نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین با حضور به‌موقع هلال‌احمر (۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید
سرخط خبرها

پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است

  • کد خبر: ۲۳۷۳۳۰
  • ۱۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است
مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است، به همین جهت شهرداری‌ها می‌توانند در این زمینه نقش مهمی داشته باشند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ عبدالرضا میراولیایی در خصوص سند پدافند زیستی مدیریت برنامه آئدس مهاجم در کشور اظهار کرد: سند پدافند زیستی مدیریت برنامه آئدس مهاجم در کشور تدوین و ابلاغ شده و در واقع از آنجایی که آئدس یک معضلی فراتر از وزارت بهداشت است و به این جهت که ما پشه آئدس را در مناطقی می‌بینیم که از لحاظ بهسازی محیط و پیرامون محیطی دچار اشکال است و مدیریت پسماند، به خوبی انجام نمی‌شود، بنابراین رفع این معضل به تعامل دستگاه‌های مختلف که در این زمینه مسئولیت دارند، ارتباط دارد. این سندی است که از طریق سازمان پدافند غیرعامل تهیه و به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شده و تکالیفی را برای همه دستگاه‌ها در نظر گرفته است.

وی بیان کرد: مهمترین رسالتی که همه دستگاه‌ها دارند موضوع همکاری برای جلوگیری از استقرار پشه است. ما باید کاری کنیم که پشه استقرار پیدا نکند، بنابراین مهمترین کار برای پیشگیری از استقرار پشه موضوع بهسازی محیط بوده، به همین دلیل سند ابلاغ شده است. همه دستگاه‌ها از جمله شهرداری‌ها، گمرکات و فرودگاه‌های بین‌المللی و هر جایی که ارتباط با خارج از کشور دارد باید همکاری لازم را داشته باشند تا بهسازی محیط اتفاق بیفتد.

میراولیایی با بیان اینکه این پشه تمایل زیادی دارد که در ظروف آبی دست‌ساز بشر فعالیت کند، عنوان کرد: به طور مثال در مناطق جنوبی کشور و یا مناطق کویری که آب شرب به میزان کافی ممکن است در تمامی ساعات روز در دسترس نباشد و مردم آب را در یک سری از مخازن آب ذخیره می‌کنند، این پشه می‌تواند در چنین فضا‌هایی فعالیت داشته باشد، بنابراین لازم است مدیریت شود و آب بهداشتی در اختیار افراد قرار بگیرد.

مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: از دیگر مکان‌هایی که این پشه می‌تواند در آنجا فعالیت داشته باشد، تایر‌های رها شده است. در بسیاری از مکان‌ها از این تایر‌ها به عنوان حصار باغات استفاده می‌شود، بنابراین این تایر‌ها باید مدیریت و جمع‌آوری شود؛ زیرا این پشه به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است. به همین جهت شهرداری‌ها می‌توانند در این زمینه نقش مهمی داشته باشند اما شاید یکی از مهمترین ارکان این سند مردم باشند.

وی اضافه کرد: مردم باید با پاکیزه نگه داشتن محیط زندگی‌شان در محیط خانه به ویژه از ایجاد فضا‌هایی که باعث فعالیت این نوع پشه می‌شود، پرهیز کنند. ظروفی که در زیر کولر‌های گازی به ویژه در مناطق جنوبی و شمالی کشور قرار داده شده و آب در آن جمع می‌شود می‌تواند از محیط‌های جذاب برای پشه آئدس باشد، بنابراین این ظروف باید مرتب خالی شده و از تجمع آب راکد در این ظروف خودداری شود.

میراولیایی خاطرنشان کرد: این پشه تمایل زیادی به تخم‌گذاری در زیستگاه‌های کوچک دارد، حتی در حد چند سی‌سی آب که در یک ظرف کوچک جمع شده باشد. این تفاوت بین زیستگاه لاروی این پشه نسبت به پشه مالاریا است. عموما پشه آنوفل که ناقل بیماری مالاریا بوده، در زیستگاه‌های بزرگ مانند نیزار‌های اطراف رودخانه‌ها که آب‌های راکد یا در استخر‌ها و یا جا‌های بزرگی که آب راکد جمع شده، تخمگذاری می‌کنند، اما زیستگاه پشه آئدس زیستگاه کوچکی است. مقابله با این پشه نیاز به یک عزم ملی و یک همکاری فرابخشی دارد. سند مقابله با پشه آئدس ابلاغ شده است و همه دستگاه‌ها باید به این تکلیف عمل کنند.

مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تفاوت پشه آنوفل و پشه آئدس گفت: باید به این موضوع هم توجه کرد که ما همیشه در خصوص پشه مالاریا توصیه می‌کنیم از پشه‌بند استفاده شود؛ زیرا پشه مالاریا شب‌گرد بوده، اما پشه آئدس مهاجم بیشتر روزگرد است و بیشتر هم در زمان طلوع خورشید و غروب خورشید یعنی هنگام نماز صبح و نماز مغرب گزش را انجام می‌دهد، از همین رو مبارزه با این پشه کمی سخت می‌شود؛ زیرا در این زمان‌ها نمی‌توان از پشه‌بند استفاده کرد و معمولا افراد در حال کار‌های روزمره‌شان هستند.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->