امیری/ شهرآرانیوز - به گزارش شهرآرانیوز، اعضای جوان انجمن سینمای جوانان ایران در مشهد، درست در روزهایی دوربین و وسایل تولید فیلمشان را به صحنه بردند که اوج بحران کرونا بود، زمان اوج شیوع ویروس که هر کسی جرئت نمیکرد در اماکن عمومی حاضر شود. حاصل این جسارت و تلاشها تولید ۵فیلم مستند و ۱۷فیلم کوتاه از سوی اعضای انجمن سینمای جوانان بود که همگی با کمترین امکانات لازم تولید شدند. در مطلب زیر با ۲نفر از این فیلمسازان گفتوگو میکنیم، اولی فیلمسازی متولد دهه۴۰ که خاطراتش از زمان جنگ و حضور در جبهه او را به ساخت این اثر ترغیب کرده است و دیگری فیلمساز جوانی که اولین تجربه کاریاش، مستندی اجتماعی از آب درآمده است.
«شببارانی»، تصویرگر وجه اشتراک بحران کرونا و جنگ
ایده «شب بارانی» وقتی در ذهن «مجید آذریفر» شکل گرفت که به نقاط تشابهی بین بحران کرونا و زمان جنگ پی برد. دیدن وضعیت بحرانی کرونا و تلاش کادر درمانی برای مبارزه با این بیماری، بدون هیچ واسطهای به خاطرات او از روزهای پرتنش جنگ و رزمندگانی که در خط مقدم مبارزه با دشمن میایستادند، پیوند خورده بود. «اسفندماه۹۸ بود. انتشار ویروس کرونا شدت گرفته بود. تلاشهای کادر درمانی در بیمارستانها مرا یاد افرادی میانداخت که در خط مقدم جبهه بودند. پرستارها، دکترها و دیگر افراد این کادر هیچ فرقی با تخریبچیهای خط مقدم ندارند. اینها هم مثل رزمندگان و خطشکنها جانشان را کف دستشان گذاشتهاند.»
آذریفر تصمیم میگیرد همین وجه اشتراک را بهتصویر بکشد و از همین زاویه به ماجرا نگاه کند. هماهنگی با دانشگاه علومپزشکی برای حضور در یکی از بیمارستانها اولین قدم برای تولید این مستند بود.
آذریفر میگوید: نمیخواستیم در شرایط بحرانی مزاحم کادر درمانی باشیم و خللی در انجام خدماتشان ایجاد کنیم، بنابراین تصمیم گرفتیم موقعیت مدنظرمان را در بیمارستان خاتمالانبیا(ص) بازسازی کنیم که یک مرکز تخصصی چشم است و درگیر کرونا نبود. همینجا لازم است از همکاری دانشگاه علومپزشکی هم تشکر کنم. آنها برای ما لباس و دیگر امکانات را مهیا کردند.
به گفته مجیدیفر ۲بازیگر، نقش پرستار و یک کودک، نقش فرزند یکی از پرستاران را در «شببارانی» بازی میکنند.
آذریفر که از سال۷۳ در زمینه بازیگری و تولید فیلم و مستند فعال است، آثاری چون «بهشت در آینه» و «نیمروز» را تولید و در چند تلهفیلم نیز ایفای نقش کرده است.
مستندی با دغدغه اجتماعی
«بحران انسان»، اولین تجربه فیلمسازی «هادی نوروزی»، فیلمساز جوان مشهدی است. ایده ساخت این مستند با این سؤال که چرا انسانها در بحران هوای یکدیگر را ندارند، شکل گرفت. نوروزی با همین دغدغه به میان مردم و بهویژه بازاریها رفته و با آنها گفتوگو کرده است.
نوروزی میگوید: وقتی شرایط بحرانی پیش میآید، مردم واکنشهای مختلفی از خودشان نشان میدهند. اینکه برخی مردم بهجای کمککردن به یکدیگر، به سمت منافع شخصیشان میروند، ذهنم را درگیر کرد.
او ادامه میدهد: بهنظر من اتفاقاتی که برای انسانها میافتد، با رفتار آدمها بیارتباط نیست. برای همین برخی وقایع طبیعی را با رفتارهای انسانی ارتباط دادم و خواستم بگویم انسان همان بلایی را که بر سر طبیعت آورده است، میتوانند بر سر خودش هم بیاورد.
نوروزی این مستند ۲۰دقیقهای را با حمایت انجمن سینمای جوانان در فضای مجازی از جمله آپارت منتشر کرده است. او میگوید: آنچنان که مدنظرم بود از فیلم بازدید نشده است، اما این دلسردکننده نیست، چون میدانم عامه مردم بیشتر دنبال تماشای ویدئوهای سرگرمکننده در فضای مجازی هستند. برای همین به تولید کارهایم ادامه میدهم.
او که مستندش را برای کارگردان فیلم «شنای پروانه» نیز فرستاده بود، ادامه میدهد: آقای کارت پس از دیدن اثرم گفتند: برای کار اول خیلی خوب است. این خودش انگیزهای است برای اینکه بیشتر به دغدغههای اجتماعی در تولید مستند فکر کنم.