راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

آیا در مغز میکروب وجود دارد یا نه؟

  • کد خبر: ۲۳۳۹۷۵
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
آیا در مغز میکروب وجود دارد یا نه؟
میکروب‌ها مجموعه‌ای از باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها هستند که در یک زیستگاه زندگی می‌کنند. حال باید دید این فرضیه که در مغز میکروب وجود دارد، درست است یا نه؟

به گزارش شهرآرانیوز، میکروبیوم اصطلاحی است که برای توصیف میکروب‌های موجود در یک منطقه استفاده می‌شود و معمولاً با اندام‌های بدن انسان مانند روده، پوست یا حفره‌های بینی مرتبط است. با این حال، مجموعه‌ای از شواهد وجود دارد که وجود میکروبیوم یعنی همان میکروب در مغز را نشان می‌دهد. ما در اینجا به بیان تحقیقات صورت گرفته در خصوص وجود میکروب در مغز که در سایت helthline منتشر شده، می‌پردازیم. 

مفهوم میکروبیوم مغز

تفکر اولیه وجود باکتری بومی در مغز از مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، آغاز شد. در این مطالعه ابتدا بررسی شد که آیا نفوذ میکروبی به مغز در بیماران مبتلا به HIV/AIDS مشاهده شده است یا خیر. در این مطالعه توالی‌های RNA غیرانسانی با بیش از ۱۷۰ باکتری و فاژ همسو مشاهده شد. علاوه بر این بافت مغز انسان را به موش‌های دارای نقص ایمنی پیوند زد، جایی که پس از آن، همان توالی باکتریایی شناسایی شد. این توالی‌ها در گروه موازی موش‌هایی که بافت پیوند شده تحت درمان حرارتی قرار گرفته بودند، شناسایی نشد.

ظهور RNA میکروبی در مغز‌های تحت کنترل این باور را که مغز یک اندام عقیم و بدون میکروب است، زیر سوال برد. علاوه بر این، تشخیص RNA میکروبی در گروهی که تحت حرارت قرار نگرفته بودند نشان می‌دهد که باکتری‌های شناسایی شده زنده بوده‌اند.

پیامد‌های میکروبیوم مغز

به طور سنتی، مغز یک محیط استریل در نظر گرفته شده است، به این معنی که حاوی میکروب‌های زنده نیست. پیش از این، نفوذ میکروب به مغز تنها در زمان عفونت تصور می‌شد. سد خونی مغز که عامل ایجاد وضعیت ممتاز ایمنی در مغز شناخته می‌شود، در شرایط عادی، برای اکثر مولکول‌های بزرگ، مانند میکروب‌ها تقریباً غیرقابل نفوذ است. بنابراین، به طور معمول، تصور می‌شد که در افراد دارای سد خونی مغز سالم، میکروب‌هایی مانند باکتری‌ها نباید در مغز یافت شوند.

این در حالی است که مطالعات جدید نشان می‌دهد که میکروب مغز ممکن است در کنار وجود در افراد سالم در بیماری‌های مغزی نیز نقش داشته باشد. علاوه بر این در مطالعه‌ای که بر روی نمونه‌هایی از مغز‌های کنترل انجام گرفته، باکتری‌ها و گونه‌های قارچی فراوانی درنمونه‌های بیمار آلزایمری دیده می‌شود.

جهت‌گیری‌های آینده در خصوص میکروبیوم مغز

تفکر وجود میکروب در مغز هنوز در مراحل اولیه است. در حالی که گام‌های مهمی برای توضیح بیشتر این مفهوم برداشته شده است. از آنجایی که این زمینه هنوز در حال توسعه است، هنوز گام‌های لازم تحقیقات آینده برای تأیید این نتایج وجود دارد.

با توجه به اینکه مطالعات صورت گرفته در محدوده‌های سنی مختلف تمرکز دارد، ممکن است در آینده روشن شود که میکروب‌های شناسایی شده به دلیل تغییرات مربوط به سن هستند یا نمایش واقعی وجود یک میکروب در مغز هستند.

علاوه بر این از آنجایی که میکروب‌های موجود در روده انسان به طور بالقوه منحصر به فرد است، همین موضوع ممکن است برای میکروب‌های مغز نیز صادق باشد. در آینده این به محققان اجازه می‎‌دهد تا مشاهده کنند که آیا میکروب‌های شناسایی شده بین افراد متفاوت است یا خیر، که به طور بالقوه وجود یک میکروب در مغز را تایید می‌کند.

از آنجایی که میکروب‌های مغز ممکن است در اختلالات مغزی نقش داشته باشد، درک بهتر این رابطه ممکن است به درمان‌های آینده کمک کند. اگر میکروب‌ها در این تغییرات نقش داشته باشند، در آینده فرصت‌هایی برای استفاده از درمان هدفمند وجود دارد.

سخن پایانی

وجود میکروب در مغز مفهومی جذاب است که هنوز در حال توسعه است. در حالی که شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد وجود میکروب در مغزبه صورت بالقوه در سلامت انسان نقش دارد، شک و تردید در مورد روش‌های مورد استفاده برای رسیدن به این نتایج هنوز وجود دارد. ادامه این تحقیقات ممکن است بسیار مهم باشد و به طور بالقوه مسیر‌های درمانی جدیدی را برای اختلالات مغزی کشف کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->