به گزارش شهرآرانیوز، قدیمها را که یاد میکنیم، چیزهای جالبی دستمان میآید. شاید در نبود دسترسی به نتایج علمی امروز و مقالات بالاترین و بهترین دانشگاهها و مراکز جهان، تجربه برای همه حرف اول را میزد. ریشسفیدی به همین دلیل حرمت داشت و وقتی بزرگ یک فامیل حرفی میزد، کسی جلویش قد علم نمیکرد که از نتایج علمی و مقالات روز دنیا بگوید. همهچیز زیر دست پیراهنهایی بود که بیشتر پاره شده بود و برای هرکدام از کارهایشان دلایلی داشتند و روشی.
یادم میآید مادربزرگ مرحومم میگفت در ایامی که پدر یا پدربزرگش قربانی داشتند، گوشت را برای مدتی در یک محل خنک نگه میداشتند. کمتر پیش میآمد گوشت بخورند و مدل مصرف گوشت شاید خودش دانشکدهای باشد از دانشگاه تجربیات گذشتگان که در این مقال نگنجد. اما همیشه از گوشت قورمهشدهای توصیف میکرد که با روش خاصی برای نگهداری طولانیمدت در فرایندی وارد میکردند و زمان مصرف هم طعم جذابی داشته است.
اما حرف اصلیاش این بود که گوشت را نباید تازه مصرف کرد. حتی وقتی از خاطرات تعریف میکرد، برای مهمانان سرزده که قربانی میکردند، از تکریم و هواداری مهمان نبوده که گوشت تازه را روی سیخ میزدند و کباب میکردند؛ بلکه از دسترسی سریع بوده است. در آن لحظه و ساعت برای مهمان چیزی به جز کباب گوشت نداشتند که مهیا کنند وگرنه خورش که برای آمادهکردنش باید زمان میداشتند، یکی از غذاهای خوب و مهم برای تکریم مهمان محسوب میشد.
گوشت را تازه مصرف نکنید
نگهداری گوشتهای تازهذبحشده در یخچال سبب میشود باکتری کشنده تب کریمه کنگو که بین انسان و دام مشترک است و از لحاظ تشخیص و بالینی دامپزشکان را دچار مشکل میکند، در دمای پایین محیط از بین برود و بهاصطلاح عقیم شود.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: «با نگهداری گوشت تازه ذبح شده در یخچال باکتریهای مختلفی از جمله تب کریمه کنگو غیر فعال شده و ضریب ایمنی این ماده غذایی بالا میبرد.»
او با اشاره به لزوم نگهداری گوشتهای ذبح شده تا ۲۴ ساعت در دمای یخچالی اظهار داشت: این اقدام برای افزایش ضریب ایمنی گوشتهای ذبح شده باید صورت بگیرد تا بیماریها و باکتریها مشترک بین انسان و دام همچنین ویروسهای دامی در اثر واکنشهای سرد شدن از بین برود.
تا ۲۴ ساعت در یخچال
وی یادآور شد: باید گوشت گوسفند را به مدت ۲۴ ساعت و گوشت گاو را به مدت ۷۲ ساعت پس از ذبح در یخچال نگهداری کرده تا بیماریهای مختلف آن از بین رود. مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه نگهداری گوشتهای تازه ذبح شده سبب عقیم شدن باکتریهای آن میشود افزود: «در دمای پایین باکتریها فعالیتشان از بین رفته و PH گوشت به ۸/۵ تا ۲/ ۶ رسیده که در نهایت باکتریهای خطرناک از بین رفته و فرآیند ترد شدن گوشت بهتر انجام میشود» و یادآور شد: «نگهداری گوشتهای تازه ذبح شده در یخچال سبب شده باکتری کشنده تب کریمه کنگو که بین انسان و دام مشترک بوده و از لحاظ تشخیص و بالینی دامپزشکان را دچار مشکل میکند، در دمای پایین محیط از بین رفته و به اصطلاح عقیم میشود.»
وی گفت: ما به مردم توصیه میکنیم در موقع کشتار طیور از ناظران بهداشت سازمان دامپزشکی کشور برای بالا رفتن ضریب ایمنی گوشت ذبح شده استفاده کنند.
منبع: ایرنا