صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دانش‌آموزان مشهدی از نبود معلم در کلاس‌ها می‌گویند | یک ماه بدون معلم + فیلم

  • کد خبر: ۲۹۷۳۰۰
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۷
  • ۵
با‌وجود اینکه بیش از یک ماه از سال تحصیلی می‌گذرد، اما برخی کلاس‌ها در مدارس مشهد بدون معلم هستند؛ موضوعی که مسئولین آموزش و پرورش با وجود مستندات، آن را تکذیب می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، «کمبود معلم در استان برای سال تحصیلی جدید با برنامه‌ریزی و به‌کارگیری نیرو‌های تازه‌استخدام مدیریت شده است»؛ این جمله‌ای بود که مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی قبل از بازگشایی مدارس اعلام کرد و انتظار می‌رفت با شروع سال تحصیلی، دیگر شاهد کمبود معلم در مدارس نباشیم. اما برخلاف وعده مدیرکل، گزارشات میدانی شهرآرانیوز، حاکی از آن است که کمبود معلم در مدارس اگرچه خیلی فراگیر نیست، همچنان وجود دارد و برخی مدارس هنوز از نعمت معلم بی‌نصیب‌اند.

امروز در حالی‌که بیش از یک ماه از سال تحصیلی می‌گذرد، اما همچنان پیامک‌های شهروندان مبنی بر نبود معلم در کلاس، به شهرآرانیوز ارسال می‌شود. این مسئله ما را بر آن داشت تا به همراه تیم رسانه به مدارس سطح شهر برویم تا با مستندات دقیق و شواهد میدانی گزارشی از وضعیت تأمین معلم در مدارس داشته باشیم. حال به دلیل اینکه جانب عدالت و تناسب در تهیه گزارش رعایت شود، به صورت تصادفی به مدارسی در خیابان‌های قاسم‌آباد، فرامرز عباسی، ابوطالب و شفا رفتیم تا وضعیت را از نزدیک بررسی کنیم.

آموزش بدون معلم؟

به ساعت پایانی مدرسه نزدیک می‌شویم. دانش‌آموزان یک به یک از مدرسه خارج می‌شوند. یکی از دانش‌آموزان که خود را دانش‌آموز مقطع دوره دوم معرفی می‌کند، با گلایه از نبود معلم برای برخی دروس می‌گوید: «این چه وضعیتی است؟ از اول سال معلم کار و فناوری نداشتیم و مدام کلاس‌ها به دلیل نبود معلم تعطیل می‌شوند. وقتی آموزشی ندیده‌ایم، چگونه می‌توانیم امتحان دهیم و نمره کسب کنیم؟»

یکی دیگر از دانش‌آموزان در ادامه صحبت این دانش‌آموز می‌گوید: «از ابتدای سال معلم علوم نداریم و مدیر مدرسه تدریس علوم می‌کند و چون تخصصش این درس نیست، هیچ تسلطی بر این درس ندارد و حتی نمی‌تواند پاسخگوی سؤالات ما باشد.»

دانش‌آموزان حاضر، معلمان غایب

به مدرسه‌ای دیگر می‌رویم. در ابتدا دانش‌آموزان از پاسخ به سؤال ما طفره می‌روند تا نامی از آن‌ها در گزارش آورده نشود. یکی از این دانش‌آموزان _ که برای حفظ امانت نامش را ذکر نمی‌کنیم _ درخصوص وضعیت کلاس‌های درسی و بود و نبود معلم می‌پرسم. وی از نبود معلم ریاضی می‌گوید: «چرا درسی به این مهمی نباید معلم داشته باشد؟ هر روز یک نفر به ما درس می‌دهد؛ معلم‌های متفاوت با شیوه‌های تدریس متفاوت قطعاً نمی‌توانند مفهوم درس را به‌خوبی به دانش‌آموزان برسانند.»

وی ادامه می‌دهد: «لطفا صدای ما را به گوش مسئولان برسانید. عدالت آموزشی حق ماست، ولی از آن بی‌بهره هستیم.»

تضعیف مدارس دولتی، ارمغان کمبود معلم

به مدرسه دیگری در مقطع دوره اول در یکی از مناطق برخوردار مشهد می‌رویم. والدین یکی از دانش‌آموزان می‌گوید: «دخترم در مقطع اول دبستان است و تا ۱۰ روز اول معلم نداشتند. وقتی به مدیر مدرسه گلایه می‌کردم، می‌گفت: اگر از وضعیت مدرسه ناراحت هستید، به مدرسه غیر‌انتفاعی بروید". من که یک کارگر ساده‌ام و چهار فرزند محصل دارم؛ آیا توان پرداخت هزینه مدارس غیر‌انتفاعی را دارم؟

این موارد، تنها بخشی از مصاحبه خبرنگار ما با دانش‌آموزان در نواحی آموزش و پرورش مشهد است که حکایت از نبود معلم در برخی کلاس‌های درس دارد.

کمبود معلم نداریم، از شعار تا واقعیت

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه هیچ کمبود معلمی در مدارس نداریم، می‌گوید: کمبود معلم‌ها مقطعی است و ممکن است تا پایان سال ادامه داشته باشد. این کمبود‌ها طبیعی است؛ چون جمعیت بالاست. تعداد کلاس‌هایی که معلم دارند از تعداد کلاس‌هایی که معلم ندارند، بسیار بیشتر است.

سیدامیر شوشتری بیان می‌کند: کمبود‌ها ممکن است به دلایلی نظیر مرخصی زایمان معلم، استعفا و... باشد که در این موارد، سعی می‌شود یکی از معاونان اداره کلاس را برعهده بگیرد.

وی ادامه داد: این را که کمبود معلم در مدارس باشد، تکذیب می‌کنم و اگر باشد قطعاً تخلف است که باید پیگیری شود.

بحرانی که باید برایش چاره‌ای اساسی اندیشید

با این حال به نظر می‌رسد دانش‌آموزان تا پایان سال باید از دروسی نمره بیاورند که به دلیل کمبود معلم، آموزش لازم را ندیده‌اند و باید به صورت خودآموز، تحصیل کنند.

افزایش حجم بازنشستگی معلمان بعد از رتبه‌بندی، رشد جمعیت دانش‌آموزی در استان خراسان رضوی، توسعه هنرستان‌ها، توجه به جنسیت معلمان در مدارس ابتدایی و متوسطه اول منجر به ایجاد ناترازی و کمبود معلم شده است؛ موضوعی که در سال گذشته، در سفر وزیر آموزش و پرورش به مشهد، سرتیتر خبر‌ها شده بود.

تعداد معلم مورد‌نیاز در استان بیش از ۵۸‌ هزار نفر است که باوجود تمهیدات اندیشیده‌شده، ۴۷‌ هزار معلم مشغول به فعالیت هستند و کمبود استان خراسان رضوی در این زمینه دقیقاً ۱۱‌ هزار‌ و‌ ۳۴۲ معلم است.

این بحران در حالی است که با افزایش هزینه‌های مدارس غیرانتفاعی، هرساله به تعداد دانش‌آموزان مدارس دولتی افزوده می‌شود و این مسئله باعث تراکم جمعیت در کلاس‌ها و کمبود فضای آموزشی شده است؛ لذا باید برنامه‌ای اصولی برای حل بحران کمبود معلم در مشهد طراحی شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
معلمی
۱۷:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
انشاا... به معیشت و منزلت معلمان در دولت وفاق ملی توجه شود و مدیران متخصص و دلسوز انتخاب شوند
ناشناس
۰۷:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
پس خواهرم در هنرستان هنرهای زیبا در تقاطع حجاب و ادیب مقابل دبستان مصلی نژاد یک ماهه کتاب درسی ندارند!!!!
ناشناس
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
لطفا از اون مسئولی که میگه کمبود معلم نداریم ازس بپرسید فرزندش دقیقا کدوم مدرسه مرفه نشین داره تحصیل میکنه که خبر از کف محلات را نداره
ناشناس
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
وقتی کمبود معلم داریم شفاف با مردم بگید معلم کمبود داریم
نه اینکه صورت مساله را پاک کنید بگید ملا نداریم همچین گل و بلبله
ناشناس
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
مدرسه دخترم در الهیه دقیقا سه هفته معلم نداشتند،کلاس تعطیل میشد،اولیا اعتراض میکردن ولی هیچ فایده ای نداشت تا اینکه الان یک دانشجو آوردن که هیچ تجربه ای نداره،حوصله کلاسداری نداره