پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) نوجوان مرگ مغزی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جرائم عدم صدور صورت‌حساب الکترونیکی پزشکانی که از کارت‌خوان بانکی استفاده کردند، بخشیده شد انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگاه قضا به حادثه اتوبوس کرمان ورود کرد | ۱۴ کشته، ۲۹ مصدوم و ۵ نفر بدحال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به ۱۳ نفر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جان‌باختگان حادثه اتوبوس جیرفت - مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است

  • کد خبر: ۲۳۷۳۳۰
  • ۱۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است
مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است، به همین جهت شهرداری‌ها می‌توانند در این زمینه نقش مهمی داشته باشند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ عبدالرضا میراولیایی در خصوص سند پدافند زیستی مدیریت برنامه آئدس مهاجم در کشور اظهار کرد: سند پدافند زیستی مدیریت برنامه آئدس مهاجم در کشور تدوین و ابلاغ شده و در واقع از آنجایی که آئدس یک معضلی فراتر از وزارت بهداشت است و به این جهت که ما پشه آئدس را در مناطقی می‌بینیم که از لحاظ بهسازی محیط و پیرامون محیطی دچار اشکال است و مدیریت پسماند، به خوبی انجام نمی‌شود، بنابراین رفع این معضل به تعامل دستگاه‌های مختلف که در این زمینه مسئولیت دارند، ارتباط دارد. این سندی است که از طریق سازمان پدافند غیرعامل تهیه و به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شده و تکالیفی را برای همه دستگاه‌ها در نظر گرفته است.

وی بیان کرد: مهمترین رسالتی که همه دستگاه‌ها دارند موضوع همکاری برای جلوگیری از استقرار پشه است. ما باید کاری کنیم که پشه استقرار پیدا نکند، بنابراین مهمترین کار برای پیشگیری از استقرار پشه موضوع بهسازی محیط بوده، به همین دلیل سند ابلاغ شده است. همه دستگاه‌ها از جمله شهرداری‌ها، گمرکات و فرودگاه‌های بین‌المللی و هر جایی که ارتباط با خارج از کشور دارد باید همکاری لازم را داشته باشند تا بهسازی محیط اتفاق بیفتد.

میراولیایی با بیان اینکه این پشه تمایل زیادی دارد که در ظروف آبی دست‌ساز بشر فعالیت کند، عنوان کرد: به طور مثال در مناطق جنوبی کشور و یا مناطق کویری که آب شرب به میزان کافی ممکن است در تمامی ساعات روز در دسترس نباشد و مردم آب را در یک سری از مخازن آب ذخیره می‌کنند، این پشه می‌تواند در چنین فضا‌هایی فعالیت داشته باشد، بنابراین لازم است مدیریت شود و آب بهداشتی در اختیار افراد قرار بگیرد.

مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: از دیگر مکان‌هایی که این پشه می‌تواند در آنجا فعالیت داشته باشد، تایر‌های رها شده است. در بسیاری از مکان‌ها از این تایر‌ها به عنوان حصار باغات استفاده می‌شود، بنابراین این تایر‌ها باید مدیریت و جمع‌آوری شود؛ زیرا این پشه به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است. به همین جهت شهرداری‌ها می‌توانند در این زمینه نقش مهمی داشته باشند اما شاید یکی از مهمترین ارکان این سند مردم باشند.

وی اضافه کرد: مردم باید با پاکیزه نگه داشتن محیط زندگی‌شان در محیط خانه به ویژه از ایجاد فضا‌هایی که باعث فعالیت این نوع پشه می‌شود، پرهیز کنند. ظروفی که در زیر کولر‌های گازی به ویژه در مناطق جنوبی و شمالی کشور قرار داده شده و آب در آن جمع می‌شود می‌تواند از محیط‌های جذاب برای پشه آئدس باشد، بنابراین این ظروف باید مرتب خالی شده و از تجمع آب راکد در این ظروف خودداری شود.

میراولیایی خاطرنشان کرد: این پشه تمایل زیادی به تخم‌گذاری در زیستگاه‌های کوچک دارد، حتی در حد چند سی‌سی آب که در یک ظرف کوچک جمع شده باشد. این تفاوت بین زیستگاه لاروی این پشه نسبت به پشه مالاریا است. عموما پشه آنوفل که ناقل بیماری مالاریا بوده، در زیستگاه‌های بزرگ مانند نیزار‌های اطراف رودخانه‌ها که آب‌های راکد یا در استخر‌ها و یا جا‌های بزرگی که آب راکد جمع شده، تخمگذاری می‌کنند، اما زیستگاه پشه آئدس زیستگاه کوچکی است. مقابله با این پشه نیاز به یک عزم ملی و یک همکاری فرابخشی دارد. سند مقابله با پشه آئدس ابلاغ شده است و همه دستگاه‌ها باید به این تکلیف عمل کنند.

مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تفاوت پشه آنوفل و پشه آئدس گفت: باید به این موضوع هم توجه کرد که ما همیشه در خصوص پشه مالاریا توصیه می‌کنیم از پشه‌بند استفاده شود؛ زیرا پشه مالاریا شب‌گرد بوده، اما پشه آئدس مهاجم بیشتر روزگرد است و بیشتر هم در زمان طلوع خورشید و غروب خورشید یعنی هنگام نماز صبح و نماز مغرب گزش را انجام می‌دهد، از همین رو مبارزه با این پشه کمی سخت می‌شود؛ زیرا در این زمان‌ها نمی‌توان از پشه‌بند استفاده کرد و معمولا افراد در حال کار‌های روزمره‌شان هستند.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->