صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آمار تکان‌دهنده مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در کشور و مشهد | ۷۰ درصد تصاویر ماموگرافی استاندارد لازم را ندارند

  • کد خبر: ۲۹۷۵۳۴
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۴
رئیس اداره سلامت میانسالان و مادران وزارت بهداشت با بیان اینکه سرطان پستان دومین عامل مرگ‌ومیر زنان در کشور است، گفت: ۵۴ درصد از فوت بانوان در گروه سنی ۳۰ تا ۵۹ سال در کشور به علت سرطان پستان بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، اکتبر، ماه آگاهی‌سازی درباره سرطان پستان است؛ بیماری که از هر هشت زن در جهان، یک زن احتمال ابتلا به آن را دارد و دومین عامل مرگ‌و‌میر زنان عنوان می‌شود. آمار ترسناک هجوم سرطان پستان به زنان، اما در صورت معاینه‌های مداوم سالانه و عمل به توصیه‌هایی که خطر ابتلا را کاهش می‌دهد، می‌تواند کمتر و کمتر شود.

ثبت سالانه ۱۸ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان سینه در کشور

این در حالی است که رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سالانه ۱۸ هزار مورد ابتلای جدید به سرطان سینه در کشور خبر داد و گفت: حدود ۲۱ درصد بیماران مبتلا به این سرطان زیر ۴۰ سال و ۵ درصد مبتلایان زیر ۳۰ سال هستند.

محمداسماعیل اکبری با اشاره به رابطه مثبت باروری با بهبود سرطان، اظهار کرد: شایع‌ترین سن ابتلا به این بیماری در کشور ۴۵ تا ۵۵ سالگی است و حدود ۳۴ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر زن ایرانی مبتلا به سرطان سینه می‌شوند.

وی با بیان اینکه سرعت رشد سرطان در ایران نسبت به کشور‌های غربی بیشتر است، گفت: در زمینه ابتلا به سرطان سینه ۶ درصد رشد داریم و دلیل آن روند سالمندی جمعیت است.

میانگین سن ابتلا به سرطان سینه در خراسان رضوی ۴۴ سال است

دکتر آسیه‌سادات فتاحی‌معصوم، فلوشیپ جراحی سرطان هم در این خصوص به شهرآرانیوز گفت: بروز سرطان سینه در کل کشور افزایشی است. سن متوسط سرطان پستان در ایران ۴۶ سال بوده و الان بر اساس آخرین مطالعات، به ۴۹ سال رسیده و این عدد در خراسان رضوی از میانگین کشوری هم کمتر و حدود ۴۴ سال است.

دکتر فتاحی بر اهمیت مراقبت‌های پیشگیرانه و غربالگری تأکید و بیان‌ کرد: معاینات دوره‌ای بعد از سی‌سالگی باید هر دو،سه سال یک‌بار تکرار شود و بعد از ۳۵ سال، باید هرساله انجام شود. همچنین بعد از چهل‌سالگی که ریسک ابتلا به بیماری افزایش می‌یابد، توصیه می‌شود افراد هرساله ماموگرافی انجام دهند؛ چراکه با این روش، تشخیص ابتلا به سرطان سینه دو سال جلو می‌افتد و این تشخیص زودهنگام درمان را راحت‌تر می‌کند.

البته رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی معتقد است که غربالگری کمکی به طول عمر مردم نمی‌کند ولی در تشخیص زودهنگام برای انجام امور درمان مؤثر است؛ ازاین‌رو غربالگری باید رایگان باشد و بر اساس یک پروتکل انجام شده و همه داده‌ها ثبت شود.

به گفته اکبری، سه هزار میلیارد تومان برای انجام غربالگری سرطان سینه نیاز است و آگاهی‌بخشی باید بدون ایجاد ترس در زنان انجام شود.

نکته نگران‌کننده‌ای که رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه اظهاراتش به آن اشاره کرد این است که حدود ۵۰ درصد جواب رادیولوژی با واقعیت هم‌خوانی دارد و بالای ۷۰ درصد عکس‌های ماموگرافی استاندارد لازم را ندارند و متأسفانه فرایند انجام کار نیز توسط تکنسین‌ها انجام می‌شود و پزشک حین عکس‌برداری را نمی‌بیند!

وی بر ضرورت رایگان‌شدن ماموگرافی تأکید کرد و گفت: مهم‌ترین تشخیص سرطان سینه معاینه بالینی است و بهترین و زودترین راه تشخیص آن است که اگر فرورفتگی در سینه ایجاد شد، به پزشک مراجعه شود.

۹۴ درصد انجام ام‌آر‌ای برای تشخیص سرطان سینه بیهوده است

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سونوگرافی نیز از راه‌های تشخیص سرطان سینه است، به نکته قابل تأملی اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۹۴ درصد انجام ام‌آر‌ای برای تشخیص سرطان سینه بیهوده است و نباید در مرحله اول برای بیمار انجام شود و ضرورت انجام آن محدود بوده و باید توسط جراح تشخیص داده شود.

حمایت بیمه‌های پایه از ماموگرافی مشکوکین به سرطان سینه چقدر است؟

طبق تحقیقات میدانی خبرنگار شهرآرانیوز، متوسط هزینه ماموگرافی تشخیصی سرطان پستان در شهر مشهد در مراکز دولتی ۶۰۰ و در مراکز خصوصی و غیردولتی ۸۰۰ هزار تومان است و تعهد بیمه‌های پایه نیز ۷۰ درصد تعرفه دولتی است که البته نوبت‌گرفتن در مراکز دولتی هم کار چندان راحتی نیست؛ چراکه کمبود تعداد مراکز دولتی و تعداد بالای بیماران این موضوع را زمان‌بر می‌کند.

از سوی دیگر، گفتگوی ما با زنان جوان و میان‌سال در مورد اهمیت معاینات منظم سالانه برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه نشان از ترس آن‌ها برای مواجهه با موضوع دارد؛ ترسی که گاه گران تمام می‌شود و علاوه بر افزایش هزینه‌ها، جان آن‌ها را به‌طور جدی تهدید می‌کند.

سرطان پستان علت ۵۴ درصد مرگ‌و‌میر‌ها در میان بانوان ایرانی

طبق آنچه روزنامه اعتماد در مرداد امسال منتشر کرد، «۲۵۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور وجود دارد و هر سال ۵۵ هزار نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند؛ مطالعات وزارت بهداشت حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۲۵ هزار مورد سرطان در کشور داشتیم که این رقم در سال ۲۰۲۵ به ۱۵۰ هزار مورد خواهد رسید.»

رئیس اداره سلامت میانسالان و مادران وزارت بهداشت نیز اخیراً در گفتگو با یکی از رسانه‌ها عنوان کرد که ۵۴ درصد از فوت بانوان در گروه سنی ۳۰ تا ۵۹ سال در کشور به علت سرطان پستان بوده است.

طبق گفته دکتر ملیحه کیانفر، سکته‌های قلبی رتبه اول و سرطان پستان رتبه دوم علت مرگ بانوان در گروه سنی ۳۰ تا ۵۹ سال در کشور تشخیص داده شده‌اند.

معاینه رایگان برای تشخیص سرطان سینه در زنان بالای ۳۰ سال

رئیس پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: برای غربالگری سرطان سینه در مراکز بهداشت، شرح حال بیمار و علائم خطر پرسیده می‌شود و معاینه انجام می‌گیرد‌. اگر تشخیص داده شود سونوگرافی و ماموگرافی لازم است، بیمار باید این موضوع را در مراکز دیگر پیگیری کند.

به گفته دکتر اقبال، معاینات غربالگری اولیه از سی‌سالگی به صورت رایگان در همه مراکز بهداشت انجام می‌شود که نقش مهمی در تشخیص زودهنگام دارد ولی متأسفانه به این موضوع بی‌توجهی می‌شود یا به‌خاطر باور‌های نادرست نسبت به این موضوع ترس وجود دارد.

مرور آمار‌ها و اخبار مرتبط با سرطان سینه نشان‌دهنده نبود یک نظام غربالگری و نیز ناآگاهی زنان از اهمیت چکاپ سالانه است تا جایی که تا وقتی که مجبور نباشند و علائم بیماری را نبینند، خود را به مراجعه به پزشک و ماموگرافی ملزم نمی‌کنند؛ زمانی هم که علائم بروز کند متأسفانه بیماری وارد فاز پیشرفته شده و درمان با چالش مواجه می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی بهشتی گفته، در ایران بیش از ۲۱درصد از مبتلایان به سرطان پستان زیر ۴۰ سال هستند، اما این آمار در دنیا ۴درصد است. در واقع مبتلایان جوان در ایران، پنج برابر متوسط جهانی هستند و این، ضرورت ایجاد یک سیستم غربالگری مقدماتی و پیشرفته را به صورت رایگان و حتی اجباری نمایان می‌کند؛ نوعی از غربالگری که کلیه اقدامات تشخیصی را به طور رایگان برای زنان انجام دهد و در کنار فرهنگ‌سازی و آموزش، آن‌ها را ملزم به غربالگری سازد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.