تفاوت قیمت میلگرد آجدار و ساده؛ کدام مقرون‌به‌صرفه‌تر است؟ نرخ مالیات پرسودترین شرکت‌ها فقط صفر تا ۱۰ درصد بوده است شاخص کل بورس سقف تاریخی خود را شکست | رشد ۳۶ هزار واحدی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمان خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برای خرید عرضه اولیه «مهر» چقدر نقدینگی لازم است؟ برق ۱۳۸ بانک و اداره پرمصرف در مشهد قطع شد | بانک‌ها در صدر ادارات پرمصرف  ثبت‌نام بیش از ۹۳ هزار مستأجر برای وام ودیعه مسکن | فقط ۵۲ فقره پرداخت شده است طلا و سکه در بازار مشهد گران شد | ورود طلا به کانال جدید (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تجارت ریلی خراسان رضوی روی ریل رونق قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۸۳ هزار تومان جا خوش کرد با ۲۰۰ میلیون تومان رهن در کدام مناطق مشهد می‌توان آپارتمان اجاره کرد؟ (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز مرغ و گوشت قرمز در مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش قیمت سینه مرغ جزئیات تغییر در حق بیمه تأمین‌اجتماعی سهم کارفرمایی کارگاه‌های تا ۵ نفر کارگر اعلام شد + لیست ۱۲ ردیف به فهرست اقلام مشمول محاسبه با نرخ ارز ترجیحی اضافه شد + جدول جزئیات قیمت سوخت مایع و برق واحد‌های کشاورزی مشخص شد قیمت عمده‌فروشی میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سیب‌زمینی به کیلویی چند رسید؟ قیمت طلای جهانی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد کشف ۲۵ تن خوراک دام قاچاق در مشهد پیش‌بینی بورس (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | روند بازار صعودی می‌ماند؟ دیجی‌کالا در مسیر پذیرش و عرضه در بورس قرار دارد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) رشد سهام در بازارهای جهانی | جهش قیمت نفت و سقوط نرخ طلا رکورد ورود پول حقیقی به بورس در ۱۳ ماه اخیر شکسته شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اختلاف نظر نهاد‌های نظارتی و فروشندگان مشهدی در قیمت برنج | حلقه مفقوده کجاست؟ قیمت روز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | فونیکس FX به ۲ میلیارد و ۴۷۵ میلیون تومان رسید قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | رشد ۱۷ میلیونی ساینا اتوماتیک خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی از مناطق جنوبی استان آغاز شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت ۴ قلم کالای اساسی تعیین شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۳۷ هزار مبارزه با آفت سن گندم در خراسان رضوی، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) سرازیر شدن ۵.۵ همت پول حقیقی به بورس | جهش حدود ۸۰ هزار واحدی شاخص کل (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز طرح نظارت بر محصولات لبنی و برنج در خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بانک‌ها به‌دلیل محدودبودن منابع، ناچار به مسدودکردن سپرده‌ها هستند

  • کد خبر: ۲۹۵۰۶۷
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۵
بانک‌ها به‌دلیل محدودبودن منابع، ناچار به مسدودکردن سپرده‌ها هستند
دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: بانک‌ها به دلیل محدود بودن منابع ناچار به مسدود کردن بخشی از سپرده‌ها برای پراخت تسهیلات به مردم هستند و این اقدام را از روی ناچاری انجام می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز: محمدرضا جمشیدی اظهارات رییس سازمان بازرسی مبنی بر اینکه انسداد سپرده‌های بانکی برای پرداخت تسهیلات برخلاف مقررات بانک مرکزی است و چرا با وجود این ممنوعیت قانونی همچنان بانک‌ها نسبت به انسداد سپرده‌ها اقدام می‌کنند، اظهار داشت: بانک‌ها به دلیل محدود بودن منابع ناچار به مسدود کردن بخشی از سپرده‌ها برای پراخت تسهیلات به مردم هستند و این اقدام را از روی ناچاری انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه بانک‌ها منابع برای پرداخت این حجم از تسهیلات ندارند، ادامه داد: تسهیلات تکلیفی تمام منابع بانک‌ها را به خود اختصاص داده است. سقف تسهیلات تکلیفی که بانک‌ها را متعهد به پرداخت آن کرده‌اند بیش از منابع بانکی است و بانک‌ها اگر این تسهیلات تکلیفی را پرداخت نکنند، جریمه می‌شوند؛ بنابراین بانک‌ها هم برای پرداخت تسهیلات چاره‌ای جز درخواست انسداد سپرده‌ها ندارند.

دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: بانک‌ها برای اینکه این پرداخت تسهیلات به مردم قطع نشود راهکاری جز مسدود کردن مبلغی برای مدتی ندارد البته وقتی بانک مرکزی می‌گوید برای پرداخت تسهیلات نباید سپرده بانکی مسدود شود، انجام این اقدام تخلف است، اما از سوی دیگر بدون نگه داشتن سپرده‌ها، امکان پرداخت وام را نخواهند داشت.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به حجم بالای تسهیلات تکلیفی اگر بانک‌ها منابعی برای پرداخت تسهیلات ندارند و به ناچار اقدام به انسداد سپرده‌ها برای ادامه پرداخت وام به مردم می‌کنند، چرا بانک مرکزی چنین قانونی را وضع کرده است، آیا از وضعیت منابع بانک‌ها اطلاعی ندارد، گفت: بانک مرکزی از وضعیت منابع بانک‌های کشور اطلاع دارد، اما به دنبال اجرای سیاست‌های خودش است. بانک‌ها از بانک مرکزی انتظار حمایتی را دارند کمتر شاهد این حمایت هستیم.

جمشیدی افزود: در بحث جرایم بانک‌ها درباره میزان پرداخت تسهیلات به بخش مسکن انتظار حمایت بانک مرکزی را از بانک‌ها داشتیم. در همان ابتدا اعلام کردند که هر فردی که متقاضی تسهیلات مسکن است باید در سایت مورد نظر وزارت راه و شهرسازی ثبت نام کند و اگر واجد شرایط بود، فرد متقاضی احراز شده را برای تشکیل پرونده و دریافت وام به بانک‌ها معرفی کند و اگر این افراد به بانک‌ها معرفی شوند و بانک‌ها به آنها وام ندادند مشمول جریمه شوند. اما سامانه وزارت راه و شهرسازی نه تنها سال اول راه اندازی نشد بلکه 

نیمه دوم سال بعد از آن یعنی بهمن ماه سال ۱۴۰۱ وزارت راه و شهرسازی به راه اندازی این سایت اقدام کرد. اما در اقدامی عجیب مدعی شدند که، چون بانک‌ها در سال اول تسهیلات مسکن را نپرداختند باید مشمول جریمه شوند.

دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری ادامه داد: در همان زمان وزارت راه و شهرسازی از بانک مرکزی درخواست کرد که اعلام کند در همین بیش از یک سال که وزارت راه و شهرسازی سایت ثبت نام برای اخذ تسهیلات مسکن را راه اندازی نکرده بود، بانک‌ها تا چه حد وام پرداختند، بانک مرکزی هم آماری را اعلام کرد تا بانک‌هایی که وام ندادند مشمول جریمه (پرداخت مالیات) شوند. فهرست بانک‌ها برای جریمه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی اعلام شد تا ۲۰ درصد میزان تسهیلات مسکن را به عنوان جریمه به سازمان امور مالیاتی بپردازند.

وی تاکید کرد: در حالی که وزارت راه و شهرسازی کسی را برای دریافت وام به بانک‌ها معرفی نکرده بود امروز بانک‌ها مشمول جریمه چند هزار میلیارد تومانی برای عدم پرداخت وام شده‌اند. بانک مرکزی هم در این باره از بانک‌ها حمایتی نکرد و با عدم حمایت‌های لازم بانک مرکزی، بانک‌ها مشمول این جرایم شدند. 

جمشیدی گفت: در حالی که بانک‌ها را مکلف به پرداخت تسهیلات تکلیفی کردند و منابع بانک‌ها برای پرداخت سایر تسهیلات کاهش پیدا کرده، شاهد بدهی‌هایی در بازپرداخت تسهیلات تکلیفی هستیم.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->