کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید
سرخط خبرها

دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم

  • کد خبر: ۲۴۷۰۲۷
  • ۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم
دبیر انجمن علمی داروسازان ایران گفت: فشار نهاد‌های غیرمرتبط بر سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، باعث شد آیین‌نامه ۱۴۰۰ به تصویب برسد که مشکلات زیادی برای داروخانه‌ها در بر داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود جلال افزود: با اجرایی شدن این آیین نامه تعداد داروخانه‌ها در برخی از مناطق خیلی زیاد و در برخی از مناطق به خصوص محروم خالی از داروخانه شده است.

وی تاکید کرد: زمانی که آیین نامه جدید ابلاغ شد مخالفت‌های فراوانی از سوی صنف دارویی اعم از انجمن داروسازان ایران و انجمن‌های علمی مرتبط و سازمان نظام پزشکی انجام گرفته، اما براثر فشار‌های نهاد‌های غیرمرتبط مذکور این آیین نامه تدوین و اجرا شد.

وی ادامه داد: حذف فاصله و حریم داروخانه و همچنین حدنصاب جمعیتی از مهمترین مواردی است که براساس این آیین نامه حذف شده است.

جلال افزود: تعدادی از داروسازان جوان که جویای کار بودند و تمایل به راه اندازی داروخانه داشتند، اما ۲ موضوع بالا، مقداری خواسته آنان را کم رنگ می‌کرد، فشار آوردن و از نهاد‌های موازی مانند هیات مقررات زدایی، شورای رقابت و دیوان عدالت اداری درخواست داشتند که با دخالت این نهاد‌ها آیین نامه جدید تدوین و معیار‌های فوق حذف شد.

وی تاکید کرد: داروخانه‌ها باید بر اساس نیاز جامعه تاسیس شود، زیرا راه اندازی هر داروخانه نیاز به تامین منابع مالی و تجهیز آن با حجم زیادی دارو دارد که در شرایط فعلی با وجود کمبود‌های دارویی مشکلاتی را هم برای موسس داروخانه و هم برای سیستم دارویی کشور و دولت در تامین دارو ایجاد می‌کند. نکته بعدی این است که با توجه به تعداد سرانه مراجعه هر نفر به داروخانه در طول سال آیا این داروخانه‌ها گردش مالی کافی خواهند داشت و آیا زیان ده نخواهند بود.

خیلی از مناطق محروم خالی از داروخانه شدند

دبیر انجمن علمی داروسازان ایران گفت: اینکار عواقبی داشت از جمله اینکه خیلی از مناطق محروم خالی از داروخانه شدند و داروساز‌هایی که در این مناطق مشغول خدمت بودند با این آیین نامه توانستند این مکان‌ها را ترک و در شهر‌های بزرگ مانند تهران، اصفهان، شیراز و مشهد داروخانه تاسیس کنند.

وی اظهار داشت: فاصله بین داروخانه‌ها برداشته شد و در برخی مناطق، دیوار به دیوار هم داروخانه تاسیس شد. این کار هم برای صنف و هم برای دولت مشکلاتی ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: این موضوع را می‌توان در حکمرانی سلامت یا نقش داروساز در حکمرانی سلامت می‌شود مطرح کرد که چرا نهاد‌های غیرمرتبط باید دخالت و مشکلاتی را ایجاد کنند.

جلال افزود: ما به دلیل تحریم‌ها با کمبود دارو‌ها مواجه هستیم و از سوی دیگر تجهیز کردن هر داروخانه نیاز به میلیارد‌ها تومان دارو دارد، ما که دچار کمبود هستیم چرا باید این همه داروخانه تاسیس کنیم.

وی با اشاره به اینکه برخی داروخانه داران جوان از تاسیس داروخانه الان پشیمان هستند، گفت: این کار به دلیل انجام کار غیرکارشناسی رخ داده است.

وی افزود: ورشکستگی برخی از داروخانه داران، از تاریخ گذشتن برخی از دارو‌ها و کم شدن گردش مالی از جمله مشکلات این آیین نامه است که باید فکری برای این موارد کرد.

دبیر انجمن علمی داروسازان ایران بر لزوم پرداخت به موقع مطالبات داروخانه‌ها توسط بیمه‌ها و سهم دارویار توسط ستاد یارانه‌ها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های پخش اعلام می‌کنند تعداد زیادی چک‌های برگشتی از سوی داروخانه داران وجود دارد و این کار برای داروخانه داران مشکلات بیشتری ایجاد کرده است.

وی عنوان کرد: توزیع داروخانه در سطح کشور با آیین نامه جدید متناسب نیست و عدالت در دسترسی به داروخانه وجود ندارد.

جلال بیان داشت: این آیین نامه بند‌های متعادل کننده وجود دارد که متاسفانه هنوز اجرایی نشده است.

این آیین نامه که از سال ۱۴۰۰ اجرایی شده نتایج خوبی را بهمراه نداشته و خیلی از داروخانه دار‌ها از این وضعیت گله‌مند هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->