لزوم همکاری دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی برای شناسایی خانه‌های خالی آزادی‌خواه: دولت باید با پرداخت سریع مطالبات، مانع ضرر گندمکاران شود فیدان بر حمایت از تمامیت ارضی سوریه تاکید کرد ترامپ دوباره مدعی شد: توانایی هسته‌ای ایران را نابود کرده‌ایم سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است
سرخط خبرها
چرا چنین اتفاقی افتاد؟

مرگ‌بارترین درگیری مرزی میان چین و هند در طول ۵۰ سال گذشته

  • کد خبر: ۳۱۳۸۰
  • ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۹
مرگ‌بارترین درگیری مرزی میان چین و هند در طول ۵۰ سال گذشته
هفته گذشته جدی‌ترین و مرگ‌بارترین درگیری مرزی میان چین و هند در طول ۵۰ سال گذشته اتفاق افتاد

هدی جاودانی/ شهرآرانیوز، ماجرا از رودخانه گالوان واقع در منطقه کوهستانی دورافتاده و مورد مناقشه لداخ در هیمالیا آغاز شد. حداقل 20سرباز هندی جان‌ باختند و بسیاری نیز مجروح شدند. اما تلفات این واقعه به‌نظر بیشتر از این‌هاست، چراکه تاکنون تنها دهلی‌نو به‌صورت رسمی آمار خود را اعلام کرده و پکن از ارائه جزئیات مربوط به این درگیری، طفره رفته است.

 

اما دقیقا چه اتفاقی افتاد؟ در شب پانزدهم ژوئن، حدود صدهاسرباز چینی و هندی در تاریکی، جنگی تن‌به‌تن را آغاز کردند. طبق توافق دوطرفه‌ای که در گذشته صورت گرفته بود، هیچ‌کدام از طرفین به سلاح‌ گرم مجهز نبودند و باوجود تلفات به‌بارآمده، سربازان تنها با مشت و سنگ و میله‌های چوبی و فلزی به جان یکدیگر افتاده بودند.

 

البته درگیری اخیر درپی دیگر تنش‌های گذشته میان دو کشور رخ داده و سابقه‌دار بوده است. چرا چنین اتفاقی افتاد؟ درگیری مرگ‌بار اخیر به عقیده بسیاری کاملا غافلگیرانه بود. در سال‌های اخیر شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، به‌نظر با تعهد به توافقی دوطرفه، رابطه دو کشور را به ثبات رسانده بودند و اختلافات متعدد خود- اعم از مناقشه طولانی‌مدت بر سر حدود قلمرو خود- را کنار گذاشته بودند.

 

اما برخلاف این میزان از دیپلماسی، تنش‌های اخیر نشان داده است که در غیاب مذاکراتی جدی و حل همیشگی مسئله منطقه مورد مناقشه، رابطه دو کشور کماکان به سردی می‌گراید. در ادامه چه پیش خواهد آمد؟

 

درحالی‌که درگیری خشونت‌بار چین و هند یکی از رخدادهای مهم مرزی چند دهه اخیر است، این احتمال وجود دارد که به‌خاطر توجه کشورهای دنیا به مسائل دیگر، این ماجرا به‌عنوان یک رویداد انحرافی به‌‌سرعت به فراموشی سپرده شود.

 

اما نادیده‌ گرفتن این اختلاف، اشتباه بزرگی خواهد بود. درست است که شی و مودی، هر دو به‌‌دنبال رابطه‌ای باثبات برای کشورهای خود هستند، اما دو کشور هنوز انگشت اتهام را به سوی یکدیگر نشانه رفته‌اند و مادامی که جاه‌طلبانه خواستار گسترش قلمرو خود باشند، تنش‌های بیشتر میان آن‌ها اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->