به گزارش شهرآرانیوز، در این راستا کتاب «زنان عاشورایی» با هدف اصلی پرداختن به نقش زنان در نهضت عاشورا و نیز نقش زنان متأثر از این نهضت، شکل میگیرد.
کتاب حاضر در چهار فصل «حضور زنان در حماسه عاشورا»، «نقش زنان در نهضت عاشورا و چگونگی ادامه رسالت»، «تأثیر نهضت امام حسین (ع) بر زنان غیرحاضر در کربلا و ادامه رسالت» و «ادامه واکنشهای حادثه عاشورا» تدوین شده است.
فصل اول به بررسی حضور زنان در حماسه عاشورا میپردازد. با ذکر علل قیام امام حسین (ع) شروع میشود. سپس علل همراهی زنان و فرزندان را با کاروان امام حسین (ع) روشن میکند. در ادامه فصل، نویسنده بانوان همراه کاروان را معرفی میکند و نام میبرد: حضرت زینب کبری (س)، امکلثوم صغر همسر مسلمبنعقیل و دختر امام علی (ع)، فاطمه دختر امام علی (ع)، سکینه دختر امام حسین (ع)، رقیه دختر امام حسین (ع)، فاطمه دختر امام حسن (ع) و همسر امام سجاد (ع)، زینب صغری دختر حضرت امیرالمومنین (ع)، رباب همسر امام حسین (ع)، عاتکه همسر امام حسین (ع)، کبشه، فکهیه، رمله همسر امام حسن (ع) و مادر حضرت قاسم، حمیده دختر مسلمبنعقیل، فضة النوبیه، شهربانو و لیلی التمیمیة.
سپس بانوانی را که در بین راه مدینه تا کربلا به کاروان امام حسین (ع) پیوستند معرفی میکند: أموهب همسر عبدالله بن عمیر کلبی، أمخلف همسر مسلمبنعوسجه، أمعمرو جناده انصاری و رویحه همسر هانیبنعروه.
در فصل دوم، نویسنده به نقش زنان در حماسه عاشورا میپردازد. زنان عاشورا گاه در جبهه مبارزه بودند، گاه در کسوت پرستاری و غمخواری و گاه در نقش پیامرسانی؛ لذا در هر موقعیت مناسب، مسئولیت خطیر ادامه رسالت را با ابزار متناسب با آن شرایط به عهده میگرفتند.
مشارکت زنان در مبارزه، جهاد و شهادت با ذکر حماسهآفرینی أموهب همسر عبدالله عمیر کلبی، أمخلف همسر مسلمبنعوسجه، أمعمرو بن جناده انصاری، همسر کعببنجابر در این فصل مورد بررسی قرار گرفته است.
کتاب «زنان عاشورایی» نوشته زهره یزدانپناه قرهتپه است که در سال ۱۳۹۰ از سوی انتشارات هلال در حجم ۱۹۱ صفحه وارد بازار کتاب شده است.
این نویسنده کتاب دیگری نیز با عنوان «ستاره من، روایتی داستانی از زندگی شهید محمدعلی رجایی» در کارنامه خود دارد.