صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چند دغدغه شهروندی | هفت‌خان گرفتن وام بانکی

  • کد خبر: ۲۹۵۹۵۵
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۱
خیلی دور از ذهن نیست که قرار باشد وام ازدواج بگیرید و چند ماهی در صف انتظار پذیرش بانک بمانید. اما انتظار شش‌ماهه برای دریافت وام ودیعه مسکن دیگر کاملاً عجیب و غریب است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خیلی دور از ذهن نیست که قرار باشد وام ازدواج بگیرید و چند ماهی در صف انتظار پذیرش بانک قرار داشته باشید. در نظام بانکی ما البته دور از انتظار نیست که یکی دو بار وارد سایت شوید و چندین بار نام بانک پذیرنده را عوض کنید تا شاید زودتر موعد دریافت وام شما برسد، اما انتظار شش‌ماهه برای دریافت وام ودیعه مسکن دیگر کاملا عجیب و غریب است. خانواده‌ای که صاحب‌خانه آنها را جواب کرده تأکید دارند باید مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به مبلغ رهن خود اضافه کنند. حقیقتا چطور می‌توانند به صاحب‌خانه بگویند شش ماه صبر کن تا ما وام ودیعه مسکنمان را دریافت کنیم؟

قصه پرغصه هفت‌خان رستم برای دریافت وام‌های مختلف بانکی مدتی است که دیگر به یک معضل اساسی در شبکه بانکی کشور تبدیل شده است. بحرانی که این روز‌ها گریبان مستأجران را گرفته است. خانواده‌هایی که قرار بود با دریافت سریع این نوع وام‌ها قسمتی از استرس‌هایشان برای تأمین سقف بالاسرشان کاهش یابد، حالا باید کفش آهنین بپوشند و از این شعبه به آن شعبه دنبال تأمین مدارک و تضامین اولیه برای دریافت وام باشند.

به گواه دریافت‌کنندگان این وام، فرد بعد از طی شش ماه انتظار در نوبت گرفتن وام، با هزار امید و آرزو به بانک مربوط معرفی می‌شود، اما این معرفی شدن، تازه ابتدای ماجراست و حالا بانک‌ها به بهانه‌های مختلف نظیر مدارک، مستندات وام گیرنده و ضامن نکاتی را مطرح و تأکید می‌کنند که گاه خارج از چارچوب قوانین دریافت وام است. از باز کردن حساب اجباری برای گرفتن دسته‌چک در همان شعبه گرفته تا خواباندن مبالغ قابل توجهی پول در همان حساب جاری تازه افتتاح شده.

خیلی از بانک‌ها هم در این میان از آب گل‌آلود ماهی گرفته و با طی مراحل سفت‌وسخت برای واریز وجه وام گیرنده، وام واریزی را در حساب مسدود نگه می‌دارند تا بلکه روز‌های بیشتری پول در حساب بانکی فرد باقی بماند و نتواند پول را برداشت کند. در این میان گرفتن انواع و اقسام معرفی‌نامه‌ها از ضامن وام‌گیرنده هم مزید بر‌علت است. 

باز کردن حساب جاری با صدور دسته‌چک برای ضامنی که حساب جاری ندارد و می‌خواهد سفته ارائه دهد نیز یکی دیگر از عرف‌های نامتعارف جدید بانکی است. موضوعی که به غیر از افزایش آمار تعداد مشتریان دارای حساب جاری در شعب مختلف بانکی، ارمغان و دستمایه قابل توجهی برای مشتری به همراه ندارد. به نظر می‌رسد یک بار برای همیشه متولیان ذی‌ربط باید به معضل هفت‌خان گرفتن وام‌های بانکی با لحاظ اعمال شاقه برای وام گیرنده و ضامن ورود جدی پیدا کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.