بدهی بیمهها به داروخانهها موضوع جدیدی نیست و هر بار عدد و رقمهای متفاوتی اعلام میشود؛ بهمن ماه سال گذشته بود که رئیس انجمن داروسازان خراسانرضوی به شهرآرا اعلام کرد: «بسیاری از داروخانههای مشهد نیز همانند دیگرنقاط کشور در آستانه ورشکستگی هستند.» حال سیدعلی جعفرینژاد وضعیت داروخانهها را اینطور توصیف کرده است که به نقطه بحرانی رسیدهاند و معوقات بیمهها به داروخانهها بیش از هزارمیلیارد تومان است.
رئیس انجمن داروسازان خراسانرضوی با اشاره به اینکه اکنون بهدلیل بدعهدی سازمانهای بیمهگر، داروخانهها دیگر امکان ادامه ارائهخدمت به بیمهشدگان را ندارند، ادامه داد: باید به وزیر بهداشت جدید فرصت بدهیم که مشکلات داروسازان را بررسی کند و راهکارهای خود را ارائه دهد؛ زیرا این مشکل اساسی است و اکنون داروخانهها به نقطه بحرانی رسیدهاند.
سیدعلی جعفرینژاد در نشست خبری انجمن داروسازان خراسانرضوی، با اشاره به اینکه اکنون به تعداد کافی داروخانه داریم و حتی شاید تعدادشان بیشتر از نیاز هم باشد، بیان کرد: دسترسی مردم به داروخانهها تسهیل شده است، اما اینکه دارو نیست یا در حوزه برخی داروها کمبود داریم، مشکل جای دیگری است؛ زیرا داروخانه عرضهکننده است؛ ضمن اینکه باید گفت طی دو سال قبل، برابر پنج سال گذشته داروخانه اضافه شده است.
وی اظهار کرد: طی مراحل دارو -از تولید تا عرضه و زمانی که به دست مصرفکننده میرسد- مشخص است و دارویی که در غیر از این شبکه و مراحل توزیع شود، قاچاق محسوب میشود. اکنون در این حوزه کنترل داریم، اما هرچه بیشتر مسیر کنترل تقویت شود، سلامت مردم نیز بیشتر تأمین خواهد شد.
جعفرینژاد بیان کرد: اگر داروخانهها با شرکتهای بیمهگر قرارداد نبندند، توبیخ میشوند؛ اگر شیر خشک نگیرند، با آنها برخورد میشود و...؛ اما اگر بگوییم چرا هزینه شیرخشک را به داروخانه پرداخت نمیکنید، پاسخ درستی دریافت نخواهیم کرد. وی با اشاره به فعالیت ۱۲۵۰داروخانه در استان گفت: در مشهد ۴۵داروخانه دولتی و ۸۵۰داروخانه خصوصی داریم که حدود ۵۰درصد از نقدینگی این حوزه در اختیار داروخانههای دولتی و بقیه برای داروخانههای خصوصی است.
رئیس انجمن داروسازان خراسانرضوی اضافه کرد: ثبت داروها در سامانه «تیتک» توسط داروخانههای خصوصی حدود ۱۰۰ درصد است؛ اما ببینید که این درصد در داروخانههای دولتی به چه میزان است. درواقع مسیر ارائه دارو در داروخانههای خصوصی شفاف، اما در داروخانههای دولتی غیرشفاف است.
وی با اشاره به اینکه دارو یک کالای رقابتی نیست؛ بنابراین نباید شورای رقابت در این حوزه تأثیرگذار باشد، گفت: با وجود اینکه مشهد سالانه پذیرای میلیونها زائر است، سهمیه اضافی دریافت نمیکند و زائران از سهمیه دارویی مجاوران استفاده میکنند.