صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کاهش خطر لخته خون، سرطان و بهبود زخم موثر با این ماده غذایی جادویی

  • کد خبر: ۲۴۰۹۶۳
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۰
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز گفت: ادویه زردچوبه که به آن لقب ادویه طلایی داده شده با داشتن ترکیب شفابخشی به نام کورکومین، دارای خواص زیادی از جمله کاهش خطر لخته خون، ضد سرطان و تسریع بهبود زخم است.

به گزارش شهرآرانیوز، ندا فرح بخش در این باره بیان کرد: این ادویه خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد سرطانی دارد و در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، نشان داده شده که استفاده از زردچوبه به کاهش موارد تجمع پلاکت‌ها کمک کرده و به طور بالقوه خطر تشکیل لخته‌های خون را کاهش می‌دهد.

وی افزود: برخی شواهد نشان می‌دهد که کورکومین ممکن است یک روش درمانی ارجح برای افراد مستعد ترومبوز عروقی نیازمند به درمان ضد آرتریت باشد.

فرح بخش ادامه داد: زردچوبه ممکن است بتواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند زیرا کورکومین بر عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی از طریق عامل نوروتروفیک مشتق شده از مغز تاثیر می‌گذارد.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه قوی ترین جنبه کورکومین توانایی آن در کنترل التهاب است توضیح داد: بر اساس نتایج منتشر شده یک مطالعه در مجله Oncogene ، با ارزیابی چندین ترکیب ضد التهابی، مشخص شد که کورکومین یکی از موثرترین ترکیبات ضد التهابی در جهان به شمار می رود.

وی اظهار کرد: این ادویه می تواند به افزایش "درخشش ودرخشندگی" پوست، تسریع بهبود زخم، درمان خارش و همچنین انواع سرطان های پوست کمک کند.

فرح بخش با تاکید بر خاصیت زردچوبه برای مدیریت وزن مفید گفت: یک مطالعه منتشر شده در مجله Biofactors نشان داد که کورکومین ممکن است بر اساس نتایج آزمایشگاهی در کاهش تکثیر (رشد) سلول‌های چربی تاثیر دارد.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز اضافه کرد: محققان دریافتند که خواص ضد التهابی موجود در کورکومین در سرکوب فرآیندهای التهابی چاقی مؤثر است، بنابراین به کاهش چاقی و اثرات نامطلوب آن بر سلامتی کمک می‌کند.

وی بیان کرد: تصور می شود مصرف زردچوبه و کورکومین به اثرگذاری کبد در سم زدایی بدن و مبارزه با برخی از اثرات سرطان‌زاهای خطرناک نقش دارد.

فرح بخش اظهار کرد: در حالی که مصرف آن به طور کلی بسیار ایمن است، به ندرت نشان داده شده که زردچوبه باعث ایجاد آلرژی می شود، به خصوص پس از قرار گرفتن در معرض پوست. به طور معمول به صورت بثورات خفیف و خارش دار تجربه خواهد شد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.