به گزارش شهرآرانیوز، در مسیر مشایه یا مسیر نجف به کربلا که پا بگذارید صحنههایی خواهید دید که هر زائری را شگفت زده میکند. رسم مهمان نوازی عراقیها در اربعین حسینی زبانزد خاص و عام است، اما آنچه بیش از همه مورد توجه است حضور دختران و پسران خردسال و کم سن و سالی است که با چند لیوان آب یا بستههای دستمال کاغذی نیز در میانه راه ایستاده اند و به زائران «اهلا و سهلا» میگویند.
مثل نرجس یک و نیم ساله که جعبه دستمال کاغذی را در دستانش گرفته و به زائران تعارف میکرد. پدر جوانش که سن و سالی هم نداشت چند قدم آن طرفتر ایستاده و مراقبش بود و به حضور دخترش در این مسیر با وجود گرمای ۵۰ درجه عراق افتخار میکرد.
میثم ۱۰ ساله نیز که دشداشه عربی و زیبایی به تن داشت و لبخند دلنشینی بر لبانش نشسته بود. با همان لبخند، زائران را به نوشیدن شربت خنک دعوت میکرد و با صدای بلند «اهلا و سهلا» میگفت. چنین صحنههایی در مسیر پیاده روی به قدری زیاد است که مایه شعف و شگفتی هر بینندهای میشود.
«زیارت امام حسین (ع) افتخار ماست و خدمت به زائر امام حسین (ع) شرف ماست»، این جملهای است که بالای در بسیاری از موکبها میتوان دید.
آنها هرچه دارند را برای خدمت به زائر امام حسین (ع) در طبق اخلاص میگذارند و دستهای بخشندهای دارند و این رسم را نیز به فرزندان و خاندان خود نیز میآموزند.
مانند «امّ حکیمه» یا «امّ فاطمه» که سال هاست ایام اربعین، خانه و زندگی خود را در خدمت زائران اربعین میگذارند و به بهترین شکل ممکن از آنها پذیرایی میکنند و فرزندان و نوههای خود را نیز در این امر شریک میکنند؛ حتی به اندازه تقدیم یک لیوان آب خنک.
عادت دادن به امور، روشی تربیتی است که هم در روایات دینی سفارش شده و هم در مکاتب تربیتی امروزه وجود دارد. حضور کودکان از سنین پایین در کنار والدین و خانواده خود در آیین جهانی اربعین حسینی، نیز برگرفته از همین روش است و اربعین، یکی از بهترین فرصتها برای تربیت حسینی فرزندانمان است.