صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تلفات غرق شدگی در سال گذشته ۳۶ درصد افزایش داشته است/ مردان بیشتر از زنان غرق شدند

  • کد خبر: ۲۸۶۷۰
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۰
در سال گذشته هزار و ۲۷۵ نفر بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن که آمار تلفات ۹۳۵ نفر بود، ۳۶.۴ درصد افزایش یافته است.
به گزارش شهرآرانیوز، از کل آمار تلفات غرق شدگی در سال ۱۳۹۸، یکهزار و ۷۴ نفر مرد و ۲۰۱ نفر زن بودند، این درحالی است که تعداد مردان فوت شده بر اثر غرق شدگی در سال ۱۳۹۷، ۸۰۰ و تعداد زنان ۱۳۵ نفر بود.

بر اساس این گزارش در سال گذشته بیشترین آمار تلفات غرق شدگی با ۲۴۱ نفر در تیر ماه و کمترین آن با ۳۲ فوتی در بهمن ماه به ثبت رسیده است.

در سال ۱۳۹۸ نیز استان خوزستان با ۱۵۱ فوتی در صدر آمار تلفات بر اثر غرق شدگی قرار دارد. پس از آن استان‌های مازندران با ۱۰۹ و گیلان با ۱۰۸ متوفی در رتبه‌های بعدی تلفات غرق شدگی قرار می‌گیرند.

برخلاف تصور عموم، رودخانه‌ها همواره دارای بیشترین تلفات غرق شدگی هستند و بالاترین آمار را به خود اختصاص می‌دهند. بر اساس آمار‌های موجود در سال گذشته نیز از کل تلفات غرق شدگی، ۴۶۸ نفر در رودخانه‌ها جان خود را از دست داده اند که بیش از یک سوم (۳۶.۷ درصد) از کل آمار را در برمی گیرد.

بعد از رودخانه ها، دریا با ۱۵۱ فوتی (۱۳۰ نفر مناطق خارج طرح و ۲۱ نفر در مناطق ایمن سازی شده و مجاز) در رتبه بعدی تلفات غرق شدگی قرار دارند.

بر اساس این گزارش در سال گذشته ۱۴۰ نفر در استخر‌های کشاورزی، ۱۳۷ نفر در کانال ها، ۹۰ نفر در دریاچه‌های مصنوعی و سدها، ۸۹ نفر در استخر‌های شنا، ۴۵ نفر در حوض و حوضچه ها، ۳۴ نفر در چاه و ۲۸ نفر در دریاچه‌های طبیعی بر اثر غرق شدگی جان باخته اند. ۹۳ نفر نیز در سایر مکان‌های آبی جان خود را از دست داده اند.

از آنجا که بیشترین حجم سفر‌ها به استان‌های ساحلی در نیمه اول سال و به ویژه فصل تابستان صورت می‌گیرد، شاهد ثبت بیشترین تلفات ناشی از غرق شدگی در این ایام نیز هستیم، به نحوی که در تابستان سال گذشته ۵۹۳ نفر از هموطنانمان جان خود را در اثر غرق‌شدگی از دست دادند که این رقم ۴۶.۵ درصد از کل تلفات غرق‌شدگی در سال ۱۳۹۸ را به خود اختصاص می‌دهد.

در سال ۱۳۹۸ بیشترین موارد غرق‌شدگی به ترتیب در ماه‌های تیر با ۲۴۱، مرداد با ۲۰۵ و شهریور با ۱۴۷ فوتی گزارش شده است. به بیان دیگر فصل تابستان به دلیل افزایش حجم بالای سفر و گرمی هوا و تمایل افراد به شنا در رودخانه‌ها و دریا ها، همواره با افزایش تلفات غرق شدگی نسبت به دیگر ایام سال مواجه است.

بیشترین تلفات مربوط به سال ۱۳۹۸
سال ۱۳۹۸، بیشترین آمار تلفات غرق شدگی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که پس از سال ۱۳۹۲ (به استثنای سال ۹۶) آمار تلفات غرق شدگی به کمتر از یکهزار نفر رسیده بود. کمترین آمار تلفات غرق شدگی طی این بازه زمانی، سال ۱۳۹۴ با ۸۷۹ فوتی گزارش شده است.

سازمان پزشکی قانونی کشور در آستانه آغاز تعطیلات تابستانی و با افزایش میزان سفر به ویژه به مناطق شمالی کشور و نیز افزایش حضور هموطنان در تفرجگاه‌ها و شنا در رودخانه ها، استخرها، کانال‌ها و ... ضمن هشدار به هموطنان، توصیه می‌کند افراد تنها از مناطق مجاز و تحت مراقبت برای شنا کردن استفاده کنند و به رعایت نکات ایمنی توجه کافی داشته باشند.

منبع: مهر
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.