صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بیماری نامرئی ام‌اس

  • کد خبر: ۲۴۲۶۹۶
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۹
تعداد بسیار کمی از افراد درباره بیماری ام‌اس آگاه‌اند و می‌دانند چطور افراد درگیر، از این بیماری رنج می‌برند. بیماران ام‌اس، اما به‌خوبی می‌دانند که مشکل چیست و چگونه باید با این بیماری کنار بیایند.

به گزارش شهرآرانیوز، ام‌اس بیماری طولانی‌مدتی است که در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال بروز پیدا می‌کند. اگرچه مواردی نیز در کودکان یا در افراد بالای ۴۰ سال نیز دیده شده است ولی به طور کلی، شیوع آن در این گروه سنی به‌مراتب کمتر است. در این بیماری، سیستم ایمنی بیمار به مغز و نخاع حمله کرده و باعث ایجاد ضایعات و التهاب در امتداد نخاع، مغز یا عصب بینایی می‌شود.

براساس مقاله‌ای که از سوی مؤسسه خیریه کهریزک منتشر شده، بیماری ام‌اس مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، بیماری‌های عفونی یا بیماری‌های ویروسی نیست، حتی این بیماری به ارث برده نمی‌شود و به صورت ژنتیکی از پدر یا مادر، به فرزند منتقل نمی‌شود. اگرچه محققان فکر می‌کنند که ژنتیک ممکن است برخی افراد را در معرض خطر قرار دهد، ولی به طور کلی احتمال انتقال ژنتیکی این بیماری بسیار کم و نادر است.

بیماری ام‌اس می‌تواند فرد را به لحاظ ذهنی و فیزیکی تحت تأثیر قرار دهد

خستگی مفرط یکی از نشانه‌های بیماری ام‌اس است که تمایل دارد مهارت‌های شناختی مانند حافظه و تمرکز را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماران ممکن است برای به‌خاطرآوردن نام‌ها، پیداکردن کلمات درست در یک گفتگو و تمرکزکردن بر روی موضوعی، با دشواری روبه‌رو شوند. نشانه‌های ذکرشده، تنهانشانه‌های بیماری ام‌اس نیستند؛ ام اس بیش‌از چیزی که فکرش را کنید، زندگی بیماران را مختل می‌کند.

از آنجا که علائم بسیار زیادی در رابطه با این بیماری وجود دارد، بر روی هر بیماری اثرات متفاوتی خواهد داشت. برخی بیماران ممکن است با مشکلات بینایی مواجه شوند در حالی که افراد دیگری با مشکلات راه‌رفتن مواجه شوند. علاوه بر این، انواع مختلف ام‌اس وجود دارد که برخی از آن‌ها از انواع دیگر آن، سریع‌تر پیشرفت می‌کنند.

ام‌اس یک تهدید مادام‌العمر نیست

در حالی که بیماران مبتلا به ام‌اس یا اسکلروزیس چندگانه، علائم مختلفی از قبیل درد‌های مزمن، مشکلات حرکتی، مشکلات بینایی و مشکلات بسیار دیگری را تجربه می‌کنند، ولی در حالت کلی این بیماری کشنده نیست. امید به زندگی برای بیشتر افراد مبتلا به ام‌اس درست همانند افرادی است که به این بیماری مبتلا نیستند. اما بسیاری از بیماران مبتلا، از عوارض تهدیدکننده این بیماری نادر به شدت رنج می‌برند.

ام‌اس یک بیماری پیش‌رونده است

فلج چندگانه یک بیماری پیش‌رونده است. این بیماری ممکن است به نظر بیاید که در بسیاری از مبتلایان غیرفعال شده، اما براساس شرایط مختلفی ممکن است دوباره عود کند و فعال شود. این عودکردن بیماری می‌تواند در هر زمان و بدون هشدار یا نشانه قبلی رخ دهد. در بعضی افراد ممکن است موارد خاصی مانند در معرض آفتاب قرارگرفتن، گرمای بیش از حد، حمام با آب داغ، ورزش، استرس یا حتی تب، مانند ماشه اسلحه عمل کند و بیماری را که برای مدتی فروکش کرده بوده است، مجدداً شعله‌ور سازد.

از انواع حالات بیماری ام‌اس می‌توان عودکننده-فروکش‌کننده، پیشرونده ثانویه، پیشرونده اولیه، پیشرونده-عودکننده را نام برد.

ام‌اس اغلب به عنوان یک بیماری نامرئی طبقه‌بندی می‌شود

بسیاری از بیماران ام‌اس، مقدار کمی از علائم مرئی این بیماری را دارند. برخی از رایج‌ترین علائم نامرئی، از جمله درد مزمن، مسائل شناختی، مشکلات بینایی و خستگی مفرط، به جز خود بیمار، برای دیگران واضح نیستند و این بسیار برای فرد درگیر با بیماری زجرآور است که به علت وجود بیماری رنج می‌برد ولی نمی‌تواند آن را به دیگران نشان دهد تا او را بهتر درک کنند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.