صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کوهسنگی، احمدآباد و آبکوه، رکوردداران بیشترین فرسودگی زیرساخت‌های شهری در مشهد

  • کد خبر: ۲۹۳۸۹۶
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۹
مسجدالنبی (ص) محله کوهسنگی میزبان موسی‌الرضا‌ حاجی‌بگلو، سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد بود تا با حضور نمازگزاران و اقشار مختلف مردم، مشکلات ناگفته اهالی به صورت مستقیم بررسی شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ از ابتدای فعالیت کاری شورای ششم، برپایی نشست‌های دیدار بی‌واسطه و صمیمی با اهالی محلات مختلف یکی از مهم‌ترین دستورکار‌های منتخبان مردم مشهد بوده است؛ سلسله‌نشست‌هایی که اگرچه با عناوین مختلف برپا شده، اما از جلسات «پای حرف مردم» گرفته تا «یکشنبه‌های خدمت» و «نشست همدلی»، هدف واحد همه آنها جمع‌بندی صریح مشکلات هر محله از زبان مردم و پیگیری آن توسط اعضای شورای شهر بوده است؛ بر‌همین‌اساس، در استمرار همین روند خدمتگزاری، مسجدالنبی (ص) محله کوهسنگی میزبان موسی‌الرضا‌حاجی‌بگلو، رئیس شورای عالی استان‌ها و سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد، بود تا با حضور نمازگزاران و اقشار مختلف مردم، مشکلات ناگفته اهالی به‌صورت مستقیم بررسی شود.

معابر محله، گرفتار ازدحام و فرسودگی

اگرچه به جرئت می‌توان گفت که محله کوهسنگی جزو مناطق برخوردار شهر محسوب می‌شود و مشکلاتی از جنس کمبود سرانه فضای سبز، کمبود سرانه آموزشی، آسفالت معابر و روشنایی خیابان‌ها در این منطقه وجود ندارد، حقیقت آن است که گاهی اوقات، زیر پوست شهر و پشت خیابان‌های زیبا و ظاهر برخوردار یک محله، ممکن است هنوز هم مشکلات فراوانی گریبان‌گیر اهالی باشد.

مطالبات اهالی محله کوهسنگی که در دیدار بی‌واسطه با سخنگوی شورای اسلامی شهر به آن اشاره شد، چند محور و مبنای مشترک داشت؛ در شرایطی که در این منطقه به‌دلیل قرارگیری سه بیمارستان قائم (عج)، مهر و ۱۷‌شهریور، هیچ مشکلی در زمینه سرانه فضای بهداشتی و دسترسی به مراکز درمانی وجود ندارد، ازدحام همیشگی خودرو‌ها در معابر فرعی این سه بیمارستان، داد اهالی را درآورده است. از سوی دیگر، اگرچه قرارگیری بوستان بزرگ کوهسنگی هم نعمت بزرگی برای اهالی است، مشکل مشابهی در زمینه ازدحام همیشگی خودرو‌ها در معابر حاشیه این بوستان وجود دارد. افزون بر اینها، گلایه مشترک اهالی درخصوص فرسودگی برخی زیرساخت‌های شهری همچون جوی‌های آب، جدول‌ها و آسفالت معابر نیز در این نشست مطرح شد.

توسعه شهر با وجود هزینه‌های سنگین

سخنگوی شورای اسلامی شهر پس از شنیدن مطالبات مردم، وعده پیگیری داد و تصریح کرد که از نخستین روز‌های کاری دوره ششم شورای شهر، مبنای اصلی این بوده است که مدیریت شهری باید زیربنای مردمی پیدا کند و در‌این‌رابطه اگرچه هنوز تا دستیابی به اهداف عالی فاصله زیادی وجود دارد، مسیر شایان‌افتخاری طی شده است و باید دستاورد‌های عمرانی، فرهنگی و اجتماعی دوره ششم مدیریت شهری به‌دقت مورد توجه قرار بگیرد و به‌درستی تبیین شود.

حاجی‌بگلو گفت: در سال‌های اخیر با وجود تحقق وعده‌ای که در زمینه اجرای طرح پروژه‌های زودبازده داده بودیم که باعث شد هر‌سال بیش از ۱۵‌میلیارد تومان به محلات هدف بازآفرینی اختصاص پیدا کندو پروژه‌های خرد، اما راهبردی، گره‌گشای مشکلات مردم باشد، حقیقت این است که تنگنا‌های مالی و مسائل اعتباری، سختی کار را دوچندان کرده است. قانون درآمد‌های پایدار، شهرداری‌ها را در شرایط بسیار دشواری قرار داده و کار به‌جایی رسیده که فراتر از اراده مدیریت شهری، شورای عالی استان‌ها به‌عنوان یک نهاد ملی پای کار رسیدگی به این چالش و اصلاح قانون آمده است.

امسال، اجرای ۶۰‌هزار مترمربع لکه‌گیری

به گفته سخنگوی شورای اسلامی شهر، امسال اعتبارات عمرانی منطقه و اعتبارات تفویض‌شده ستادی بالغ بر ۴۰۰‌میلیارد تومان است و با‌توجه‌به منابع مالی شهر که مبنای بودجه درآمدی است، منطقه‌یک با وصول بیش از ۲ هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان بیشترین درآمد را برای شهرداری ایجاد می‌کند که بخش درخورتوجهی از این منابع برای نوسازی زیرساخت‌های خود منطقه درنظر گرفته شده است. 

وی افزود: هدف‌گذاری امسال در منطقه‌یک، اجرای ۶۰‌هزار مترمربع روکش و لکه‌گیری آسفالت معابر است که تاکنون ۴۰‌هزار مترمربع از آن انجام شده و اعتبار این طرح نیز از ۱۰‌میلیارد تومان در سال گذشته، به ۹۰‌میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است. حاجی‌بگلو در پاسخ به بخشی از مطالبات اهالی تأیید کرد که با وجود ظرفیت‌های بی‌شمار، امروزه بیشترین فرسودگی زیرساخت‌های شهری به‌دلیل قدمت منطقه‌یک، در محلات کوهسنگی، احمدآباد و آبکوه قرار دارد و برهمین‌اساس، از ابتدای سال گذشته تاکنون افزون بر ۹‌هزار متر کانال‌کشی با اعتبار تقریبی ۸۰‌میلیارد تومان در این منطقه اجرا شده است.

وی ادامه داد: مرمت و بهسازی جدول‌ها امسال نیز در مساحتی بالغ بر ۷‌هزار متر طول (با بیش از ۱۱میلیارد تومان) انجام خواهد شد که یازده مسیر شهری و معبر محلی منطقه را با در نظر گرفتن اولویت اصلاح خواهد کرد؛ علاوه‌بر‌این، پیش‌بینی می‌شود که امسال بیش از ۵۱‌هزار مترمربع از پیاده‌رو‌های منطقه‌یک در شش معبر اصلی با صرف اعتباری بالغ بر ۸۰‌میلیارد تومان بهسازی شود.

در پاسخ به گلایه اهالی درباره ازدحام همیشگی خودرو‌ها در معابر فرعی بیمارستان‌های خیابان کوهسنگی نیز سخنگوی شورای اسلامی شهر تأکید کرد که مدیریت شهری با‌توجه‌به مذاکرات فشرده با بیمارستان قائم (عج) و دانشگاه علوم‌پزشکی، برنامه‌ریزی کرده است تا به‌زودی پارکینگی برای مراجعان در داخل بیمارستان ایجاد شود و این امیدواری وجود دارد که به‌زودی این تدبیر محقق شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.