صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

زنان بی اختیاری ادرار را جدی بگیرند

  • کد خبر: ۲۵۰۴۸۱
  • ۲۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۷
متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه بی‌اختیاری ادراری به‌صورت نشت غیرارادی ادرار تعریف می‌شود، گفت: بی‌اختیاری ادراری در دو گروه اصلی تحت عنوان بی‌اختیاری استرسی و بی‌اختیاری فوریتی طبقه‌بندی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، ادرار توسط کلیه‌ها ساخته شده و در مثانه ذخیره می‌شود. مثانه از ماهیچه‌هایی تشکیل شده است که هنگام نیاز به دفع ادرار، سفت می‌شوند. با سفت‌شدن ماهیچه‌های مثانه، ادرار از طریق لوله‌ای به نام مجرای ادرار از مثانه خارج می‌شود.

یکی از اصلی‌ترین علل بی‌اختیاری ادرار در زنان ضعف عضلات کف لگن است که ضعیف‌شدن این عضلات موجب افتادگی مثانه و درپی آن بی‌اختیاری ادرار می‌گردد. افتادگی مثانه به‌صورت شایع در زنان میان‌سال و مسن ایجاد می‌شود که اغلب همراه با افتادگی و اشکال در چسبندگی گردن مثانه به لگن است.

دلایل متعددی موجب ضعف عضلات کف لگن می‌شود که برخی از آنها منحصراً به زنان مربوط بوده و برخی دیگر بین زنان و مردان مشترک است.

سمیرا یاوری، متخصص بیماری‌های زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: بی‌اختیاری‌های ادراری یا به‌تن‌هایی اتفاق می‌افتد، یا همراه هم رخ می‌دهد که به‌صورت بی‌اختیاری مختلط معرفی می‌شود.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بی‌اختیاری ادراری استرسی به‌صورت دفع ادرار در ارتباط با فعالیت‌هایی مانند سرفه، عطسه، بلند شدن و یا خندیدن تعریف است، اضافه کرد: درعین‌حال بی‌اختیاری فوریتی به‌صورت دفع ادرار همراه با تمایل قوی برای ادرارکردن تعریف ایجاد می‌شود.

به گفته یاوری بی‌اختیاری ادراری مختلط به‌صورت دفع ادرار در ارتباط با فعالیت و همراه با تمایل قوی برای ادرارکردن بروز می‌کند.

وی به نشانه‌های ابتلا به بی‌اختیاری ادراری اشاره کرد و ادامه داد: علامت‌های بیماران مبتلا به بی‌اختیاری ادراری ممکن است به شکل‌های مختلف باشد؛ از جمله بی‌اختیاری ادراری مداوم که در تماس جنسی ایجاد می‌شود.

متخصص زنان و زایمان گفت: بی‌اختیاری وضعیتی در ارتباط با تغییر وضعیت، بی‌اختیاری ادراری سرریزی مرتبط با احتباس یا تخلیه ناکامل مثانه، بی‌اختیاری ادراری شبانه در جریان خواب و بی‌اختیاری ادراری نامحسوس بدون آگاهی از آن است.

وی به عوامل خطر مرتبط با بی‌اختیاری ادراری اشاره کرد و افزود: نژاد، سن بالا، چاقی، دیابت، مولتی پاریتی، سرفه مزمن، COPD، استعمال دخانیات، سابقه جراحی لگن، مصرف برخی داروها، اختلال عملکردی و حرکتی در فرد از عوامل بی‌اختیاری ادراری است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تأکید کرد: هر فردی که هرکدام از موارد بالا را تجربه می‌کند باید برای ارزیابی بیشتر به پزشک مراجعه کند.

یاوری با اشاره به اینکه عوامل خطر شناخته شده‌ای که شروع بی‌اختیاری ادراری را تحریک می‌کنند سن، BMI و یا سایر عوامل زمینه‌ای است تأکید کرد: این بیماری دوره نهفته طولانی‌مدت دارد.

متخصص زنان و زایمان دانشگاه با بیان اینکه مداخلات زودهنگام ممکن است شروع علایم بی‌اختیاری ادراری را به تأخیر بیندازد و یا از خطر آن بکاهد، اضافه کرد: یکی از نمونه‌ها تأثیر آموزش ورزش‌های تمرین عضلات کف لگن در جریان بارداری باهدف پیشگیری از از بی‌اختیاری ادراری در کوتاه‌مدت است.

وی اضافه کرد: سایر مداخلات شامل کاهش وزن در زنان چاق، کنترل صحیح قند خون در افراد دیابتی، عدم مصرف الکل و کاهش استفاده از کافئین در ایجاد و یا به تأخیر انداختن بی‌اختیاری ادراری اثرگذار است.

یاوری درباره راه‌های درمان بی‌اختیاری ادراری توضیح داد: به‌طورکلی روش‌های درمان بی‌اختیاری ادراری، درمان‌های محافظه‌کارانه غیردارویی، درمان دارویی و یا جراحی است.

متخصص بیماری‌های زنان و زایمان دانشگاه گفت: درمان محافظه‌کارانه بی‌اختیاری ادراری شامل تعدیل شیوه زندگی، پرهیز از رفتار‌های پرخطر از جمله مصرف دخانیات، الکل و کاهش وزن است.

وی افزود: کاهش ۱۰ درصدی وزن بیش از ۵۰ درصد علامت‌های بیماران با بی‌اختیاری استرسی را می‌بخشد، ضمن اینکه کاهش مصرف کافئین نیز برای زنان با بی‌اختیاری فوریتی سودمند گزارش شده است.

یاوری ادامه داد:آموزش به‌صورت تشویق دفع به‌موقع ادرار باهدف کمک به بیماران مبتلا به مثانه over active به‌حداقل‌رساندن دفعات احساس فوریت کنترل نشده مثانه و به کنترل ارادی ادرار مؤثر است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه افزود: با استفاده از برگه‌های ثبت ادراری و محدودسازی مصرف مایعات افرادی که یکه زیاد مایعات می‌نوشند می‌توان زمان‌هایی که فرد دچار بی‌اختیاری ادراری می‌شود را مشخص و راهکار‌های درمانی ارایه داد.

وی گفت: فن ریلکسیشن و ورزش‌های عضلات کف لگن تحت عنوان ورزش‌های Kegel، استفاده از دارو برای درمان بی‌اختیاری فوریتی و مثانه بیش تحت‌نظر نظر پزشک از جمله روش‌های درمانی در مبتلایان به بی‌اختیاری ادراری است.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.