قتل مادربزرگ و عمو به‌خاطر ارثیه در جنوب تهران نجات ۴۵۵۰ فرزند از سقط جنین خودکشی عروس ۲۴ ساله به علت اختلاف بر سر تالار عروسی! افشای شکنجه وحشیانه پسر معلول در اسارتگاه مرد بی‌رحم برادرکشی بیخ گوش مادر و خواهر | جسد برادرم را در باغچه دفن کردم قطع عضو شهروند تهرانی در قدرت‌نمایی اراذل و اوباش| دو شرور سابقه دار دستگیر شدند حریق یک کارگاه بزرگ چندمنظوره در جاده سیمان| یک آتش نشان مصدوم شد (۹ مرداد ۱۴۰۳) تولید پلیمرهای انتقال دارو به سلول‌های سرطانی توسط پژوهشگران مشهدی نتیجه پایه یازدهم اعلام شد + لینک مشاهده نتایج (۹ مرداد ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۸ هزار گذرنامه زیارتی در خراسان رضوی درمان جدید برای طاسی سر مردان گشت‌های ویژه پلیس آگاهی ۱۴۵۱ خودروی مسروقه در سراسر کشور را کشف کردند حجامت یا اهدای خون | حجامت کنیم یا خون هدیه کنیم؟ عوارض استفاده از ماهی‌تابه‌های نچسب | «تب دود» چیست؟ وزش باد‌های غبارآلود ۱۲۰ روزه در خراسان رضوی و استان‌های شرقی کشور کمبود گروه‌های خونی A مثبت و منفی در خراسان رضوی نقش موثر خواب در بهبود کیفیت زندگی | قبل از خواب وسایل الکترونیکی را خاموش کنید صدور ۳۰۰ هزار گذرنامه زیارتی برای زائران اربعین عدم حضور گروه‌های حساس در فضا‌های گرم| میگرن و ام اس در گرما تشدید می‌شود حدود ۶۵۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند
سرخط خبرها

تولید پلیمرهای انتقال دارو به سلول‌های سرطانی توسط پژوهشگران مشهدی

  • کد خبر: ۲۴۲۱۲۴
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۲
تولید پلیمرهای انتقال دارو به سلول‌های سرطانی توسط پژوهشگران مشهدی
پژوهشگران گروه بیوتکنولوژی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به تهیه ساختارهای پلیمری شدند که فرآیند انتقال ژن و دارو به داخل سلول‌های سرطانی را تسهیل می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، استاد گروه بیوتکنولوژی دارویی دانشکده داروسازی این دانشگاه روز سه‌شنبه افزود: پژوهش فوق در قالب پایان نامه تخصصی دانشجویی انجام شد که منجر به چاپ ۲ مقاله در مجلات معتبر شد.

دکتر محمد رمضانی افزود: به طور کلی ژن‌ها مولکول‌های بزرگ و بار منفی هستند و به طور معمول وارد سلول نمی‌شوند و نیاز به یک عامل کمکی دارند که در این پژوهش ساختار‌های پلیمری دارای بار مثبت ساخته شد که وقتی کنار دی. ان. ای‌ها قرار می‌گیرند متراکم می‌شوند و نانو ذراتی را تشکیل می‌دهند که وقتی در کنار سلول قرار می‌گیرند، می‌توانند به راحتی به وسیله مکانیزم‌های خاص سلول به داخل سلول منتقل شوند.

وی ادامه داد: سپس این پلیمر‌ها را هدفمند کردیم که ژن را به سلول‌های خاص بیشتر وارد کنند و اثرات جانبی کمتری داشته باشند که برای این کار ژن درمانی روی سلول‌های سرطان انجام شد.

استاد گروه بیوتکنولوژی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای اینکه فرایند کاملتر شود، کار‌های پیش بالینی در موش‌ها انجام شد و پس از ایجاد تومور با کاشت سلول سرطانی، دارو به موش‌ها تزریق شد و در نهایت سایز تومور، میزان زنده ماندن موش‌ها در طول یک بازه زمانی ۳۰ روزه مورد بررسی قرار گرفت که نشان داده شد که این ساختار‌ها ژن را به خوبی به داخل سلول منتقل می‌کند و سبب حذف تومور در موش می‌شود.

رمضانی بیان کرد: در ساختار‌های پلیمری معمولاً برای اینکه در انسان مجوز گرفته شود نیاز به مطالعات وسیع حیوانی از نظر سمیت و مطالعات بافت شناسی دارد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۵ هزار نیروی بهداشتی و درمانی، اکنون به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->