راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

بیماری تب دنگی از طریق نیش پشه آئدس منتقل می‌شود

  • کد خبر: ۲۳۶۹۰۵
  • ۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۴
بیماری تب دنگی از طریق نیش پشه آئدس منتقل می‌شود
متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیأت علمی گروه عفونی دانشکده پزشکی مشهد گفت: بیماری تب دنگی از طریق نیش پشه آئدس منتقل می‌شود و انتقال انسان به انسان ندارد، اما در موارد نادر ممکن است که از مادر باردار به جنین منتقل بشود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر امین بجدی اظهار کرد: بیماری تب دنگی جزء ویروس‌های خونریزی دهنده بوده که از تزریق بندپایان حشره آئدس قابل انتقال است و عمدتاً مربوط به مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیاست، اما به دلیل تغییرات آب و هوایی و سفر‌های خارجی و مسافرت‌های بین‌اللملی به دلایل مختلف سایر به مناطق دنیا گسترش یافته است.

وی تصریح کرد: در شبه قاره هند کشور‌های آسیای جنوب شرقی همچون کامبوج، فیلیپن، مالزی و ویتنام کشور‌های است که این بیماری شیوع بیشتری دارد و سال‌های اخیر در کشور‌های یا همسایه از جمله پاکستان تب دنگی گزارش شده است و به تازگی نیز گزارش این بیماری از سوی کشور امارات اعلام شده است.

عضو هیأت علمی گروه عفونی دانشکده پزشکی مشهد با بیان اینکه سالانه در سطح جهان سالانه بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلیون مورد بیماری تب دنگی اتفاق می‌اُفتد، خاطرنشان کرد: این بیماری مهمی در دنیا بوده که حدود ۵۰۰ هزار مورد شدید و ۲۰ هزار مورد مرگ و میر دارد و نباید از کنار آن به سادگی گذشت.

بجدی افزود: بیماری تب دنگی از سال ۲۰۱۲ به بعد در سطح دنیا گسترش زیادی داشته و تا سال ۱۹۷۰ فقط ۹ کشور دنیا این بیماری را گزارش کرده بودند و بیماری که بومی و منطقه‌ای بود، اما در سال‌های اخیر در کشور برزیل طغیان شدیدی داشته و شهر ریودوژانیرو ۱۵۸ هزار مورد با ۹ هزار بستری و ۲۳۰ مورد مرگ و میر داشته است.

وی با تأکید بر اینکه بیماری تب دنگی به تازگی در برخی از کشور‌های اروپایی گزارش شده است، گفت: همچنین در آفریقا هم مشابه این بیماری با عنوان تب زرد گزارش شده و کمتری این بیماری را دارد در آمریکای لاتین نیز مواردی گزارش شده است.

متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: بیماری تب دنگی از طریق نیش پشه آئوس منتقل می‌شود و انتقال انسان به انسان ندارد، اما در موارد نادر ممکن است که از مادر باردار به جنین منتقل بشود، این بیماری در مناطق آندمیک شایع و بومی بوده و طبق آمار‌های اعلامی در برخی از استان‌های کشور مثل گیلان و مناطق جنوبی و گرمسیر کشور پشه آئدس دیده شده، اما در خراسان رضوی مورد مثبت و مشکوک مستقیم مشاهده نشده و موارد گزارش شده در خصوص بیماری تب دنگی در این استان هم مربوط به کسانی بوده سفر خارج از کشور داشته‌اند.

بجدی با اشاره به اینکه در شهر مشهد ۲ مورد بستری در بیمارستان امام رضا (ع) داشتیم که هر دوی آنها به کشور امارات سفر کرده بودند، بیان کرد: این بیماری به سرعت در مناطق معتدل و سردسیر کشور در حال گسترش است و پشه آئدس در ۲ نوع آئدس اجپتی و آئدس آلبوپیکتوس بوده که نوع دومی آن در مناطق سردسیر و معتدل قابل گسترش است و در این خصوص باید اشاره کنیم که سفر‌های بین‌المللی و تغییرات اقلیمی در گسترش یافتن این بیماری بسیار مهم هستند.

وی با ذکر این نکته که علائم بالینی تب دنگی شیب شدید دارد و برخی از افراد ممکن است که بدون علائم بالینی باشند، تأکید کرد: از نظر ویروس شناسی تب دنگی در ۴ نوع است و اگر فردی مبتلای به هر کدام از این انواع شود معمولاً نسبت به آن نوع ایمن می‌شود، حتی ممکن است که مبتلای به سایر انواع آن شود و عفونت بدون علامت تا علامت خفیف و یا شدید هم داشته باشد.

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام رضا (ع) تصریح کرد: معمولاً دوره کومون بیماری تب دنگی ۲ هفته دوره بوده و علائم کلاسیک این بیماری هم شامل تب و لرز شدید، درد پشت چشم، سردرد شدید، مشکلات گوارشی، حالت تهوع و استفراغ بوده است.

بجدی گفت: بسیاری از بیماران در سطح خفیف یا کم علامت بهبود می‌یابند، اما برخی دیگر از این گروه از بیماران علائم هشدار دهنده داشته و در نهایت ممکن است وارد مرحله شدید این بیماری شوند.

وی افزود: کسانی که در بیرون از منزل فعالیت دارند ممکن است که بیشتر از دیگران در معرض خطر به ابتلای به بیماری تب دنگی باشند، اما در حال حاضر گروه پرخطر مشخصی مشاهده نشده است.

عضو هیأت علمی گروه عفونی دانشکده پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در مرحله شدید بیماری فرد وارد فاز شوک شده و اًفت فشارخون پیدا می‌کند، بیان کرد: این وضعیت موجب اختلال در خون رسانی به ارگان‌های حیاتی مثل مغز، کبد و کلیه می‌شود و فرد مبتلا به مشکلات کلیوی و آنسفالوپاتی دچار می‌شود و در فاز شدید هم مشکلات انعقادی اُفت پلاکت ایجاد شده و باعث خونریزی‌های شدید می‌شود.

بجدی با بیان اینکه در مناطقی که تب دنگی شیوع بیشتری دارد موارد خفیف به شکل سرپایی درمان می‌شوند و تنها افراد دارای علائم هشدار دهنده بستری می‌شوند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این بیماری جزء بیماری‌های خاص است از طریق مراکز بهداشت با اندازه‌گیری آنتی بادی و آنتی ژن ویروس قابل بررسی است؛ همچنین از طریق انجام تست پی سی آر هم بررسی می‌شود، چون که یک ویروس است و درمان ضدویروسی خاص برای آن وجود ندارد و عمدتاً درمان‌ها به صورت حمایتی و نگهدارنده بوده و بهترین راه حفظ حجم داخل عروقی بیمار است.

وی اضافه کرد: در مبتلایان به تب دنگی سرم تراپی انجام می‌شود و از میان مبتلایان به این بیماری بین ۲ تا ۳ درصد آنها منجر به مرگ و میر می‌شود و طبق آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۱۲۲ مورد در کشور گزارش شده، اما نگرانی از این جهت است که این بیماری بومی منطقه شده و با توجه به سفر‌های داخلی و خارجی منتشر شود و بار کاری زیادی را به حوزه سلامت تحمیل کند.

متخصص بیماری‌های عفونی افزود: بیماران با علائم مشکوک باید بلافاصله به مراکز بهداشتی جهت مراقبت و درمان‌های حمایتی مراجعه کنند، این افراد نباید از دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی از جمله پروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک و ایندومتاسین استفاده کنند، برای کاهش درد در این بیماران استامینوفن توصیه می‌شود.

بجدی تصریح کرد: رکن مهم پیشگیری از بیماری‌های ویروسی واکسن است، اما در موضوع تب دنگی هنوز در مرحله تحقیقاتی و اولیه بوده و گرچه اندونزی و آمریکا چند نوع واکسن را تأیید کرده‌اند، اما هنوز استفاده گسترده‌ای از آن نمی‌شود، زیرا میزان اثربخشی آن و اینکه جلوی موارد شدید بیماری را بگیرد یا نه، هنوز در مرحله تحقیقات است.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه انتقال تب دنگی از طریق پشه آئودس است بهترین راه پیشگیری کنترل ناقل بیماری است و محل‌ها و مناطقی همچون مناطق گرمسیری، مرداب‌ها و آب‌های راکد روستا‌هایی که در مناطق آبی آنها سرباز بوده ناقل بیماری هستند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام رضا (ع) گفت: ارتفاع پرواز این پشه کم است و می‌تواند در طول روز گزش صورت گیرد و لذا بهترین راه پیشگیری از این بیماری کنترل ناقل بیماری بوده به افرادی به این مناطق می‌روند توصیه می‌شود که ترجیحاً از لباس‌های آستین بلند و شلوار‌های بلند و کلاه استفاده نمایند، ضمن اینکه توصیه می‌شود که در زمان خوابیدن در فضای باز نیز از پشه بند استفاده کرده و به پنجره‌ها هم توری نصب شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->