به گزارش شهرآرانیوز، دکتر جواد داناییباغکی، اظهار کرد: در ۵.۵ ماه ابتدای سال جاری تعداد یک میلیون و ۹۰۰ هزار قوطی شیرخشک معمولی با ثبت کدملی توسط داروخانههای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به متقاضیان تحویل شده است و این عدد در ۱۷ روز ابتدای شهریور ماه امسال به ۱۸۷ هزار و ۸۸۲ قوطی رسیده است.
وی اضافه کرد: همچنین در مرداد ماه امسال هم نسبت به تیر ماه سال جاری، ۱۵ درصد و نسبت به خرداد ماه همین سال ۲۰ درصد افزایش توزیع شیرخشک داشتهایم و در حال حاضر گزارشی مبنی بر کمبود در خصوص شیرخشکهای رژیمی، معمولی و یارانهای (کوپنی) دریافت نشده است.
رئیس اداره داروهای طبیعی سنتی و مکمل و شیرخشک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در زمان مأموریتهای دهه پایانی ماه صفر پیگیریهای زیادی برای تأمین شیرخشک مورد نیاز این ایام انجام شد که به لطف خدا، زائران گرامی با مشکل نبود و یا کمبود شیرخشک در داروخانهها مواجه نشدند.
دکتر داناییباغکی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از چالشهای مهم در مصرف شیرخشک، اصرار بر مصرف نشان تجاری (برند) خاص یک نوع شیرخشک از سوی مصرفکنندگان است، خاطرنشان کرد: وقتی که خانوادهها دنبال یک نام و نشان خاص باشند ممکن است که تصور کنند شیرخشک نیست و یا کم است و معتقدیم که در این زمینه نیاز به فرهنگسازی و افزایش آگاهی عمومی هست تا در مواقع لزوم از نشانهای تجاری (برند) جایگزین استفاده شود.
وی تأکید کرد: از آنجا که تفاوت محسوسی در فرمولاسیون و ماده اولیه انواع شیرخشکهای معمولی وجود ندارد، والدین عزیز میتوانند شیرخشک مورد نیاز کودک خود را از انواع نشانهای تجاری موجود در بازار که همگی آنها مورد تأیید هستند تهیه کنند.
رئیس اداره داروهای طبیعی سنتی و مکمل و شیرخشک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: البته در همین زمینه و به منظور پیشگیری از سردرگمی خانوادهها و سهولت در دسترسی به شیرخشکهای رژیمی و معمولی، متقاضیان میتوانند با نصب نرمافزار موبایلی تیتک (TTAC) و یا مراجعه به سامانه mobile.ttac.ir از بخش کمبود دارو گزینه کمبود شیرخشک را انتخاب کرده و نام شیرخشک مورد نظر خود را نوشته و جستجو نمایند.
دکتر داناییباغکی افزود: در زمان ورود به این صفحه و انجام جستوجوی مورد مد نظر لیست داروخانههایی که اخیراً فرآورده مورد نظر را به فروش رسانیدهاند نمایش داده میشود و بعد از تماس با داروخانه و اطمینان از موجود بودن آن فرآورده میتوان آن محصول را در کوتاهترین زمان و از نزدیکترین مکان تهیه نمود.