده است.

احتمال تکرار بارش‌های شدید در سال‌های آتی

عباسی ادامه داد: بر طبق بررسی‌هایی که در‌خصوص سیلاب اخیر صورت گرفته است، این بارش، بارشی دویست‌ساله خوانده شده است، به‌این‌معنا که هر دویست سال یک بار این‌چنین بارشی رخ می‌دهد؛ البته با‌توجه‌به تغییرات اقلیمی ممکن است که این اتفاقات در سنوات آتی تکرار شود؛ بنابراین نیازمند افزایش آمادگی در این زمینه هستیم.

وی گفت: خسارات نهایی در قالب فرم‌های مشخص ظرف چند‌روز آینده جمع‌بندی و به تأیید مقامات دستگاه‌های اجرایی استان می‌رسد و پس‌از‌آن برای تأمین اعتبارات به سازمان بحران ارسال می‌شود. فعلا از محل تأسیسات بهسازی که بنیاد مسکن در اختیار داشته است، کار واحد‌های مسکونی را شروع کرده‌ایم تا زمانی که تسهیلات اصلی که پیگیر آن هستیم به استان ابلاغ شود.

سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران استانداری خراسان‌رضوی افزود: اقدامات مربوط به جبران خسارات و‌... سیلاب اخیر در حال پیگیری، اما مقداری زمان‌بر است؛ ضمن اینکه کمک‌های بلاعوض به خودرو‌هایی که در سیل خسارت دید‌ه‌اند نیز شروع شده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.