محمود قربانزاده در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز با بیان این مطلب اظهار کرد: در کنار دامپزشکان، ۷۸ بازرس بهداشت گوشت و ۲۸ ناظر شرعی نیز امر نظارت بر روند کشتار و عرضه گوشت سفید و قرمز را طی ایام دهه اول محرم برعهده دارند.
وی با اشاره به وجود ۸۵۰ بیماری مشترک بین دام و انسان تصریح کرد: تأکید داریم حتماً کشتار و ذبح دام در کشتارگاههای تحت نظارت انجام شود. به مردم توصیه میکنیم برای حفظ سلامتی خود، از هرگونه کشتار خارج از این حوزه خودداری کنند.
قربانزاده با بیان اینکه با توجه به افزایش شیوع بیماری تب خونریزیدهنده کریمهکنگو، رعایت اصول بهداشتی و توجه به توصیههای ارائهشده امر مهمی است، عنوان کرد: با توجه به قرارداشتن در فصل گرم سال و افزایش حضور کنه به عنوان ناقل این بیماری مهلک، توصیه اکید به شهروندان خودداری از کشتار دام در منازل، باغها و نیز خرید گوشت دام کشتارشده خارج از شبکه کشتارگاه و کنار جادههاست که میتواند مخاطرات زیادی را به همراه داشته باشد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسانرضوی گفت: مردم در صورت کشتار دام در منزل اقدام به نگهداری پیشسرد لاشهها در سردخانه کشتارگاه کنند و در صورت نبود شرایط مناسب، گوشت و آلایش دام شامل دل، جگر و قلوه را برای مدت ۲۴ ساعت در فضای سرد یخچال نگهداری کرده و بههیچوجه بلافاصله بعد از کشتار مصرف نکنند.
وی بیان کرد: هر مورد از کشتار غیرمجاز دام میتواند خطر ابتلا به تب کریمهکنگو و سایر بیماریها را در پی داشته باشد و سلامت مردم را تهدید کند. لازم است مردم برای حفظ سلامتشان به رعایت نکات ایمنی در این زمینه اقدام کنند.