صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری

  • کد خبر: ۲۹۷۹۰۹
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: تلاش ما بر این بود که مشکلات پرستاری را در دو حوزه بلندمدت و کوتاه‌مدت پیگیری کنیم. برخی مشکلات پرستاری ریشه‌های عمیقی دارد و شاید مهم‌ترین چالش ما کمبود نیرو است.

به گزارش شهرآرانیوز، تا امروز که کمتر از یک هفته مانده به روز پرستار، پرستاران دست از اعتراض نکشیدند و اعتراض آنان به مبلغ کم اضافه‌کار و حقوق در مقایسه با ساعت کاری زیاد آن‌هاست.

این سپیدپوشان دلسوز در پی بهبود معیشت خود هستند، اما مشکلات ریز و درشت و قوانین دست‌و‌پاگیر موجب شده تا به امروز پاسخی برای مطالبات خود دریافت نکنند. در همین رابطه و برای پیگیری‌ چالش‌های پرستاران با رئیس سازمان نظام پرستاری کشور به گفت‌وگو پرداختیم.

احمد نجاتیان در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز در خصوص مهم‌ترین چالش‌های پرستاران، اظهار کرد: تلاش ما بر این بود که مشکلات پرستاری را در دو حوزه بلندمدت و کوتاه‌مدت پیگیری کنیم. برخی مشکلات پرستاری ریشه‌های عمیقی دارد و موضوعات متفاوتی وجود دارد. شاید مهم‌ترین چالش ما کمبود نیرو است و مشکلات کاری که وجود دارد.

اختصاص ردیف استخدامی به حوزه پرستاری

وی افزود: بعد از اعتراضات پرستاران در سراسر کشور، تصمیم بر این شد که حداقل تا روز پرستار، مطالبه‌های جدی پرستاران پیگیری شود، از جمله استخدام پرستاران؛ چراکه امسال و طی چندین سال گذشته، استخدام متناسب نداشتیم. لذا قرار بر این شد که امسال یک ظرفیت استخدامی به پرستاران ارائه شود.

ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور، دومین چالش جدی پرستاران را مبلغ اضافه کار عنوان کرد و گفت: به دلیل کمبود پرستار متأسفانه مجبور هستیم برای برخی از همکاران اضافه‌کار اجباری در نظر بگیریم که مبلغ آن پایین بود؛ البته که این مشکلات در کوتاه‌مدت قابل رفع بود.

نجاتیان به اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری، از دیگر مشکلات جدی قشر پرستار، پرداخت و گفت: در این خصوص پیگیری‌ها انجام شد و وزارت بهداشت نیز در این زمینه تلاش بسیار زیادی کرد. شاید عمده موانع ما در حوزه سازمان اداری استخدامی و سازمان برنامه بود که هفته گذشته اعلام کردند به فرمول جدیدی برای اضافه‌کار پرستاران رسیدند که منتظر هستیم این مبلغ اعلام شود، اما پیشنهاد ما و وزارت بهداشت بر این اساس بود که فرمول اضافه‌کار پرستاری باید به نحوی تغییر پیدا کند که ما متوسط ساعتی صد هزار تومان را داشته باشیم که اکنون بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است.

وی افزود: این، رقمی است که شاید بتوانیم از پرستاران بخواهیم که اضافه‌کار انجام دهند تا بخشی از کمبود‌های پرستاری کشور جبران شود و ما منتظر اعلام نهایی این عدد توسط سازمان برنامه و بودجه هستیم؛ البته در حوزه میزان اضافه‌کاری حتماً باید دولت وارد عمل شود و به وزارت بهداشت کمک کند تا از محل منابع عمومی، اضافه‌کار پرستاران پرداخت شود. در حال حاضر از محل درآمد‌های اختصاصی بیمارستان‌ها پرداخت می‌شود که برای درآمد‌ها هم کافی نیست و امروز ما با معوقات طولانی کارانه و اضافه‌کار مواجه هستیم.

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور ادامه داد: همچنین سازمان اداری و استخدام قول دادند که در این هفته مجوز استخدام را اعلام رسمی کنند. امیدواریم تا روز چهارشنبه و پنجشنبه که برنامه‌های روز پرستار به صورت ملی برگزار می‌شود، این دو نهاد مصوبات را اعلام کنند. ما از مجلس شورای اسلامی درخواست کردیم که در فصل بودجه به طور ویژه به مسائل استخدام پرستاران، تبدیل وضعیت نیرو‌های ایثارگری در دوران کرونا و فوق‌العاده خاصی که در حوزه بهداشت درمان می‌توانند انجام دهند، بپردازند.

پرستاری و نظام سلامت در اولویت کار دولت چهاردهم است؟

نجاتیان در خصوص رویکرد دولت چهاردهم در خصوص مشکلات پرستاران، عنوان کرد: اعتراضات پرستاران در بازه زمانی اتفاق افتاد که در حال تغییر دولت و برگزاری انتخابات بودیم و وزیر در حال انتخاب‌شدن بودند، اما در گفتمان آقای پزشکیان و آقای ظفرقندی اعلام کردند که موضوعات پرستاری و نظام سلامت جزو اولویت‌های آنان است. امیدواریم در بودجه ۱۴۰۴ به طور کلی سهم سلامت از بودجه‌های عمومی افزایش پیدا کند؛ چراکه اکنون در وضعیت مطلوبی نیستیم و هزینه‌های سلامت سهم مناسبی را از بودجه عمومی دولت ندارد. به همین دلیل در حوزه‌های مختلف از جمله دارو و منابع انسانی عقب‌افتادگی‌هایی داریم. آقای رئیس‌جمهور قول دادند این موارد را در بودجه جدید جبران کنند.

افزایش دوبرابری مهاجرت پرستاران طی دو سال گذشته

وی افزود: قبل از اعتراضات پرستاران نیز ما در چندین سال گذشته با روند روبه‌رشد مهاجرت پرستاران مواجه بودیم به طوری که در دو سال گذشته، این عدد حدود دو برابر شده است؛ البته این موضوع در سطح بین‌المللی رخ داد. بعد از دوران کرونا به دلیل اینکه پرستاران و پزشکان نیرو‌های ارزشمندی برای کشور‌ها بودند و کشور‌ها فهمیدند که اگر نیروی کافی انسانی از جمله پزشک، پرستار و داروساز نداشته باشند، در مواقع خطر نظام سلامتشان تاب‌آوری لازم را ندارد، به جذب نیروی پرستاری اقدام کردند و کشور‌هایی مانند ما متأسفانه نتوانستیم جذابیت‌های لازم را فراهم کنیم و در حال ازدست‌دادن نیروهایمان هستیم؛ بنابراین موضوع مهاجرت موضوعی است که خیلی به اعتراضات مرتبط نبود، اما موضوع مهمی است که حتماً باید برای آن برنامه‌ریزی کنیم.

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با تأکید بر اینکه مهم‌ترین موضوعات پرستاری، درخواست‌های پرستاران نیست، در حقیقت مشکلات نظام سلامت است که از زبان پرستار‌ها بیان می‌شود، گفت: به نظر من موضوع کمبود نیروی انسانی امروز جزو اولویت‌های خیلی مهم و مشکلات اساسی ماست که رفع آن یک دستور کار چندوجهی می‌طلبد که هم مجوز استخدام و هم جذابیت‌هایی برای نگاهداشت نیرو را در بر گیرد. هم‌اکنون در برخی استان‌ها از جمله تهران مجوز استخدام داریم ولی به دلیل اینکه سطح عمومی حقوق پرستاران پایین است، پرستار مایل نیست در تهران کار کند که با راهکار‌هایی مانند افزایش حقوق، ارائه خدمات مسکن و پانسیون و ارتقای شغلی شاید بشود جذابیت‌ها را ایجاد کرد که هم پرستار نصب کرد و هم آن‌ها را حفظ کرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.