صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بالا گرفتن اعتراض‌ها در مینیاپولیس؛ خون به پا شد

  • کد خبر: ۲۸۴۷۳
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵
ترجمه شهرآرا از مقاله نیویورک تایمز را بخوانید تا کمی وضع و حال بحرانی آمریکا پس از قتل جورج فلوید دستتان بیاید
هدی جاودانی/شهرآرانیوز - پس از انتشار ویدئوی بهت‌آوری که در آن یک پلیس سفید‌پوست زانوی خود را، حدودا ۹ دقیقه، بر گردن مردی سیاه‌پوست می‌فشارد، موجی از اعتراض در سراسر آمریکا آغاز شد. دِرِک شووین، مأمور پلیس مینیاپولیس، با اتهاماتی ازجمله قتل از نوع درجه ۳، روبه‌روست که درمجموع محکومیتی سی‌وپنج‌ساله را برای او رقم می‌زند. در ویدئوی منتشرشده، شووین درحالی زانوی خود را بر روی گردن جورج فلوید نگه داشته است که فلوید خطاب به تمامی چهار افسر پلیسی که در صحنه حضور دارند، می‌گوید: «نمی‌توانم نفس بکشم». شواهد نشان می‌دهد که از مدت زمان ۸ دقیقه و ۴۶ ثانیه‌ای که زانوی شووین بر گردن فلوید فشار می‌آورده، در ۲ دقیقه و ۵۳ ثانیه پایانی، فلوید دیگر پاسخی نمی‌داده است.

مقامات مینیاپولیس با بالا گرفتن اعتراض‌ها و به آتش کشیده شدن پاسگاه پلیس، خواستار برقراری آرامش شدند. جیکوب فری، شهردار مینیاپولیس، روز دوشنبه، حکومت‌نظامی شبانه‌ای را از ۸ شب تا ۶ صبح اجرایی کرد. تیم والتز، فرماندار ایالت مینه‌سوتا، پس از استقرار گارد ملی، اعلام کرد که هدفشان، رساندن صدای «کسانی است که خواستار برقراری عدالت هستند» نه «آن‌هایی که بمب‌های آتش‌زا پرتاب می‌کنند».

عصر همان روز، اعتراض‌ها باری دیگر در سراسر آمریکا از سر گرفته شد. در آتلانتا، با گردهم‌آیی صد‌ها معترض در بیرون از ساختمان مرکزی شبکه خبری سی‌ان‌ان، برخی بر روی خودرو‌های پلیس پریدند و یکی از آن‌ها را به آتش کشیدند. در نیویورک و در حوالی بروکلین، اعتراض‌ها به درگیری فیزیکی با پلیس منجر شد و در واشنگتن، جمعیت بسیاری مقابل کاخ‌سفید تجمع کردند و با سردادن شعار‌هایی باعث شدند که نیرو‌های امنیتی کاخ سفید، عمارت را مهروموم کنند.

دونالد ترامپ که پیش از این ویدئو، مرگ فلوید را «بهت‌آور» خطاب کرده بود، صبح جمعه معترضان به این واقعه را «اراذل‌واوباش» لقب داد و درقالب یک پیام توئیتری نوشت: «زمانی که چپاول و غارت اتفاق بیفتد، تیراندازی نیز رخ می‌دهد»، جمله‌ای که سال ۱۹۶۷ رئیس پلیس میامی در جریان خشونت در محله‌های سیاه‌پوستی و مرگ سه نفر که اقدام به دزدی کرده بودند، اولین‌بار مطرح کرد و بسیاری از فعالان حقوق بشر آن را محکوم کردند.
 
انتقاد از این گفته ترامپ تا جایی بالاگرفت که توئیتر برچسب هشداری را ضمیمه پیام ترامپ و اعلام کرد که این پیام، قوانین توئیتر را نقض می‌کند و مروج خشونت است؛ البته ترامپ با شدت گرفتن اعتراض‌ها، با اشاره به پیام توئیتری خود گفت: «غارتگران نباید پشت صدای معترضانِ صلح‌طلب پنهان شوند. آن‌ها به این جریان صدمه خواهند زد».

تأخیر پیش‌آمده در دستگیری مأمور پلیس، یکی از عواملی بود که بر شدت اعتراض‌ها افزود، اما نیروی پلیس مینیاپولیس به‌دلایل بسیاری هدف انتقاد قرار گرفته است. مأموران پلیس ابتدا به‌خاطر شلیک گاز‌های اشک‌آور و گلوله‌های لاستیکی که به برافروختگی بیشتر تظاهرات‌کنندگان انجامید، با انتقاد روبه‌رو شدند. علاوه‌بر این، پلیس مینیاپولیس به‌خاطر احتیاط بیش‌ازحد و گرفتن تصمیمِ غیرعادی ترکِ ایستگاه پلیس و واگذاری آن به معترضان که به‌سرعت آن را به آتش کشیدند، سرزنش شده‌اند.
 
اقدامات پلیس مینیاپولیس در ماجرای مرگ جورج فلوید و شیوه‌های به‌کاربسته‌شده در سرکوب معترضان، بار دیگر تاریخ دیرینه و دردناک خشونت علیه سیاه‌پوستان آمریکایی را به نمایش گذاشته است و حالا با سوزانده شدن بخش‌هایی از مینیاپولیس، اعتراض‌ها به دیگر شهرها، ازجمله لوئیزویل، فینیکس، دِنوِر، نیویورک و لوس‌آنجلس نیز کشیده شده است. سیاست‌مداران آمریکا تصور نمی‌کردند که این اعتراض‌ها تا پنج روز متوالی ادامه پیدا کند. نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات کمیته قضایی سنای ایالات متحده آمریکا، روز جمعه اعلام کرده‌اند که درحال تصمیم‌گیری برای افزایش نیرو‌های پلیس و مقابله با خشونت‌های نژادی هستند.

خانواده جورج فلوید در بیانیه‌ای خواستار تغییر اتهام شووین، به قتل درجه‌یک و دستگیری سه افسر دیگر پلیس شدند. «غمی که جامعه سیاه‌پوستان با این قتل احساس می‌کند و آنچه این قتل درباره واقعیت رفتار خشونت‌آمیز با مردم سیاه‌پوست آمریکا به ما می‌گوید، در خیابان‌ها مشاهده‌شدنی است».
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.