صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چرا لوازم خانگی مدرن و جدید زودتر از قدیمی‌ها خراب می‌شوند؟ | پرزرق‌و‌برق‌های نازک‌نارنجی

  • کد خبر: ۲۳۷۰۱۵
  • ۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۲
امروزه لوازم آشپزخانه از فناوری‌های جدید بهره می‌برند اما هزینه تعمیر و سرویس بالاتری دارند، چون آن‌ها اساساً برای استفاده طولانی ساخته نشده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز - یخچال‌ها، اجاق‌ها و ماشین‌های ظرفشویی مدرن با انواع ویژگی‌ها و فناوری‌های جدید عرضه می‌شوند؛ حالا می‌توانید عکس‌های تعطیلات خود را بر روی صفحه نمایش درِ یخچال ببینید، دمای غذا را از راه دور کنترل کنید یا ماشین ظرفشویی را به اینترنت متصل کنید. وسایل آشپزخانه به نسبت دهه‌های گذشته کارآمدتر شده‌اند. اما بسیاری از آخرین مدل‌های لوازم آشپزخانه در مقایسه با گذشته طول عمر کمتری دارند. آن‌ها به دلیل پیچیدگی‌شان، زودتر به تعمیر و سرویس نیاز دارند و هزینه تعمیر بیشترشان با قیمت یک دستگاه جدید رقابت می‌کند. همچنین مشخص است که بسیاری از مردم از ویژگی‌های جدید این وسایل استفاده نمی‌کنند.

قبلاً گفته می‌شد یک ماشین ظرفشویی می‌تواند ۱۵ سال کار کند. اما اکنون اگر عمر ماشین ظرفشویی‌ مدرنتان به ۵ تا ۷ سال برسد شما از خوش‌شانس‌ها هستید.

ممکن است در برخی خانه‌ها یخچال‌هایی از ۴۰ یا ۵۰ سال پیش ببینید که هنوز خیلی خوب کار می‌کنند، اما باید خوش‌شانس باشید یک یخچال جدید ۱۰ تا ۱۵ سال برایتان کار کند. یکی از مقصران اصلی این اتفاق تغییر سیستم‌های مکانیکی به الکتریکی است.

لوازم خانگی‌های جدید حسگر‌های زیادی دارند. موتورهای دیجیتالی جای موتور‌های کاملاً مکانیکی را گرفته‌اند. اما موتورهای دیجیتال بیشتر خراب می‌شوند.

در یک دستگاه مدرن، کمتر احتمال دارد یک موتور (یک سیستم مکانیکی) را با چرخاندن ساده یک دکمه‌ فعال کنید. معمولا دستگاه‌های جدید با دکمه‌ای لمسی که اجزایش به یک مادربرد متصل است روشن می‌شوند (دیجیتال). پس پیچیدگی بیشتر به این معنی است که خطا و عیب بیشتری هم رخ می‌دهد. مادربرد همه چیز را کنترل می‌کند؛ و خراب‌شدن آن پیامد‌های زیادی به همراه دارد، زیرا مادربرد حدود نیمی از قیمت کل دستگاه را به خود اختصاص می‌دهد. وقتی صحبت از قطعات الکترونیکی به میان می‌آید، سرعت تغییر آ‌ن‌قدر سریع است که یک شرکت یک سال چیزی را می‌سازد، و در دو سال بعد، دیگر آن قطعه را نمی‌سازد، زیرا مشغول ساخت نسل بعدی آن چیز است و این جزء جدید ممکن است با نسل قبلی هماهنگ نباشد.

شرکت‌ها در بازاری که پر از محصولات شرکت‌های چینی بسیار ارزان‌قیمت است، برای رقابت باید تن به ارزان‌کردن محصولتشان بدهند. برای ارزان‌کردن محصول هم باید قید بهترین و باکیفیت‌ترین مواد را زد.

شرکت‌ها از پلاستیک استفاده می‌کنند که راحت‌تر از فلز می‌شکند. خرابی قطعات هم زیاد اتفاق می‌افتد. قطعاتی مانند قفسه‌‌ها، یخ‌ساز‌ها و دستگاه‌های آب‌ریز یخچال‌ها بیشتر از گذشته آسیب‌ می‌بینند.

البته پلاستیک مزایایی دارد: به راحتی در قطعات پیچیده قالب‌گیری می‌شود و وزن سبک آن حمل و نقل را ارزان‌تر می‌کند. درمقابل، فلز می‌تواند زنگ بزند. اما حتی زمانی که امروزه از فلز در لوازم خانگی استفاده می‌شود، کیفیت آن در مقایسه با فلز سنگین‌تر موجود در لوازم خانگی ۲۰ یا ۳۰ سال پیش کاهش یافته است. 

با همه این‌ها تولیدکنندگان از تلاش برای افزودن عملکردها و فناوری‌های بیشتر و جدیدتر دست برنداشته‌اند. تقریباً بازار لوازم خانگی به یک رقابت دیوانه‌وار و سریع تبدیل شده است. تولیدکننده‌ای که با جذاب‌ترین و جدیدترین ویژگی‌ها مصرف‌کننده را هیجان‌زده کند، احتمال بیشتری دارد که محصولش را بفروشد. اما مصرف‌کننده بعد از استفاده می‌فهمد واقعاً خیلی از ویژگی‌ها و فناوری‌های جدید چیزهایی نیستند که از آن استفاده کند یا حتی به آن نیاز داشته باشد.

درحال حاضر بیشتر تعمیرکارها معتقدند چیزی که باید هنگام خرید لوازم جدید در نظر داشته باشید، این است که بیشتر ویژگی‌ها و فناوری‌های جدید یک‌جور حواس‌پرتی و در بدترین حالت مسبب خرابی‌های زیاد دستگاه‌ها هستند. پس به سمت دستگا‌ه‌هایی بروید که این مزخرفات را کم‌تر دارند!

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.