صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

امکان انتقال تب دنگی از طریق هر پشه به ۱۰ نفر

  • کد خبر: ۲۳۶۹۷۵
  • ۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: پشه آئدس در یک روز، می‌تواند تا ۱۰ نفر را بگزد و خون‌خواری انجام دهد و افراد را به تب دنگی مبتلا کند.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین فرشیدی، به وضعیت بیماری تب دنگی در کشور اشاره کرد و گفت: پشه آئدس برای اولین بار در سال ۹۸ در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان شناسایی شد و اقداماتی برای جلوگیری از گسترش زیست‌بوم این پشه در کشور از همان زمان آغاز شد.

وی با بیان اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، یک سال پس از کشف این پشه، بیماری تب دنگی گسترش می‌یابد، گفت: خوشبختانه با ایجاد نظام مراقبت قوی، طی چهارسال‌ونیم گذشته از تکثیر بیماری تب دنگی در کشور جلوگیری شده است و در این مدت، اگر پشه‌ای هم در منطقه‌ای از کشور مشاهده شده، آلوده نبوده‌ است.

فرشیدی اضافه کرد: با ورود بیماران از کشور‌های حوزه خلیج‌فارس به ویژه کشور امارات از اردیبهشت امسال و با وجود اینکه بیشترین ساکنان امارات از شهرستان‌های لار و گراش استان فارس هستند، مراقبت در این استان تشدید شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در استان‌هایی مانند بوشهر، هرمزگان، سیستان‌وبلوچستان، فارس، مازندران، گیلان و گلستان مراقبت‌ها بیشتر است، گفت: در این استان‌ها، زندگی پشه آئدس در حداقل آب می‌تواند رخ دهد؛ حتی در استان‌هایی که از کولر آبی استفاده می‌کنند. زیرا پشه آئدس در این آب‌ها تخم‌گذاری می‌کند و این تخم‌ها حتی پس از خشک‌شدن آب‌ می‌توانند تا یک‌سال‌ونیم زنده بمانند و بارندگی باعث جان‌دادن دوباره به آن‌ها و تبدیلشان به پشه آئدس می‌شود.

فرشیدی با تأکید بر اینکه در مناطق آلوده، هر نوع گزشی که صورت می‌گیرد مردم باید احتمال آئدس بدهند و مراقبت کنند، افزود: تب، درد شکننده استخوان، بدن‌درد، تهوع و استفراغ از علائم بیماری تب دنگی ناشی از گزش پشه آئدس هستند؛ لذا اگر کسی این علائم اولیه را داشت، باید سریعاً به مراکز بهداشتی مراجعه کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در پاکستان و عراق هم این بیماری دیده شده است و هر نوع ورود مسافر به کشورها و خروج از آن‌ها باید کنترل شود و هر مسافری در بدو ورود به ایران، باید سفرش به آن کشور‌ها را خبر دهد.

وی با بیان اینکه خطر مرگ در این بیماری در صورت عدم تشخیص زودهنگام و عدم مراقبت‌های لازم زیاد است، گفت: سند ملی مبارزه با پشه آئدس با امضای رئیس سازمان پدافند کشور به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شده است. در این سند، وظایف تمامی سازمان‌ها بیان شده است که باید به نقش خود عمل کنند تا بتوانیم از این بیماری پیشگیری کنیم.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.